Nije moglo biti dopisano, jer bi se to valjda primetilo, pobogu! Biblija je najprodavanija knjiga sveta jos od najstarijih vremena. U svakom kutku sveta, u svakoj drzavi, svaka Crkva ima Bibliju, a i barem 20% porodica ima po Bibliju. Pa ako neko nesto dopise u Vatikanu, pa valjda bi neko u Rusiji primetio razliku u sadrzaju, valjda razumes za toliko?!
Biblija je potpuno autenticna, jos od vremena apostola. Ima puno dokaza za to. Otvori posebnu temu ako te to zanima, a ne da pises na svakoj isto.
Sto se tice Hristovog vaskrsenja, veliki broj ljudi onog vremena je poverovalo u to, Pavle kaze da se jednom priliko vaskrsli Isus pojavio pred 500 ljudi.
Da je Isus bio cudotvorac u to nema sumnje. