Otkrivenje Jovanovo

• Začetnik teme Začetnik teme Jasna
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Pa ne smeš da grešiš. Ti si lektor. Pazi kako kucaš.:).

- - - - - - - - - -

Vidiš Leeekmi šta smo dobili kao odgovor. Umesto da su se pozabavili onim što si izneo oni pišu nešto drugo. To radi I Ariianna i Zoran Jov i drugi koji nemaju konkretne argumente. Ali dobro.

Šta te briga šta sam i kakav sam, nisam te zvao da živiš sa monm. I nisam lektor nego arhitekta. Desi se da napravim jednu slovnu grešku u 500 rečenica. Ne grešim stalno i ne pravim uvek jedne te iste pravopisne, sintaksičke i gramatičke greške, kao ti i tvoje kolege. Putuj igumane.

Ja sam na ovoj temi i na ostalim temama dao najviše argumenata. Vi kao poznavaoci samo jedne religije i jurišnici jedne istine niste dali nikakve odgovore, a neki mi kao poznavaoci svih religija, i duhovnosti generalno, dali smo sve moguće odgovore. Vi nemate nikakve argumente, a mi imamo sve. Vi ste pokušavali da podmećete neistine u tuđe ime i istorijske falsifikate. Zar su takvi potrebni nekakvom bogu? E, žalosti...

menjano je kad god je trebalo

zato spise https://sr.wikipedia.org/wiki/Свици_са_Мртвог_мора

smatram solidnim svedocanstvom tadasnje religije

a veze sa sadasnjim religijama nema

greska.
Obratno.
Sadasnje religije nemaju veze sa spisima.

A spisi su verodostojni, to u sveti kriticara tih spisa nije vise pitanje.
Pitanje je samo u svetu laika i rugaca.

Njima nista nije verodostojno.

Postoje preko 100 000 spisa, raznih starosti i lokacija.

To je onos to dokazuje veroidostojnost.

Ako kapirate?

Učenje Dvanaestorice Apostola (odbačeno na Šestom vaseljenskom saboru, kanon 2, na osnovu toga što su ga koristili neki jeretici);
Ovo je veoma zanimljivo!

Nebitno je da li učenje tačno ili netačno. Ako ga koriste jeretici onda ga mi odbacujemo! Poznato odnekud???

Postoje preko 100 000 spisa, raznih starosti i lokacija.

To je onos to dokazuje veroidostojnost.
Znači, ako bi postojalo milion spisa, bilo bi deset puta verodostojnije?

Ovo je veoma zanimljivo!

Nebitno je da li učenje tačno ili netačno. Ako ga koriste jeretici onda ga mi odbacujemo! Poznato odnekud???

Znači, ako bi postojalo milion spisa, bilo bi deset puta verodostojnije?

Nisi shvatio poentu.
Sto vise dokaza,l to vise verdostojnosti.

Ne postoji neki stari spis na svetu da ima vise nadjenih spisa koji ga cine verodostojnim.

Ako nadjemo jos starije spise biblije a oni se slazu sa svim dosadasnjim kao sto je do sada slucaj, onda to cini ovih 100 000 jos verodostojnijim.

Zar nije tako?

I dalje niko nije našao proroka koji "proriče" buduće događaje. Oni što "pogađaju" prošle fogađaje nisu proroci, već su šarlatani.

Pretezni zadatak proroka nije da prorice buduce dogadjaje.
Vec da se crkva izgradjuje.
Daje opomene i savete, opominje na greh, poziva na vernost bogu, itd.

To sto ti pricas su vracari i nije isto.

U religiji prorok ima drugaciji zadatak.

1.Kor 14:4 Jer koji govori jezike sebe popravlja, a koji prorokuje crkvu popravlja.

Pretezni zadatak proroka nije da prorice buduce dogadjaje.
Vec da se crkva izgradjuje.
Daje opomene i savete, opominje na greh, poziva na vernost bogu, itd.

To sto ti pricas su vracari i nije isto.

U religiji prorok ima drugaciji zadatak.

1.Kor 14:4 Jer koji govori jezike sebe popravlja, a koji prorokuje crkvu popravlja.

