Pakao Kosara

pa koliko znam sloba se predao kad su mu zapretili kopnenim ulaskom
zasto?
pa zato sto je tad skapirao da mogu da ga uhvate...dok su bombardovali i ljudi ginuli zarad njegovih ideala..tad je bio hrabar...kada su zapretili da udju i da ga uhvate odma se predao...misleci da ce uspeti ovde da ostane na vlasti

ljudi...nasa vojska i ako je ok bila obucena i imala ok oficire (ne racunajte polu pijana goveda kojih ima svugde) nije mogla da se nosi sa najmocnijom ratnom masinerijom na svetu (nemojte sad da mi pominjete rusiju...nisu ruje budale da zbog nas guraju dupe u vatru)

kad tad smo morali puci...

Ma sta pricas, covece? :confused:

Jedini ko je ikada pomenuo kopneni ulazak bio je Toni Bler i svi su ga redom odjebali za tu ideju, ukljucujuci i Amerikance.

Kako rece jedan americki general (ne terajte me da pretrazujem arhive), ,,Iz vazduha imamo prednost 1000000:1, ali da smo sisli, pitanje je koliko bi se taj odnos promenio". U to vreme im je falilo nesto poput isceniranog napada na WTC, da bi americka javnost bila spremna da proguta kopneni rat.

Ma sta pricas, covece? :confused:

Jedini ko je ikada pomenuo kopneni ulazak bio je Toni Bler i svi su ga redom odjebali za tu ideju, ukljucujuci i Amerikance.

Kako rece jedan americki general (ne terajte me da pretrazujem arhive), ,,Iz vazduha imamo prednost 1000000:1, ali da smo sisli, pitanje je koliko bi se taj odnos promenio". U to vreme im je falilo nesto poput isceniranog napada na WTC, da bi americka javnost bila spremna da proguta kopneni rat.

Ne razumem kako je moguce (i da li je uopste) da neko veeruje u ovakve pricice...sva mehanizacija, oruzje i ljudstvo ocigledno spremno za kopneni napad stacionirani u susednim zemljama (narocito Grckoj) sigoro nisu tu bili dopremljeni sale radi.

Ne razumem kako je moguce (i da li je uopste) da neko veeruje u ovakve pricice...sva mehanizacija, oruzje i ljudstvo ocigledno spremno za kopneni napad stacionirani u susednim zemljama (narocito Grckoj) sigoro nisu tu bili dopremljeni sale radi.

Ne razumem kako je moguce da neko veruje da je sva ta silna mehanizacija razmestena po Grckoj i Makedoniji mogla da udje borbeno na Kosovo, kad je moguci front vrlo uzan.Mozda da Abramsima prelete preko Sar Planine?
Svaki put kad su Amerikanci neku neposlusnu zemlju bombardovali odmah je usledio i kopneni ulazak.Zasto se cekao taj famozni Septembar da navodno kopneno pokusaju?Da bi im ostalo dva meseca do prvih snegova?,neozbiljno.
Zar nije logicno da su znali da ce Milosevic pre ili kasnije iz licnih interesa kapitulirati pa su samo iz Makedonije i Grcke tu tehniku razmestili po Kosovu?
Po toj logici ta famozna tehnika po Grckoj je trebalo nekog da zaplasi(na koju imas odgovor),kad nas nije zaplasila Avijacija za koju nismo imali adekvatan odgovor.

respekt??? moguce....
ako realno razmislis i znas da ides da se sretnes sa vojskom koja je tri meseci trpela nato bombardovanje, onda....
ili su zaista hrabri, neustrasivi... ili su....
kad bolje razmislim, slazem se da su imali respekt

ajmo ponovo,pa i danas imaju respekt prema nasim vojnicima,mozda je vojska slabo opremljena ali moral nikada nemoze da se narusi,sada i u celoj nasojj istoriji.Tako je bila prica i kada smo se povlacili preko vasih vukojebina,pukli smo itd pa smo se vratili u velikom stilu.Veruj i plasi se shiptare da ce tsko i sada biti

Ajde djubradi tisina, p***a vam materina pokvarena, ovaj film je napravljen o srpskoj vojsci koja je branila nasu zemlju i nas narod, a ne Milosevica yebo vam on mater maloumnu. Albanci su andjeli kakvu domacu gamad mozemo da vidimo na ovom forumu...krvi bi vam se svima napio stoko od naroda.
vidi kanadskog dezertercica u prvobitnoj reinkarnaciji sto ***** o odbrani zamlje iz koje je zbrisao ,priceless :grudvanje:z:dm5:

Ovo je film o nasim junacima iz pristinskog korpusa koji su odbranile i porazile u Bici kod Kosara, zdruzene snage albanske armije, OVK, specijalnih jedinica britanske i americke vojske SAS , Delta i francuske Legije stranaca.

