Obrati paznju na Otkrivenje 1:3 koje kaze ovako:"Srecan je onaj ko cita i oni koji cuju reci ovog prorocanstva i koji drze ono sto je u njemu napisano. Jer je blizu vreme da se to ispuni."
Da li bi Isus izjavio nesto sto nije tacno? Ni slucajno? Da li bi Isus izjavio nesto sto niko ne bi razumeo? Ni slucajno. Verni i razboriti rob (Matej 24:45-47) koga je odabrao Jehova i Isus Hrist ima odgovornost na zemlji da "daje hranu (duhovno obrazovanje) u pravo vreme".
Jehova ne bi ni slucajno dao da se nesto zapise sto je iskljucivo na korist ljudima a da to ljudi nisu u stanju da razumeju!
U Danilu 12:8,9 citamo:"A ja sam to cuo, ali nisam razumeo . Zato sam rekao:"Gospodaru moj, kakav ce biti kraj tome?" A on je rekao:"Idi, Danilo, jer su ove reci
tajna i zapecacene su do vremena kraja. Mnogi ce se ocistiti, ubeliti i procistiti. A zli ce ciniti zlo, i
ko je god zao nece razumeti, ali ce razumeti oni koji su razboriti."
Amos 3:7 kaze ovako:"
Jer Suvereni Gospod Jehova ne cini nista, a da svoju tajnu ne otkrije svojim slugama, prorocima"
Matej 11:25 kaze:"U to vreme Isus je rekao:"Slavim te, Oce, Gospodaru neba i zemlje, jer si ovo sakrio od mudrih i umnih, a otkrio si maloj deci". Matej 18:3 objasnjava sta je Isus hteo da kaze.
Gore navedeni Biblijski stavci nedvosmisleno govore da Jehova ima i oduvek je imao svoj kanal kojim se sluzi da bi vodio svoj narod. U pocetku je koristio izabrani narod Izrael koji je odbacio jer nisu prepoznali njegovog Sina (poredjenje koje je Isus izneo u Mateju, poredjenje o vlasniku vinograda koji ostavlja u zakup). Kad je poslao svog Sina Isusa na zemlju Isus je osnovao Hriscansku skupstinu ciji je jedini vodja i Prvosvestenik on sam. I dan danas kao uskrsnuli Kralj Bozjeg Kraljevstva ima i ulogu Prvosvestenika "po redu Kralja i Prvosvestenika Melhisedeka) i vodje prave Hriscanske skupstine koja i danas postoji. Uskrsnuli Kralj, Prvosvestenik i Vodja Hriscanske skupstine upravlja skupstinom preko "vernog i razboritog roba" (Matej 24:45-47" koji predstavlja danasnji kanal koji Jehova koristi da vodi svoj narod.
Apostol Pavle je rekao u Kolosanima 1:25-27 :"Ja sam postao njen sluga (sluga hriscanske skupstine) po nastojnistvu koje mi je Bog poverio za vase dobro kako bih u potpunosti propovedao rec Bozju,
svetu tajnu koja je bila sakrivena tokom proteklih vekova i narastaja, a
sada je objavljena njegovim svetima(144.000 pomazanih i otkupljenih sa zemlje), kojima je Bog hteo da obznani slavno bogatstvo ove svete tajne medju neznabozcima.
Ta tajna je Hrist u jedinstvu s vama, nada da cete s njim deliti njegovu slavu (samo 144.000 ce vladati sa Isusom Hristom, ostali imaju nadu da ce ziveti zauvek u raju na zemlji)."
Verni i razboriti rob je na isti nacin kao sto je Pavle govorio o razotkrivenoj tajni, dobio razjasnjenje knjige Otkrivenja.