Padobranci sveta ujedinite se !

Po ustaljenom obicaju da se organizuje skakanje UVEK kada to meteo-vreme dozvoljava: na DZ Paracin.
Vikend (28.29.30. mart) puno radno vreme i sve raspolozive visine i sve vrste skokova....Tandem skokovi za zainteresovane, NUSP(AFF), FS obuka.
Zemaljska desavanja i druzenje, povoljan smestaj u gradu.
Blue Sky, DZ Paracin

I Svetlana, kao je bilo na skakanju i druzenju?

el mundo... mozes da se predstavis ko si i koliko imas skokova.
Za vikend je bilo pet tandema (Matthew i Lydia Wilkinson iz Londona, Bettyar Ivan iz Ukrajine,Mikulic Zeljko i Giljača Ksenija iz Tivta). Izvedno 56 skokova, 24 sa 3000m, 10tak sa 2000m i ostalo sa 1000-1500 m. Ukupno je bilo 27 padobranca iz Beograda, Rume, Uzica , Kragujevca, Banja Luke, Nisa i Paracina a sve uz sjajno druzenje i mnogo pozitivne energije.....i to krajem marta 2008.
DZ je otvorena u kontinuitetu, svakog vikenda, a i drugim lepim danima u toku nedelje vec po dogovoru sa zainteresovanima.
Blue Sky vam zeli ekipa DZ SKY Paracin i instruktori Simic Svetlana, 3400 skokova, Naumovic Ljubisa 5100 -tandem Sigma, Obradovic Dragan 1050 skokova, Cvetkovic Dejan, 1000 skokova.
Kontakt telefoni 063 8 25 35 90, 063 75 75 250, 035 546 089, 035 518 514(vikendom)

Da li neko organizuje skakanje u Beogradu

Druze, situacija u Beogradu nije sjajna. Koliko znam nema adekvatnog aviona a i aerodrom nije bas dostupan stalno.
Ima tu paer ekipa koje rade ali mislim da nisu bazirane u Beogradu. Potrazi web strane AK"Kikinda" jer mislim da beogradski klubovi saradjuju sa njima. E da evo i linkova ka par beogradskih klubova:
www.royalair.org.yu oni isto nesto rade sa padobrancima a kazu mi da su prosle godine radili na Jarku sa svojim AN-2. Gazda zvuci kao ok lik pa ga kontaktiraj.
www.pkfenix.com , lepo izgleda ali nemam pojma gde i sta rade.
www.srebrnizmaj.org.yu , imaju svoj avion.
www.nebeskidijamant.co.yu, nemaju nista a reklamiraju sve.
Imas i Smederevce koji nesto rade ali nemam kontakt.
Ja sam digao ruke od svega. Ako moram da predjem 200km da bih skakao onda necu ni da skacem, osim ako avion nije twin-otter, na to sam navikao. :p

el mundo... mozes da se predstavis ko si i koliko imas skokova.
Za vikend je bilo pet tandema (Matthew i Lydia Wilkinson iz Londona, Bettyar Ivan iz Ukrajine,Mikulic Zeljko i Giljača Ksenija iz Tivta). Izvedno 56 skokova, 24 sa 3000m, 10tak sa 2000m i ostalo sa 1000-1500 m. Ukupno je bilo 27 padobranca iz Beograda, Rume, Uzica , Kragujevca, Banja Luke, Nisa i Paracina a sve uz sjajno druzenje i mnogo pozitivne energije.....i to krajem marta 2008.
DZ je otvorena u kontinuitetu, svakog vikenda, a i drugim lepim danima u toku nedelje vec po dogovoru sa zainteresovanima.
Blue Sky vam zeli ekipa DZ SKY Paracin i instruktori Simic Svetlana, 3400 skokova, Naumovic Ljubisa 5100 -tandem Sigma, Obradovic Dragan 1050 skokova, Cvetkovic Dejan, 1000 skokova.
Kontakt telefoni 063 8 25 35 90, 063 75 75 250, 035 546 089, 035 518 514(vikendom)

Imati puno skokova treba nesto da znaci? koliko od tih hiljada koji se pominju su sa vece visine od 1000m????

Mene bi bilo sramota da se pojavljujem na forumu i da navlacim ljude.

Imate bezbroj prevara sa padobranskom opremom, Ljuba sije originale svih proizvodjaca, Cica sredjuje sve ostalo, puni glave ljudima da su svi ostali losi a oni najbolji i ... jedonostavno najbolji. Da ne pominjem Cicine komentare u vezi pogibije pre par godina. Tu temu bolje da ne nacinjem Totalna bezdusnost.

Ko god El -mundo bio , svaka cast, ja sam popizdeo pa sam se javio.
Stvar je u tome da tebe dosta ljudi podrzava i da ima jos puno ljudi koji razmiljaju kao ti al nemaju vremena da se prepucavaju ovde po forumima sa gore pomenutom bagrom.