Nema ni proroka ni proročanstava. Tajna društva ih naručuju, “proroci” ih pišu, tajna društva ih opet ispunjavaju, a vernici veruju... Kakva genijalna igra. Kao, proročanstvo treba da se ispuni, pa onda se kao ispuni, a kad se kao ispuni, onda se osuđuju njegovi akteri, koji kao treba da ispune proročanstvo, i kao ispune ga, a kad ga ispune onda se osuđuju, kao nisu znali šta čine... Strašno.

Jevrejska elita je veoma davno, verovatno kada su se Jevreji organizovali kao narod, osnovala brojna tajna društva. Jedno od njih, ujedno i najopasnije, bilo je „B'Nai B'Rith”, odnosno „Sinovi zaveta”. Njihov primarni interes i cilj bilo je uspostavljanje što je moguće šire vladavine jevrejske elite; njihov sekundarni cilj bio je da od bistrijih ljudi odaberu „proroke”, kojima će naložiti da pišu proročanstva, koja će oni ispunjavati. I to se i dogodilo. Imali smo gomilu proroka u Starom zavetu koji su pisali „proročanstva“, Sinovi zaveta su ih ispunjavali - a slepe narodne mase su verovale da se proročanstva ispunjavaju do detalja.

Proročanstva ne postoje. Pripadnici tajnih društava ih naručuju, pišu i ispunjavaju, a ljudi sa ispranim mozgom veruju u njih. I to je to.

E, a, kako se to proročanstvo pojavljuje tek posle, a ne pre nekog događaja? Malo je to simptomatično. Nikad se proročanstvo ne oglasi pred sam događaj, nego kad se nešto dogodi onda “proroci” izađu iz mišjih rupa i prde kako su oni to pogodili.

Slične prevare rađene su sa Nostradamusom, koji je pisao stihove bez pominjanja bilo kakvih imena i godina, ali čim se nešto dogodi - “tumači” dođu i kažu kako se “to poklapa sa ovim ili onim”...

Slično je i sa Kremanskim proročanstvom. Čitao sam izdanje iz 1940. i 1992. godine, sredinom 90-tih. U izdanju iz 1940. nigde se ne pominje ni WW II, ni Hitler, ni Tito, ni televizija, ni čovek na Mesecu, ma ništa; u izdanju iz 1992. piše kako su Tarabići sve to pogodili. Pa nisam budala, namerno sam ih paralelno čitao. A u izdanju iz 2001. piše da će u Srbiji na vlast doći čovek koji se preziva slično kao što se zove selo iz koga potiče, te da je Koštunica iz Koštunića, da će “srediti” Srbiju itd. A nije se pominjao tokom 90-tih. A on je došao 2000. I kako je to “sredio Srbiju”?

Takođe i Biblijska proročanstva. Dođe neki propovednik i kaže, otprilike, ovako: “Taj i taj prorok je pre 2700 godina rekao da će se dogoditi to i to, to se dogodilo pre 2300 godina. Eto, to je proročanstvo koje se ispunilo.” Pa nije. Ono što se dogodilo pre, recimo, 2300 godina, a „prorečeno“ je pre 2700 godina, iz današnjeg ugla posmatrano, nije proročanstvo. Želim da vidim “proročanstvo” koje danas govori o sutra... I željno sam iščekivao 21.12.2012. I kad je taj dan došao, i to „proročanstvo“ se nije obistinilo, shvatio sam da je i to histerija i prevara.

Evo ga jedan banalan i blentavi primer disfunkcije proročanstva, pardon, „proročanstva“:

1. “božji” sin je rekao Judi da ide i da ga izda, jer je tako “prorečeno” (a već smo diskutovali o tome kako se proročanstva naručuju, pišu i ispunjavaju i kako lakoverni veruju u njih);

2. zatim avramski bog osuđuje onoga ko je izdao “božjeg” sina za to što je učinio, kao da nije ni bilo “prorečeno”.

Iskaz broj 1 u potpunosti pobija iskaz broj 2, i obrnuto. Nekome ovde nije dobro, a to nisam ja. Ha ha ha.

Dno dna...

