Malopre sam se vratila kuci, iako je trebalo da ostanem da prespavam kod decka, ali mi je ovo vaznije od toga. Koliko puta ste u zivotu dosli u ituaciju da pomognete nekom, iako vas je povredio i ostavio vam oziljak na srcu? Ja nebrojeno, ali ovo veceras sto sam culo me je veoma pogodilo.
Pre par godina sam bila u vezi sa jednim deckom. On je sladak, ali smo raskinuli. On je ujedno i moja najduza veza od 11 meseci, koja je trebalo da se zavrsi brakom, ali on je otezao s razvodom, pa predomisljanjem. Pokusavao je da nasu vezu obnovi odlaskom u njegovu vikendicu, koja je zastarela po svim standardima i nije imala ni domet za mobilni. Pored toga, nije imala ni struju, a bila je i zima. On je tu pokusavao da me smuva, ali ja sam se smuvala sa jednim njegovim komsijom iz Nemacku, koji je imao djip, jer tu se zimi moglo ici samo djipom. Od tada su nasi odnosi toplo-hladno, ka hladnom. Samo se javljamo jedno drugom i to kao neki poznanici. Njegova deca mi se javljaju. Veceras sam naisla na njegovu zenu. Ona zivi i dalje u mom stanu, posto sam joj ja ustupila na koriscenje dok se ne snadje kada su njih dvoje raskinuli i kada sam se ja smuvala sa njim. Ona radi u nekoj radnji. Ranije smo bile najbolje drugarice, a sada vise nismo tako bliske. Meni je to glupo da isterujemo neki inat, ali ok. Kako ona hoce. Ja sam strpljiva. I ona mi je rekla kako joj deca okrecu ledja. Vec sam vam spomilnjala njenog sina, koji je debeo i koji se beci i ima nekog izopacenog debelog druga, koji nije debeo kao on, ali je podjednako izopacen. Ona mala njihova cerka se samo modira, a ono trece ili cetvoro i ne znam sta se sa njima desava. Uvek pobrkam ko je ko od to dvoje dece. Ja sam njih prihvatila kao svoju decu, cak sam htela i da pomazem njnom sinu na fakultetu, posto smo upisali u isto vreme fakultet.
Ona mi je veceras rekla da su joj deca postala veoma bezobrazna i pokvarena. Ja se mislim: "Tvoje vaspitanje, a i kao tvoj muz su, iako mi je on bivsi decko."
Zasto ljudi ne mogu da se jednostavno okrenu i nastave dalje? Zasto je ta ljubav postala toliko vazna u nasim zivotima i toliko duboko ukorenjena?