Ono sto mi bode oci je cicin komentar puno pozitivne energije, pa ja ne znam nikoga ko je bio u Paracinu a da mu cica nije punila glavu kako su svi prevaranti i losi.

Procitao sam na forumu da ste izgubili prilicno na drzavnom u relativu, pa gde su te hiljade skokova i strucnjaci/ instruktori, opet bi razmislio da li bi se pojavljivao bilo gde i pricao ' a koliko skokova imas' i slicne seljacke fore.

El mundo samo nastavi dosta cesto me tvoji komentari oraspoloze i nasmeju.

Blue sky, svima.

Pozdrav svim padosima!!!
Nije me bilo neko vreme na ovom forumu... i nebih da vas smaram razlozima, but I'm back :-) !!!
Nesto sam na brzinu (bar sam mislio da ce tako biti) prelistao stranice i postove koje sam propustio i mogu vam reci da su mi oci krenule iz glave od silnog buljenja i citanja. Svaka cast ljudi, vidi se da se radilo na popularizaciji. Ima puno novih clanova, to me raduje, ali...
Nikako ne mogu da se otmem utisku da i dalje, i to cak vise nego ranije, ima pljuvanja, klevetanja i ogovaranja, kao neke strine i tetke po selu. A da stvar bude gora te iste strine i tetke koje dobacuju preko plota svoje prljave, nedokumentovane i neosnovane izjave, da ne kazem klevete, nisu cak imale m..a ni da se predstave. Dajte ljudi, imajte bar malo dostojanstva, stisnite m..a (ako ih uopste imate) pa recite ko ste i iznesite stvarne dokaze o tome sto govorite. Ima ovde dosta ljudi, ukljucujuci i mene koji bi voleli da saznaju sta je od toga sto govorite istina.
Ja znam da je kod nas ustaljeno razmisljanje "Da komsiji crkne krava" i komsija zajedno s' njom po mogucstvu, ali ovo je vec preteralo svaku meru. Dajte ljudi okrenite se malo nasem sportu, zbog kog je btw. ova tema i pokrenuta. Ima toliko pozitivnih stvari o kojima treba da diskutujemo, pocela nam je sezona, blize se takmicenja... manite se vise klevetanja i ogovaranja.

PS. Pitam se sta li rade moderatori ovog foruma. Izgleda da sede skrstenih ruku, kad dozvoljavaju ovakve ispade.

Blue sky to everyone !!!

Nixi

Pozdrav Nenadu iz Beograda i Sandri iz Prijedora. U Paraćinskoj skoli je prvi skok 75 eura u dinarskoj protivvrednosti i to je sve. U cenu je uračunato iznajmljivanje opreme i obuka. Snimanje iz vazduha je 10 eura. Lekarski pregled je 3500 dinara. Drugi skok je 22 eura, a treći 19 e. To što si iz Beograda nije nikakva prepreka jer je Paraćin udaljen 150 km. Prošle godine smo imali 123 učenika iz Beograda.
Za sve informacije možeš koristiti telefone iz prethodne poruke.Što se tiče AFF-a ,u ovoj skoli se padobranci obučavaju i takvom metodom sa 3000m,a možemo ponuditi i tandem skokove kao informativne
Cica

Sada mi nesto nije jasno. Kako radite lekarske preglede u Paracinu kada Vas medicinski centar vise nema ovlascenje za to?:confused::confused:

Evo e-mail u prilogu preuzet sa padobranske liste:

"Pozdrav,

Kao sto vecina zna, 19.decembra 2007. godine istekla su ocvlascenja medicinskim centrima koja su ovlastena za pregled i izdavanje potvrda o zdravstvenoj sposobnosti..

Razlog je uvodjenje novih propisa u skladu sa JAR-om.

Za sada, samo u Beogradu je moguce vrsiti lekarske preglede i to na VMA ili u JAT-u. To svakako nije niti rentabilno, niti shvatljivo za bilo koga.

VSS je jos u novembru ukazao DCV-u na predstojece probleme koji ce nastati gubljenjem ovlascenja, i trazili smo da se ta ovlascenja medicinskim centrima produze za jos 6 meseci. U medjuvremenu DCV bi izvrsio obuku „examiner“-a i izdao nova ovlascenja u skladu sa JAR-om. Ovaj predlog nije ni prihvacen ni neprihvacen jer kadrovske promene koje su se desile u DCV su usporile resavanje ovog problema.

Konacno, na sastanku sa DCV 4.aprila, kojem je prisustvovao i dr.Preboc, odgovoran za ovaj deo posla u DCV, na insisitiranje VSS dogovoreno je da se pothitno krene sa izradom Pravilnika o medicinskim pregledima za sportsko i amatersko vazduhoplovstvo.

