OTKRIVENJE!

Otkrivenje 1:10,11

Bijah u duhu u dan nedjeljni, i čuh za sobom glas veliki kao trube koje govoraše: ja sam alfa i omega, prvi i pošljednji; I: što vidiš napiši u knjigu, i pošlji crkvama koje su u Aziji: u Efes, i u Smirnu, i u Pergam, i u Tijatir, i u Sard, i u Filadelfiju, i u Laodikiju.

Jovan je imao viziju koju opisuje!

:kpozdrav:
Kako bi danas nazvali nekoga sa ovakvim vizijama? :think:

Откривење, глава 14

1. И видех, и гле, Јагње стајаше на гори сионској, и с Њим сто и четрдесет и четири хиљаде, који имаху име Оца Његовог написано на челима својим.

2. И чух глас с неба као глас вода многих, и као глас грома великог; и чух глас гудача који гуђаху у гусле своје.

3. И певаху као нову песму пред престолом и пред четири животиње и пред старешинама: и нико не могаше научити песме, осим оних сто и четрдесет и четири хиљаде који су откупљени са земље.

4. Ово су који се не опоганише са женама, јер су девственици, они иду за Јагњетом куд год оно пође. Ови су купљени од људи, првенци Богу и Јагњету.

Znaci li ovo da se zene dzabe trude? Jer ce samo muskarci moci kod Gospoda?

Откривење, глава 14

1. И видех, и гле, Јагње стајаше на гори сионској, и с Њим сто и четрдесет и четири хиљаде, који имаху име Оца Његовог написано на челима својим.

2. И чух глас с неба као глас вода многих, и као глас грома великог; и чух глас гудача који гуђаху у гусле своје.

3. И певаху као нову песму пред престолом и пред четири животиње и пред старешинама: и нико не могаше научити песме, осим оних сто и четрдесет и четири хиљаде који су откупљени са земље.

4. Ово су који се не опоганише са женама, јер су девственици, они иду за Јагњетом куд год оно пође. Ови су купљени од људи, првенци Богу и Јагњету.

Na ovo pitanje je odgovoreno 345 i jedan put!

z;)

Откривење, глава 14

Oprostite što se miješam u vašu učenu raspru...
Tih stotinu četrdeset i nekoliko tisuća kupljeno je (otkupljeno, kako piše u Pismu). Jasno je tko ih je prodao, pogotovo što su već imali i žig zvijeri na čelu (što također piše u pismu).

Također sam načuo da si Zazi kroji pravdu sam. :)

Kojice za tebe bi bilo veoma, veoma korisno da svakodnevno ujutru, pre jela i uveče pre spavanja obavezno pročitaš sledeće stavke:

1. Matej 22:37-40
2. Galatima 5:19-23 (posebno 22 i 23)

:kpozdrav:

P.S. Tvoj prijatelj Dragutin! z;)
Ako obećaš da od toga neću dobiti vizije...:mrgreen: :hahaha:

a pitala sam te ozbiljno...:confused:

Odgovorio si mi nešto što te pitala nisam...:confused:

Kako bi danas nazvao čoveka koji ima onakve vizije?

Ovo ovisi o odjeći.
Ako je osoba prodrtih lakata i općenito prašnjave vanjštine, nazvat ćemo ga protuhom. Srbijanci katkad kažu "jurodivi".
Ako je osoba u crnoj spavaćici, a ima i bradu, vjerojatno je kakav pop koji se svojski trudi namaći novce kojima će platiti đip i tjelohranitelje.
Ako su dvije osobe u crnom, a obrijani glatko ("Kao oficirska gujca", što bi rekao pokojni moj đed iz Like), onda ih ne trebaš zvati. Doći će sami i to ne jednom.

Прочитао....
Исуса ће видети свако око/Исус ће бити невидљив:roll:

Valame Isus neće biti vidljiv ali će egzekucija i posledice Isusove akcije biti vidljive, kao što nije ni anđeo u Egiptu bio vidljiv, ali su zato oni koji su padali smrtno pogođeni akcijom anđela bili vidljivi!

z;)

Valame Isus neće biti vidljiv ali će egzekucija i posledice Isusove akcije biti vidljive, kao što nije ni anđeo u Egiptu bio vidljiv, ali su zato oni koji su padali smrtno pogođeni akcijom anđela bili vidljivi!

z;)

Јеванђеље те демантује...."Evo, dolazi s oblacima i videce ga svako oko, cak i oni koji su ga proboli. I zbog njega ce proplakati sva zemaljska plemena. Da, amin."

Јеванђеље те демантује...."Evo, dolazi s oblacima i videce ga svako oko, cak i oni koji su ga proboli. I zbog njega ce proplakati sva zemaljska plemena. Da, amin."

Očigledno ne vidiš ili ne razumeš simboliku, ne proučavaš i ne ispituješ Bibliju, kako hoćeš. Možeš da tumačiš Bibliju kako god želiš ali istina je jedna i jedina!

z;)

Očigledno ne vidiš ili ne razumeš simboliku, ne proučavaš i ne ispituješ Bibliju, kako hoćeš. Možeš da tumačiš Bibliju kako god želiš ali istina je jedna i jedina!

z;)
Ja svuda procitah da vi bibliju tumacite bukvalno,a ovde non stop govoris o nekoj simbolici..Pa kako je tumacite?Bukvalno ili po potrebi?
Mnogo ste demantovali sami sebe na ovom forumu :confused:

Back