Mentalni program, napisan od strane “B'Nai B'Rith”-a, sve što je “prorečeno” je poteklo iz njihove kuhinje. Samo što neće biti ni blizu onoga što vi očekujete.

Ja sam na blogu i na blogovima, ali i na Facebooku i na forumima, izneo mnogo materijala koga “busači u grudi da su jedini u pravu” niste oborili argumentima, a i objasnio sam im šta znači biti vernik i biti lakoveran i naivan. Toliko sam naivan da nikada nisam pripadao nijednoj crkvi, tako da nemam obavezu prema učenju bilo koje, a kad god me neki propovednik napadne sa svojim glupim pričama toliko ga isponižavam argumentima (jer poznajem sve religije) da može samo da obori pogled i trepuće očima, kao semafor, u RL, a na forumima da laže (govori nebuloze) u moje ime.

Ja ću uvek da pođem od toga da ni moje učenje nije 100% tačno, počistiću prvo svoje dvorište, pa onda gledati u tuđe, a ne kao neki (koji vode čak i države), napravili su haos u svom društvu, a hoće da uređuju međunarodne odnose... propovednici koji poznaju samo jednu religiju nastalu pre 130-ak ili 140-ak godina (“bog se krio dotle od ljudi”) hoće bez argumenata da kritikuju religije čija su učenja doktorati za njihovo učenje... a zapravo najviše ih boli istina da to u šta oni veruju nije ništa do obične bajke.

Poslednja izmena od moderatora:
Poštovani učesnici pdf religija

Sve što ima neze sa ishranom, kuvanjem, pravopisom, možete postovati na podforumima koji su tome namenjeni.
Ovde se držite postavljene teme.
Inače bez obzira kojoj religiji pripadali ili bili ateisti kultura govora je nešto što bi svi trebali posedovati.
Ne mogu se pohvaliti da sam ja učesnik foruma bez kazni i da sam ja neko ko je u svakom momentu pokazao kulturu govora ali smo valjda napokon svi prerasli sve to.
Sve se može reći i na kulturan način :)

Poslednja izmena:
Poštovani učesnici pdf religija

Sve što ima neze sa ishranom, kuvanjem, pravopisom, možete postovati na podforumima koji su tome namenjeni.
Ovde se držite postavljene teme.
Inače bez obzira kojoj religiji pripadali ili bili ateisti kultura govora je nešto što bi svi trebali posedovati.
Ne mogu se pohvaliti da sam ja učesnik foruma bez kazni i da sam ja neko ko je u svakom momentu pokazao kulturu govora ali smo valjda napokon svi prerasli sve to.
Sve se može reći i na kulturan način :)

Šta ti misliš o Jovanovom otkrovenju?

hriscanstvo je bilo suvise miroljubivo u pocetku

trebalo je dodati energije i ratnicku notu,

da ginu u sukobu sa neznaboscima , jer je to bozji plan

iako je to u suprotnosti sa onim - voli bliznjega svoga - okreni i drugi obraz - bog voli sve ljude isto , sve su to njegova deca

a kad zatreba stado slati u rat onda je to sirenje bozje volje po jovanu

Mislis kao inkvizitori? To nije pravo hriscanstvo vec jeres i nema veze sa pravim ucenjem Hrista

- - - - - - - - - -

Nisu razumeli znacenje nema tu poruka da ljudi cine zlo :) Otkrivenje otkriva sta ce se desiti u Buducnost i koje su Bozije namere sa svetom i ljudima.

- - - - - - - - - -

Od otkrivenja se plasi samo djavo jer tu Bog opisuje kako ce ga unistiti zauvek i svo zlo. E to u zlim ljudima izaziva strah :mrgreen: Takodje plasi i Careve na zemlji jer ce Bog zauvek vladati zemljom a oni nece biti nista smrc :( haha

Nije tacno da ce ga unistiti ,nego ce ga baciti u vecni ambis ,nece djavoli moci da setaju kao danas u podnebeskom prostoru

- - - - - - - - - -

uspostavljanje bozijeg carstva na zemlji i ispunjenje bozijeg obecanja abrahamu u postanju to je tema..al koda da se desifruje vreme kad se zavrsava sedmi dan nema..to je glisto svetlo prorocanstvo.:D
I to nije tacno,Carstvo je na nebu ,ne na zemlji ,sve ce ovo ovde izgoreti ,nece biti elementala u carstvu Nebeskom ,nece biti dana ,noci ,bolesti ,patnje ....

