Ovisnička ljubav

14 godina ste u vezi.. dug period za vezu bez obaveza. Nemaš jasan cilj niti vidiš neku perspektivnu budućnost. Recimo da bi ti moja komšinica koja je psiholog, toplo preporučila da se ostvariš kao majka.. onda ne bi imala vremena da smaraš u vezi i da ti se "pričinjava" ovo, ono.. lutaš bez cilja i valjanog razloga.

14 godina ste u vezi.. dug period za vezu bez obaveza. Nemaš jasan cilj niti vidiš neku perspektivnu budućnost. Recimo da bi ti moja komšinica koja je psiholog, toplo preporučila da se ostvariš kao majka.. onda ne bi imala vremena da smaraš u vezi i da ti se "pričinjava" ovo, ono.. lutaš bez cilja i valjanog razloga.
Da, ali u toj ulozi se ne mogu ostvariti... Zato lutam bez cilja i tražim neki put.

jesam baš tako negde na trinaestoj godini zajedničkog života.
nema univerzalnog recepta, mi smo se udavili u sopstvenom nezadovoljstvu dok se neko od nas dvoje nije dosetio da treba da ode iz veze....

a onda se desio neverovatan obrt situacije koja je bila već rešena.
probaj da shvatiš prvo šta ti tačno želiš sa tim čovekom u vezi...
tek tada, nastupi sa jasnom strategijom, jer u ovakvim situacijama maglovitost ideje o nastavku zajedničkog života može samo još brže da vas udalji.
Dok se netko nije sjetio ili skupio hrabrosti da izidje iz takve veze....? Nama treba hrabrosti.
Meni ništa ne valja. Njemu bi sve valjalo samo kad bi ja bila opet normalna i ne pucala po šavovima radi svake sitnice koja meni ne odgovara.

Sigurna sam da bi se puno toga riješilo samo kad bi se odlučili što dalje.

Kako se kaže : Ne možeš ići istim putem, a očekivati da ćeš doći na drugo odredište....

Meni je najveći problem trenutno što na sve pušem i ne mogu se kontrolirati ni malo. Ni sačekati da prodje jer sitnica boli previše , ni promijeniti nešto,jer nisam dovoljno jaka.
A najviše ja ispastam, a njega vučem za sobom.

A znam na osnovu ovog,to je klasicna pobuna unutrasnjeg bica,koje nesto ne zeli,ali mu zdravorazumski deo tebe kaze da treba da zeli.I nece prestati da se buni.
Nije u tebi problem u tebi je resenje.
Svjesna sam da je. Ako nešto ne valja, trebaš pustiti. Ja ne puštam, iako mi šteti.
Treba iskopati to riješenje u meni, stisnuti zube i krenuti dalje...

Ne možeš da nadješ rešenje za svoje psihičke probleme pa si umesto kod psihijatra došla na forum.
Koga ti zajebavaš (pored sebe same)?
Ti nećeš da nadješ rešenje, da hoćeš otišla bi kod psihijatra.
Ali nemoj da brineš, kad totalno usereš svoj i još nečiji život pride, odvešće te na psihijatriju na silu tako da...
Ma hoću. Nije da smatram da ni ne treba. Treba mi pod hitno. Samo pokušavam pokušati riješiti sama, jer živim u malom gradu gdje nema psihologa, pa pokušavam prije toga sama riješiti neke stvari.

Back