Pravilnik ce biti u osnovi po JAR-u klasa 2, s tim da se inicijalni pregledi nece raditi u Beogradu vec u jednom od ovlastenih centara u Srbiji.

Sa strane VSS na izradi Pravilnika radice dr.Koncar Igor vaskularni hirurg Klinickog centra Srbije, i dr.Kusic Svetozar.

Izrada Paravilnika pocinje 10.aprila 2008. Pravilnik ce izdvojiti sportsko i amatersko vazduhoplovstvo od kriterijuma JAR i omogucice jednostavniji nacin dobijanja lekarskih potvrda.

VSS je dao predlog da sledeci centri budu ovlasteni (pored Beograda):

1. MC Kikinda medical class 1.i 2.

2. MC Paraćin medical class 1.i 2.

3. MC Niš medical class 1.i 2.

4. MC Subotica medical class 2.

5. MC Novi Sad medical class 2.

6. MC Smederevo medical class 2.

7. MC Kraljevo medical class 2.

Pozdrav,

Zeljko OVUKA

VD Generalni sekretar

Vazduhoplovni savez Srbije"

Pozdrav svim padosima!!!
Nije me bilo neko vreme na ovom forumu... i nebih da vas smaram razlozima, but I'm back :-) !!!
Nesto sam na brzinu (bar sam mislio da ce tako biti) prelistao stranice i postove koje sam propustio i mogu vam reci da su mi oci krenule iz glave od silnog buljenja i citanja. Svaka cast ljudi, vidi se da se radilo na popularizaciji. Ima puno novih clanova, to me raduje, ali...
Nikako ne mogu da se otmem utisku da i dalje, i to cak vise nego ranije, ima pljuvanja, klevetanja i ogovaranja, kao neke strine i tetke po selu. A da stvar bude gora te iste strine i tetke koje dobacuju preko plota svoje prljave, nedokumentovane i neosnovane izjave, da ne kazem klevete, nisu cak imale m..a ni da se predstave. Dajte ljudi, imajte bar malo dostojanstva, stisnite m..a (ako ih uopste imate) pa recite ko ste i iznesite stvarne dokaze o tome sto govorite. Ima ovde dosta ljudi, ukljucujuci i mene koji bi voleli da saznaju sta je od toga sto govorite istina.
Ja znam da je kod nas ustaljeno razmisljanje "Da komsiji crkne krava" i komsija zajedno s' njom po mogucstvu, ali ovo je vec preteralo svaku meru. Dajte ljudi okrenite se malo nasem sportu, zbog kog je btw. ova tema i pokrenuta. Ima toliko pozitivnih stvari o kojima treba da diskutujemo, pocela nam je sezona, blize se takmicenja... manite se vise klevetanja i ogovaranja.

PS. Pitam se sta li rade moderatori ovog foruma. Izgleda da sede skrstenih ruku, kad dozvoljavaju ovakve ispade.

Blue sky to everyone !!!

Nixi

Evo, nisam bio karakter.
Rekao sam da se vise necu javljati na forum a upravo to cinim.
Bas zbog svog ovog silnog prepucavanja, pljuvanja i sirenja informacija (za koje nisam strucan niti imam vremena da ih ispitujem, imam pametnija posla) se vise i ne javljam na forum niti ga pratim.
Javio sam se jer me je jedan od tandem putnika nasao preko foruma. Nakon skoka me je pitao sta se to tamo desava i ko su svi ti ljudi a ja nisam znao sta da mu kazem.
Sta reci? Mozda bolje nista, svaki komentar je suvisan.
Manite se foruma i pravac livada, rezultati su jedino relevantno merilo rada i ulaganja u ovom sportu.

Srdacan pozdrav svima, bas svima
Mrav

Fazan i el muNdo, prozlilo vas je neskakanje...Mrav vas je poslao kao prethodnicu da lupetate na forumu a on je kako se zove krenuo peglati situaciju...
Slusao sam vas na Jarku kako se lozite da ulupate vojsku, još ste sitni za sve to...
plavo nebo

Koga si slusao na Jarku? Ne razumem te decko. Malo si pobrkao loncice, a?
A sto se vojske tice ona je polupana osim ako ne laze Vas padobranski savez a mislim da ne laze, trazili ste cinjenice a njih tamo ima.
Idi na njihovu web stranu pa se malo informisi o desavanjima u srpskom vazduhoplovstvu.
www.vazduhoplovnisavezsrbije.org.yu

S postovanjem

El mundo

Ti kvazi letacu fazane i tebi slican el mudo ispucajte svoju negativnu energiju na skokove a ne na lupetanje... ovakvim komentarima vise govorite o sebi...valjda vas je neskakanje prozlilo...

plavo nebo svima

Cinjenice sine moj, sve ciste cinjenice.
Ako imas neke druge cinjenice, osim tvog brbljanja, cekamo na njih.
Dosta je bilo lazi, sram Vas bilo.

Back