PAD VOJNOG AVIONA KOD LOZNICE: Ministarstvo potvrdilo - Poginula oba pilota iz MiG-21

• Začetnik teme Začetnik teme Sizif
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
1113396912_0:33:1600:898_1000x541_80_0_0_daa754600748fcf147c5026756145119.jpg

ma jok... klasicno kurcenje svojstveno pilotima...da pozdravi mamu.. leti 30 metara iznad zemlje. u kojoj to kurcevoj drzavi pilot sme i moze da zove mamu da joj kaze da ce nadleteti njihovo selo , pri cemu u granicnom pojasu? DA LI STE VI CITAVI? i sta serete za mig 21? ovo je dupli, za obuku ...major i kapetan prve klase su trebali da ga isprobaju da bi pitomci akademije mogli da pocnu sa necim konkretnim. pa vrhunski piloti ne lete iznad oraha i sljiva.. sta treniraju major i kapetan prve klase u trenaznom avionu? testiraju ga za mladje narastaje. pri cemu ne lete da bi pilot ili kopilot radili akrobatiku iznad sela pilota da pozdrave mamu ili kuma. sad cemo da vidimo za sta ce vojska da se odluci . da li su piloti pravili zajebanciju ili je mig 21 bio kanta. :)

Kao dete sam slusao price pilota.
Svaki pilot kada zavrski letacku skolu ima zelju da preleti svojim krajem. To satisfakcija i roditeljima kao i pilotu.
To je vrh .
...
Kakav mrkli čobanluk, piješ pivo na zidiću pored dućana, preleti avion i onda kažeš ponosno "to moj sin leta".
Da zam pilot, zadnje želja bu mi bila da letim iznad svog rodnog kraja, bmk. Osim toga, kako bi to izgledalo, brišući let iznad Zagreba?

Radić: Avion je bio u remontu šest godina, to je oldtajmer za aero-mitinge...
http://rs.n1info.com/Vesti/a653771/...Vmroi-tp-MS6xBGTS7Fgk5O9qVByT_k1QLOo6bWNM_lYo
Da izvinete, Radić je kerin k.urac koji je karijeru napravio kao stručnjak za vazduhoplovstvo (vojno). Avion ispravan, remontovan. Kao takav nije pušten u jedinicu dok nije prošao probne letove u remontnom zavodu, dvosed...
P.S. tek približavanjem OTAN standardima počelo se intenzivnije pričati o starosti vazduhoplova (uvek sam u iskušenju da napišem vazduplohova) iako je i istočni sistem sasvim lepo funkcionisao.
Žao mi je pilota ali ovo je ipak samo ljuska greška, išli da prelete "svoju kuću" pa se još vatili i opet krenuli u zaokret na ekstremno maloj visini i desio se ontakt sa preprekom, rezultat: dvojica vrsnih pilota je mrtvo, porodice unesrećene, deca uskraćena za jednog roditelja.
Svaki (skoro svaki) u svom letačkom veku pravi nedisciplinu, ja bih rekao pušta svojoj mašti na volju , svojim bronhijama da slobodno dišu i da pune pluća, adrenalinu da ga ispuni. To rade neki vrlo često ali onda, kada se najmanje nadaš sačekate neka prepreka "iza ćoška".
Ovaj slučaj i slučaj Omera Mehića nema neke sličnosti jer ovo se odvija u relativno dobrim vremenskim uslovima i u sklopu redovne letačke obuke a Omerov let je poseban zadatak i plod pritiska politike.

"

U SAD recimo postoji sluzba/ komisija koja se bavi utvrdjivanjem razloga pada letelica.I dok se svi dokazi ne prikupe do najsitnijeg detalja, odrade simulacije i procedure ne izlazi se u javnost sa tvrdnjama sta je uzrok pada..Ovde u nasoj vukojebini neki tamo Žika kaže da je pregledao avion to jutro u hangaru i da je sve bilo ok...Znači avion ispravan , ljudski faktor je uzrok? Ko kontroliše da li je Žika uradio svoj posao kako treba i da li je Žika mozda cirnuo koju pa obavljao pregled..Samo kažem...Slava pilotima sto su uopste leteli tim olupinama...
"
Nije Žika, ima precizna procedura pretpoletnog pregleda od strane čete za održavanje vazduhoplova, koji svojim potpisom garaantuju ispravnost vazduhoplova po svom segmentu pregleda a na kraju sam pilot vrši pregled i stavlja potpis.
Nije olupina.