- - - - - - - - - -

iz tog straha oni ce krenuti u rat na Boga i Isusas kad bude dosao ponovo i to je Armagedon :aha: Strah da ce Bog od zlih ljudi oteti vlast je prejaka :lol: nece jednstavno reci Evo ti Boze nasa vlast :flert:

Nego ce potegnuti sv oruzje sto poseduju da opstanu :aha: ali Bog ce pobediti :) Jer je Kralj nad Kraljevima i Gospdar nad Gospodarima i zemlje je njegova on je stvorio i radi sa zemljom sta hoce.

Zato se otkrivenje najvise krije precutuje nepovoljne poruke od Boga za vladare sveta i lazne proroke :)
Hristos je rekao da Njegovo Carstvo nije odavde ,nije zemaljsko ,i da Ga zato ne znaju ko je On!!

Mislis kao inkvizitori? To nije pravo hriscanstvo vec jeres i nema veze sa pravim ucenjem Hrista

- - - - - - - - - -

Nije tacno da ce ga unistiti ,nego ce ga baciti u vecni ambis ,nece djavoli moci da setaju kao danas u podnebeskom prostoru

- - - - - - - - - -

I to nije tacno,Carstvo je na nebu ,ne na zemlji ,sve ce ovo ovde izgoreti ,nece biti elementala u carstvu Nebeskom ,nece biti dana ,noci ,bolesti ,patnje ....

- - - - - - - - - -

Hristos je rekao da Njegovo Carstvo nije odavde ,nije zemaljsko ,i da Ga zato ne znaju ko je On!!

jes svi letimo u nebo a zemlja osta pusta...i za cije babe zdravlje je pravio onda zemlju..:rotf:

Blago onome ko ovo čita...
hm...

A ja ne da ne čitam, nego ništa ne razumem. A i ovi što tu vide pape i turke
ne čitaju, al su uvereni da im je blago što čitaju.

Stvarno, blago onome ko to čita.

Al takvih na ovom forumu nema. :(

Pa šapni mi... :ceka:

Šta znači polomiti pečat?

Mogu li to biti neka ubeđenja, ko zna kako nastala, koja smo uzeli zdravo za gotovo
rekli tako je i zapečatili. A onda kada taj pečat odlomimo odatle iskaču nekakve
ale da samo možemo da se čudimo gledajući ih.

Kad se "razpecati" saznace se ..

Ni pre , ni kasnije ...

A kada ce to biti - "to zna samo Otac i onaj kome On hoce da kaze"...

A kome ce da kaze , ako ne Sinu , a , opet i Sin ce da kaze samo onima "koji su se provukli kroz iglene usi ili ce se provuci... " , a nama ostalima se kaze kroz Pouke i Price iz Biblije i to "prema meri rasta " ...

Duhovnog , valjda ...

7. И наста рат на небу; Михаил и анђели његови завојштише на аждају, и ратова аждаја и анђели њезини;
8. И не одољеше, нити им се више нађе мјеста на небу.
9. И збачена би аждаја велика, стара змија, која се зове ђаво и сатана, која заводи сву васељену, и збачена би на земљу, и с њом збачени бише анђели њезини;
10. И чух глас велики на небу који говори: Сада настаде спасење и сила и Царство Бога нашега и власт Христа његовог, јер је збачен опадач браће наше, који их опадаше пред Богом нашим дан и ноћ.
11. И они га побиједише крвљу Јагњетовом и ријечју свједочења својега, и не марише за живот свој до смрти.
12. Зато се веселите небеса, и ви који живите на њима! Тешко житељима земље и мора, јер сиђе к вама ђаво у јарости великој, знајући да мало времена има.

Otkrovenje Jovanovo:12:7-12

12. Зато се веселите небеса, и ви који живите на њима! Тешко житељима земље и мора, јер сиђе к вама ђаво у јарости великој, знајући да мало времена има.

Poslednja izmena:

Back