Ovo je film o bici u kojoj su snage pristinskog korpusa uspele da pobede, poraze i odbrane teritoriju Srbije od NATO zlikovacke nacisticke gamadi i njihovih slugu . Ovo je film o srpskim herojima od kojih neki nisu vise medju nama. Slava im nikada ih necemo zaboraviti!

Obavezno pogledati:

https://video.google.com/videoplay?docid=2697219212819574923

Zato se sada na Košarama vije srpski barjak,sve pobeda do pobede od Triglava do
Gevgelije.

Sigorno, sigorno…

Šta hoċeš da kažeš?

Da su hteli, ali nisu smeli ili da nisu ni hteli da napadnu?
To je opšte poznata činjenica. Toni Bler je najviše lobirao za kopneni napad.
Mnogo opasnija situacija od celog rata je bila trka ruskih i britanskih snaga za prištinski aerodrome prilikom ulaska NATO snaga na Kosovo.
Ko hoċe da palamudi o gubicima koje je naša vojska pretrpela neka pogleda:
Kosovske pouke 1 - 5:

Jedna je stvar kad Amerikanci vode rat po pustinjskim vukojebinama, a druga da započnu kopnenu agresiju u Evropi.

Ko ima iole pojma šta se je tada dešavalo na političkom planu, dobro zna da je zapadnoevropska podrška Americi visila o koncu posle bombardovanja civilnih ciljeva.

Zato sto smo uvek gubili politicke bitke, jer umemo samo da se kurcimo, pa nam je tesko da cmizdrimo za kameru kao sto rade svi ostali.

Ove naše "patriote" ili su slepe pa ih se može donekle pravdati time ili su
glupi pa od glupavosti ne vide fakta,a možda ih je Šešelj hipnotisao svojom seksi
pojavom pa ne vide dalje od svoga tj.njegova nosa.

Ove naše "patriote" ili su slepe pa ih se može donekle pravdati time ili su
glupi pa od glupavosti ne vide fakta,a možda ih je Šešelj hipnotisao svojom seksi
pojavom pa ne vide dalje od svoga tj.njegova nosa.

Mozes u te ,,patriote" odnosno ,,patriJote" da ubrojis i mene, ako vec nisi.

Jedna je stvar ono sto rade ili treba da rade politicari, a drugo ono sto mi ovde medjusobno diskutujemo.

Ja ne vidim da se tvoji stavovi razlikuju od stavova bilo kog srpskog patriote, nacionaliste, kako god...

Tako da mi nije bas najjasnji taj antagonizam.

Zbog cega? Zbog EU?

Nije problem u tome da mi necemo u EU, nego EU nece nas.

Naravno da ce iskoristiti svu nasu dobru volju u svoju korist, ali sta mi kao narod imamo od toga.

Rekao sam hiljadu puta i kazem opet, resenje za ulazak u EU nije dodvoravanje nego ignorisanje i priblizavanje Rusiji. Sto veca resenost za saradnju sa Rusijom, to ce biti vece interesovanje EU i NATO-a za integrisanje Srbije.

Mada smo ga zbog takve politike ispusili na obe strane, to trenutno deluje kao jedino normalno resenje - ekonomsko, vojno, politicko otvaranje prema Rusiji, da bi zapad doziveo Srbiju kao nesto sto mu je hitno neophodno, a ne na tacni na neodredjeno.

Ej ljudi hajde zavrsite ovu istoriju odgovorom na pitanje
Ko se povukao a ko je usao na kosovo.nemojte me podsecati na povlacenje sa tri podignuta pobednicka prsta.
Ako je tu srbija pobedila onda mogu da vam pozhelim takve pobede u svim ratovima koje zapocnete.

Mozes u te ,,patriote" odnosno ,,patriJote" da ubrojis i mene, ako vec nisi.

Jedna je stvar ono sto rade ili treba da rade politicari, a drugo ono sto mi ovde medjusobno diskutujemo.

Ja ne vidim da se tvoji stavovi razlikuju od stavova bilo kog srpskog patriote, nacionaliste, kako god...

Tako da mi nije bas najjasnji taj antagonizam.

Zbog cega? Zbog EU?

Nije problem u tome da mi necemo u EU, nego EU nece nas.

Naravno da ce iskoristiti svu nasu dobru volju u svoju korist, ali sta mi kao narod imamo od toga.

Rekao sam hiljadu puta i kazem opet, resenje za ulazak u EU nije dodvoravanje nego ignorisanje i priblizavanje Rusiji. Sto veca resenost za saradnju sa Rusijom, to ce biti vece interesovanje EU i NATO-a za integrisanje Srbije.

