- Poruka
- 66.362
Ja bih tu (tačnu) izjavu proširio: Uzimaj sa skepsom svako tumačenje svetih knjiga.Узимај са скепсом свако тумачење Откровења .
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ja bih tu (tačnu) izjavu proširio: Uzimaj sa skepsom svako tumačenje svetih knjiga.Узимај са скепсом свако тумачење Откровења .
Pa neka sam i zla i nerazborita, ali od "mnoge nauke" ne zelim da skrenem u sektu i sl.. Ima nekih stvari u koje se ne dira i ja to postujem. A i cemu? Zar za sve nas nece biti isto, Jedan ce nam suditi.
A Reci iz "Danila" su istrgnute iz konteksta, nije sigurno da je pricao bas o "Otkrovenju", vec o veri uopste, "jer zahladnece mnoga srca", a dopusti da sad i ja dodam, "zbog prevelike nauke, a premalo dusevnosti i dobrote".
Pa proizvoljna je i na kraju ta konstatacija da ce se bas 144.000 ljudi spasti, to ste sami dodali govoru apostola Pavla.
Све ово Брате стоји..само да знаш..по Св.Оцима....насилно жигосање се неће пикати..тј..ако без нашег пристанка покушају да нас жигошу..неће им упалити!Електронске личне карте се не смеју примити јер је то лукава понуда број ђавола 666 ласерски путем на прст. Идентификација прста ће се обавити проласком прста кроз ласерски знак, уместо мастила, а то је превара јер ће се ласерским зраком невидљивим за људско око утиснути број ђавола 666 на чело или на десну руку!
![]()
![]()
Ко год се поклони звери и лику њезином, и прими жиг на чело своје или на руку своју, и он ће пити од вина гњева Божијег, које је непомешано наточено у чашу гњева његовог, и биће мучен у огњу и сумпору пред Анђелима светим и пред Јагњетом. И дим мучења његовог уздизаће се у векове векова; и неће имати одмора дан и ноћ они који се клањајузвери и лику њезимом, и ко год прима жиг имена њезина (Откровење Јованово 14, 9-11)
Све ово Брате стоји..само да знаш..по Св.Оцима....насилно жигосање се неће пикати..тј..ако без нашег пристанка покушају да нас жигошу..неће им упалити!
Мора имати наш пристанак рогати..

Значи...чипови су стварност..замениће картице, Л.К и остало...неколико земаљ их већ користи...ове Л.К су само увод, али нису жиг...Ljudi moji ne radi se o bukvalnom zigosanju! Simbolika je u pitanju.
Nositi zig zveri ne znaci nositi 666 utetovirano na celu ili imati cipove u mozgu...Misli se na krivu religiju, politcki sistem i ekonomski sistem. Ako je osoba deo krive religije ili deo politickog sistema ili stavlja materijalni uspeh na prvo mesto u svom zivotu umesto Jehovu onda ta osoba nosi "zig zveri" jer zver kontrolise sva ova podrucja!
![]()
Ljudi moji ne radi se o bukvalnom zigosanju! Simbolika je u pitanju.
Nositi zig zveri ne znaci nositi 666 utetovirano na celu ili imati cipove u mozgu...Misli se na krivu religiju, politcki sistem i ekonomski sistem. Ako je osoba deo krive religije ili deo politickog sistema ili stavlja materijalni uspeh na prvo mesto u svom zivotu umesto Jehovu onda ta osoba nosi "zig zveri" jer zver kontrolise sva ova podrucja!
![]()
Све ово Брате стоји..само да знаш..по Св.Оцима....насилно жигосање се неће пикати..тј..ако без нашег пристанка покушају да нас жигошу..неће им упалити!
Мора имати наш пристанак рогати..
A shta ako nekoga boli dupe i za materijalna dobra , a i za Jehovu , shta ako je idealista za bori se ( nemora odmah da pomislite oruzjem ) vazhnu ideju ( sprechavanje gladi u svetu , ochuvanje planete , itd. ) ili jednostavno traga za mudroshcu , da li je i tada pod uticajem " zveri " ?

Nadam se da imas Bibliju!
Otvori Bibliju i procitaj 1. Jovanova 2:17-19 i Jakovljeva poslanica 4:4 jasno nam govori kakav je Jehovin stav po pitanju sveta ciji je vladar bog ovoga sveta Djavo.
Moze tebe i mene i sve ostale da bude briga za bilo sta i mozemo da se bavimo bilo cim, ali ako ne praktikujemo biblijske principe i ne cinimo ono sto je Jehovi po volji i ono sto Jehova ocekuje od nas, nista nam ne vredi!
![]()

@sale@ Najprje želim reći da ti vjelika slova ne zanči da ti je kometar jači, drugo vjelika slova znači dranje koje je bespotrebno jer te i ja i drugi čitamo i sa normalnim slovima. Što se mene lično tiče takve "Diskusije" ja ignoriram.нема шта да се извињаваш, ово је и суштина, да дискутујемо.
само нешто нештима
па ћу да поновим око деваца
откр. 14:1 И видјех, и гле, јагње стајаше на гори Сионској, и с њим сто и четрдесет и четири хиљаде, који имаху име оца његова написано на челима својима.
откр. 14:4 Ово су који се не опоганише са женама, јер су дјевственици, они иду за јагњетом куд год оно пође. Ови су купљени од људи првенци Богу и јагњету.
@sale@ Najprje želim reći da ti vjelika slova ne zanči da ti je kometar jači, drugo vjelika slova znači dranje koje je bespotrebno jer te i ja i drugi čitamo i sa normalnim slovima. Što se mene lično tiče takve "Diskusije" ja ignoriram.
srdačni pozdrav harec

Idemo dalje sa Otkrivenjem!
1.Poglavlje 7. stavak:
"Evo, dolazi s oblacima i videce ga svako oko, cak i oni koji su ga proboli. I zbog njega ce proplakati sva zemaljska plemena. Da, amin."
Kako bi se ovi stavci protumacili?
Svako dobro!

