hirajgoagain
Zaslužan član
- Poruka
- 127.263
pa ti im kupi nesto ako ti smeta sto se osecas bedno
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Zovne ti mene komšinica da preorem bašticu.
Odem, preorem, svrati me na kafu.
Ponudi mi kompot, iznese kompot, dobar, od breskvi.
Udarila proletnja vrućina, ugušila me prašina, kompot u tegli, mami.
Smazah jednu čašu, ona ponudi drugu.
Uzmem i drugu, vidim odmaklo podosta niz teglu (od 1l) i neću više, nema smisla.
Posle mi ona reče da je to donela pešice , iz drugog sela, dala joj sestra.
Meni beše krivo i za ono što sam uzeo.
Hahaha, svašta. Pa kao da si mogao znati odakle joj. A ona je blesava što ti je i nudila uopšte.
A i da je kulturna, ne bi ti to ni rekla.![]()

pa to je bas otudjenje kad stalno premeravas sta ti je neko dao, ok prema nekim ljudima mozda tako osecas, ali ako je svuda onda smo i prsli

ma znam svima merim i brojim recke koliko je ko uzeo dao, pa kad mi neko spontano da mislim kako oce da me porobi, uzme dushu, uzme mi neke usluge, seh iskoristi itd
parazit sam..

i ja isto tako kazem, cak i kada mi je drago zbog necega. pri tom ne kazem ''hajde'', nego jos crnje i gore ''ajde''. nekako ne znam da se odusevim kada mi neko nesto poklanja, nekako mi izgleda to odusevljenje gnjecavo. a i ne znam da iskazem, ako mi je bas drago. 

Ja sa nisam uvredila, samo sam bila momentalno ljuta (i to sam ljuta pet minuta: ponudila/on rekao/ja postavila temu, sve u roku tih 5 minuta). Ali mi je drago što sam postavila temu, zato što vidim da smo 50 % - 50 % što se tiče džema i stavova (i vaspitanja) o uzimanju i davanju. Ja sam opisala kako bih ja, a zanimljivo je da neki ljudi i takvu sitnicu shvataju kao obavezu. Ja to tako ne shvatam, tegla džema ili kutija kiflica je ništa, imam - ponudim - dam, i odmah zaboravim.
U nekoj istočnjačkoj knjizi sam pročitala da je stvarno svet (ili tako neki uzvišen izraz) onaj koji prima, a ne onaj koji daje.
Kao i sve istočnjačke mudrosti, zvuči blesavo, ali kada malo bolje razmislim, uopšte nije: lako je biti šmeker koji daje, ali koliko stvari obuhvata primanje (to pokazuje i ova tema) - ispada da je mnogo teže primiti nego dati
(Bokte, koliko filozofije oko tegle džema.)
) dajes i ne razmisljas o tome. taj ko prima mozda mu je neprijatno da uzme dzem, jer zna koliko si se trudila itd.i ja isto tako kazem, cak i kada mi je drago zbog necega. pri tom ne kazem ''hajde'', nego jos crnje i gore ''ajde''. nekako ne znam da se odusevim kada mi neko nesto poklanja, nekako mi izgleda to odusevljenje gnjecavo. a i ne znam da iskazem, ako mi je bas drago.
neformalan tip.![]()

Meni svi pričaju, i znam da su u pravu, da se jako radujem malim stvarima. Po meni je to normalno.
Zašto su ljudi prestali da se raduju sitnim stvarima?![]()
cekajuci nesto veliko, zivot prodje u razocarenju i nezadovoljstvu. ali i radovanjem malim stvarima, mogu se propustiti velike.
sta imate stalno trip o radovanju, radovanje pa radovanje
eno ti ga sunce pa se raduj