Njemci su izgubili 116 pilota i 300 aviona. Malo bolji skor:mrgreen: Doduše što se Mig 21 koje sam pomenuo, svi su bili made in India, tako da...

Тај Миг 21 се показао као моћна машина у вијетнамском рату 1960их и одлично се носио са неким старим америчким ловцима, али је настанком модерних ловаца као што су Ф-15 и 16 врло брзо постао инфериоран авион. Руси су ту одиграли заправо сјајни маркетиншки трик и успели да га продају на хватове гомили диктаторских режима 70их и 80их, када је већ био превазиђен, а сами су га повукли релативно рано из своје авијације и побегли су од њега вриштећи (Док и дан данас користе неке канцире сличне старости који су очито поузданији и бољи авиони). Мислим да је то зато што сам дизајн изгледа јебачки и претећи са оним шиљатим носем, што се свидело несврстаним доживотним владарима, који су га уз ниску цену пазарили, да кажу да имају на стотине руских авиона. Реално, кад је "Југа Наша" накрцала 200-300 комада Мига 21 крајем 70их он је већ био, испоставиће се, превазиђена канта, коју би још онда одувало три пута мање Ф-16, Харијера, Грипена или чак и факин Миража (као што се испоставило у Јеврејско-Муслиманским ратовима, кад је Израел стандардно масакрирао огромне египатске и сиријске летеће флоте). Да не причамо о рањивости тог МиГ-а за чак и базичне савременије ПВО системе.

Чињеница да су та чуда летела све негде до 2010. редовно а од тада повремено без инцидента код нас је била чудо само за себе, а са набављањем тих нових мигова 29 али и других тренажних авиона поставља се питање зашто би неко још увек летео овим миг-ом.

ma jok... klasicno kurcenje svojstveno pilotima...da pozdravi mamu.. leti 30 metara iznad zemlje. u kojoj to kurcevoj drzavi pilot sme i moze da zove mamu da joj kaze da ce nadleteti njihovo selo , pri cemu u granicnom pojasu? DA LI STE VI CITAVI? i sta serete za mig 21? ovo je dupli, za obuku ...major i kapetan prve klase su trebali da ga isprobaju da bi pitomci akademije mogli da pocnu sa necim konkretnim. pa vrhunski piloti ne lete iznad oraha i sljiva.. sta treniraju major i kapetan prve klase u trenaznom avionu? testiraju ga za mladje narastaje. pri cemu ne lete da bi pilot ili kopilot radili akrobatiku iznad sela pilota da pozdrave mamu ili kuma. sad cemo da vidimo za sta ce vojska da se odluci . da li su piloti pravili zajebanciju ili je mig 21 bio kanta. :)
Tako je i onaj iz Costa Concordije samo htio pozdraviti svoje kurave na obali

Тај Миг 21 се показао као моћна машина у вијетнамском рату 1960их и одлично се носио са неким старим америчким ловцима, али је настанком модерних ловаца као што су Ф-15 и 16 врло брзо постао инфериоран авион. Руси су ту одиграли заправо сјајни маркетиншки трик и успели да га продају на хватове гомили диктаторских режима 70их и 80их, када је већ био превазиђен, а сами су га повукли релативно рано из своје авијације и побегли су од њега вриштећи (Док и дан данас користе неке канцире сличне старости који су очито поузданији и бољи авиони). Мислим да је то зато што сам дизајн изгледа јебачки и претећи са оним шиљатим носем, што се свидело несврстаним доживотним владарима, који су га уз ниску цену пазарили, да кажу да имају на стотине руских авиона. Реално, кад је "Југа Наша" накрцала 200-300 комада Мига 21 крајем 70их он је већ био, испоставиће се, превазиђена канта, коју би још онда одувало три пута мање Ф-16, Харијера, Грипена или чак и факин Миража (као што се испоставило у Јеврејско-Муслиманским ратовима, кад је Израел стандардно масакрирао огромне египатске и сиријске летеће флоте). Да не причамо о рањивости тог МиГ-а за чак и базичне савременије ПВО системе.

Чињеница да су та чуда летела све негде до 2010. редовно а од тада повремено без инцидента код нас је била чудо само за себе, а са набављањем тих нових мигова 29 али и других тренажних авиона поставља се питање зашто би неко још увек летео овим миг-ом.
MiG-21 iz 1974 košta valjda 10x manje od F-16 iz 1974, naravno da su sve poludržave kupovali ove jeftinije.