Sale da te pitam nesto ? Da li to znaci ukoliko imamo ove nove srpske licne karte (ne ove sto se ugradjuju u kozu nego ove kao kreditne) da treba da ih bacimo ? ODG

Interesantno da niko nema komentar na ovih 7 stavaka 1. poglavlja Otkrivenja. Ne razumete Otkrivenje ili ne zelite da komentarisete? Zato sam i otvorio ovu temu da razgovaramo o Otkrivenju a ne o licnim kartama.
![]()
Moj lichni stav je da je pisac otkrovenja kroz njega u stvari proricao kraj Rimskog carstva tj. tadashnjeg sveta i uspinajanje hirshcanstva kao najache religije na svetu , a sve je to lepo maskirao kako bi se pricha u svako doba mogla primeniti .
Mozhe se reci da je Otkrovenje ispunjeno , Rimsko Carstvo je palo , a Hrishcanstvo je prevagnulo , i vladalo vishe od hiljadu godina , tj i sad vlada.
неће те рогати на силу терати да се жигошеш, него без тога нећеш моћи ни да радиш ни да зарадиш, ни да продаш ни да купиш, па кад дете закмечи, оће да једе...
откр. 13:17 Да нико не може ни купити ни продати, осим ко има жиг, или име звијери, или број имена њезина.

"Rusi ce zauzeti Tursku i Turska ce nestati sa mape. 1/3 Turaka ce postati Hriscani, 1/3 ce nestati, 1/3 ce otici prema Mesopotamiji. Srednji Istok ce biti popriste rata i Rusi ce ucestvovati u njemu. Mnogo krvi ce se proliti. Kinezi ce sa 200 mil vojske da predju preko Eufrata i da krenu prema Jerusalimu. Obelezje ili znak da se priblizava ovo vreme jeste rusenje djamije Omar u Jerusalimu jer ce njeno rusenje oznacavati pocetak radova obnove Solomonovog hrama koji je bas tu bio izgradjen.
U Carigradu ce se voditi velika bitka izmedju Rusa i Evropejaca, i prolice se dosta krvi. Grcka nece imati znacajnu ulogu u ovom ratu ali ce joj se na kraju dati CArigrad (ili Konstatinopolj kako ga oni jos uvek zovu), ne zato sto nas Rusi postuju ali nece biti boljeg resenja a i nova situacija ce ih na to primoravati. Grcka vojska nece stici da ode do CArigrada a vec ce joj biti urucen grad.
Jevreji ce se, s obzirom da ce imati veliku pomoc od evropskog vodje, pogorditi (osiliti) i pokusace da vladaju Evropom. Tada ce 2/3 Jevreja postati Hriscani.
(grupi mladih bogoslova je rekao da ce doziveti to vreme - razgovor je bio pocetkom 90-ih)
Pitanje Starcu Pajsiju: Da li ce vodja ovog rata biti Jevrejin?
Starac: Da bice Jevrejin. Pomoci ce mu i Papa. Zato je i sv Kozma Aetolski govorio: Toga Papu da proklinjete jer ce on pomagati uzdizanju antihrista. Drugi Pape u odnosu na ovog izgledace dobri.(isecak iz knjige EKLEKTOS SKEVOS, 266 str.)
Drugom prilikom je rekao(iz iste knjige)
Bojno polje bice Palestina, grob ce im biti Mrtvo more. Ovo ce trajati prvih pola godine. Ali postoji i druga polovina. Posle svih ovih dogadjaja covek ce se naci u bezizlazu i pocece da trazi Jevandjelje. Hristoc se se sazaliti na ljude i pokazace im znak (obelezje) da bi verovali. Tada ces morati da se potrudis da nadjes nevernika!

Zar nisam rekao da je sve lepo maskirao ?
Alhemicahri su u svojim spisima koristili imena svojih uchitelja kako bi izgledalo da njihovi uchitelji zhive vekovima , i tako im pridali na znachaju , ne chudi me da se u Hrishcanskoj kjizi pominje Isus Hrist.
P.S: To "vreme je blizu" , blizu je vec skoro 2000 godina .
Sta mislis koliko ce trajati ovaj sistem stvari. Gledano sa naucne tacke gledista?
Zavisi , jer ima vishe scenaria , mada ja mislim da ce josh dosta da provedemo na ovoj zemlji , a svako prorochanstvo o kraju sveta mozhe samo jednom da pogodi.
A pod "ovim sistemom" mislish na ceo sunchev sistem , galaksiju , univerzum , ili politichko i ekonomsko i religijsko uredjenje zemlje ili celokupno stanje zemlje?