Mada smo ga zbog takve politike ispusili na obe strane, to trenutno deluje kao jedino normalno resenje - ekonomsko, vojno, politicko otvaranje prema Rusiji, da bi zapad doziveo Srbiju kao nesto sto mu je hitno neophodno, a ne na tacni na neodredjeno.

Ima razlike između "patriote" i patriote. Čudi me da ti tu razliku ne vidiš.
Ne shvataj sve lično,kada mislim lično,obratim se lično.

Ej ljudi hajde zavrsite ovu istoriju odgovorom na pitanje
Ko se povukao a ko je usao na kosovo.nemojte me podsecati na povlacenje sa tri podignuta pobednicka prsta.
Ako je tu srbija pobedila onda mogu da vam pozhelim takve pobede u svim ratovima koje zapocnete.

Nismo mi nishta zapocheli, znash. Ko je ono beshe bombardovao Beograd? Chiji je to ono beshe saveznik?

Nismo mi nishta zapocheli, znash. Ko je ono beshe bombardovao Beograd? Chiji je to ono beshe saveznik?

Pa gde bash odatle poche.
Ko je pre toga ratovao sa svima.Ama bas sa svima sa kojima je ranije ziveo zajedno A?Ko bese to A?
Dochepali ste se oruzhja Bivse JNA.oruzhja koje je pripadalo celoj SFRJ i njenim 22 miliona stanovnika i hteli ste da vladate svima jer ste vojno bili nadmocniji.E pa zatoje bio red da vam se suprostavi neko koji takodje ima oruzhje kao vi.I vi naravno tada "pristajete na mirno resavanje problema" i sada ovde neki mogu da "slave' i "slave" te "pobede".
Epa i ja se pridruzhujem tvom vashem slavlju i zhelim vam puno takvih "pobeda"

Poslednja izmena:
Ko je pre toga ratovao sa svima.Ama bas sa svima sa kojima je ranije ziveo zajedno A?Ko bese to A?
Dochepali ste se oruzhja Bivse JNA.oruzhja koje je pripadalo celoj SFRJ i njenim 22 miliona stanovnika i hteli ste da vladate svima jer ste vojno bili nadmocniji.E pa zatoje bio red da vam se suprostavi neko koji takodje ima oruzhje kao vi.I vi naravno tada "pristajete na mirno resavanje problema" i sada ovde neki mogu da "slave' i "slave" te "pobede".

Ko se to dočepao oružja? I ko je počeo ratove? Nekome treba da osvežimo pamćenje?

Dočepala se oružja Slovenija i Hrvatska za početak a JNA je bila jedina legitima oružana sila na teritoriji bivše SFRJ koju su iste napadale i provocirale. A što sa ove strane niko nije imao m*** da upotrebi JNA i poštuje ustav SFRJ to je druga priča.

Pa zato shto tu pochinje rat izmedju nashe dve drzavice. Gde cesh ti josh nazad kroz vreme? Nema potrebe. To shto smo pre toga " zapocheli rat sa svima ", ne samo da nije tachno, nego, sve i da jeste, sa vama veze nikakve nema. Ja, lichno, ne zelim nekime da vladam. I ne slavim nishta. A, sada, da se vratimo na bombardovanje. Dakle, ko je prvi pocheo?

Ja samo vidim da je da je nekima ovde glupo , pogresno , primitivno , pa i nemoguce , da neki Srbin bude hrabar , i jos da voli svoju otadzbinu . Tuzno je to ..takav nakaradan stav . .( pri tom mislim samo na one forumase koji su Srbi )
Inace tacno je sto prica Svaba ( ljuta mamba, za koga verujem da ga znam ) . Nismo ih videli , mislim strance . I tacno je da se nisu plasili naseg ljudstva . A i sto bi , kad je sve dogovoreno . A vojnici koji su bili dole , su zaista bili veliki junaci . I to treba znati . Narocito se toga ne treba stidetio . Nisu oni krivi sto je Srpska vojska potala odlucna , tek kad vise nije bilo nikakve sanse za pravi uspeh . Tek kad je doslo do rata sa NATO paktom , koji jeci od nas , ( tada bio 500) puta .

Vojnici koji su bili dole su VELIKI junaci. I ostatak države je bio bombardovan ali oni dole na granici na KošaraMA, Paštirku itd su bombardovani svim poznatim i nepoznatim ubojnim sredstvima iz svih mogućih vazduhoplova a i kopneno su probali da prođu. Normlno poturili su Albance da budu topovsko mesO a zapadna alijansa je pružala logističku i svaku drugu pomoć. Tako da jednu VELIKU zahvalnost dugujemo tim ljudima.

Back