Pazi, i F-15 i F-16 su avioni stari 45+ godina, a razlika između njih i Mig 21 jeste u tome što su Fovi modernizovani u potpunosti: ne samo nova ekektronika, već i novi sistemi upravljanja vatrom, nova sedišta, nova pilotska oprema, novi HUD, novo naoružanje, novi materijali...isto kao i B-52, koji se iako star 50+ godina pokazao kao uspešnija platforma od novijeg B-1, naravno ako se koristi kao stand-off platforma za krstareće projektile, jer ne postoji zamislivi scenario u kojem bi B-52 mogao da prođe rusku ili kinesku PVO.

To je čudo samo za vas koji ste vojni avion videli eventualno u nekom magazinu ili slikovnici. Danas je mnogo bitnije kakve rakete, radar i nišan ima avion, od njegovih letnih karakteristika. Naravno i brojnost, kao i zaštita koja je deo te brojnosti. Stavi modernu elektroniku i rakete, pošalji veliki broj i videćeš rezultat. Naravno da nije očekivana uspešnost kao kod novih aviona, ali to nema veze sa njegovim letnim sposobnostima već da nosivosti i elektronikom. Shodno tome je i cena ovih aviona (i nabavke i održavanja).

Nije Žika, ima precizna procedura pretpoletnog pregleda od strane čete za održavanje vazduhoplova, koji svojim potpisom garaantuju ispravnost vazduhoplova po svom segmentu pregleda a na kraju sam pilot vrši pregled i stavlja potpis.
Nije olupina.
Сачекати стручно мишљење оног што је моментално у Истамбулу, који је већ на "невиђено" и из даљине знао о чему се ради, а које ће потврдити чувени "носиоц златне пилотске значке" коју је зарадио на силним борбеним и другим налетима, а не неки инжењери и авио механичари са вишегодишњим стажом и искуством....жао ми је ово двоје страдалих пилота и њихових породица (што неко наводи као да им је 1. или 2. лет, па морају да се докажу у "селу" летећи изнад породичне куће), који ће сада, чисто због политике нашег врха, бити проглашени за "алкосе", или нешто слично за "блаћење", као што је већ виђено у случају пада хеликоптера.

To je čudo samo za vas koji ste vojni avion videli eventualno u nekom magazinu ili slikovnici. Danas je mnogo bitnije kakve rakete, radar i nišan ima avion, od njegovih letnih karakteristika. Naravno i brojnost, kao i zaštita koja je deo te brojnosti. Stavi modernu elektroniku i rakete, pošalji veliki broj i videćeš rezultat. Naravno da nije očekivana uspešnost kao kod novih aviona, ali to nema veze sa njegovim letnim sposobnostima već da nosivosti i elektronikom. Shodno tome je i cena ovih aviona (i nabavke i održavanja).
Te letne sposobnosti su danas važne samo kod aeromitinga, pa kad ovaj napravi figuru tipa kobra, kažeš "u jbt" i to je to. Niđe veze u realnoj ratnoj situaciji.

A što niko u Pentagonu nije podneo ostavku makar za onaj B-2 što smo im oborili opremom za I Svetski rat i lakšim matematičkim proračunom sa dva korenovanja? :think:

Zato što bi time priznali svoj poraz od male, nepravedno napadnute zemlje , a to im silnima i bahatim ne bi baš služilo na čast.

Tako isto su i Partizani goloruki i bosi porazili fašističku, nacističku zver i domaću, izdajničku fukaru :)

U oba slučaja smo mi , Pobednici.

p.s. Ups, pa sad su nam ti leteći pacovi iz Pentagona najveći prijatelji il' ja to nešto dobro ne kapiram? :think:

Da ali Juga je kupovala uvek ono što je bilo popularno i na stanju u Rusiji...
Npr 80ih kada se pojavio Mig29 mi smo bili zainteresovani i pazarili nove od njih.
Pitanje je zašto Srbija danas ne može barem polovne su-27 / su30 da nabavi i recimo par su-25 ..
Velika razlika Srbije onda i sada...

Све је продато по линији Меркел-Маркон-Бајден. Резултат - нула. Косово је Србија. Када чују резултате избора, сами ће на Проклетија. Кратког рата ће бити са Браћом Антић.
Kako ti prezimljavaš ovaj prelazak svog predsednika sa Kazačoka na Garta Bruksa

Da li ti se javlja Verica Čavez u snu, i tada počinješ jače smrdjeti?

Back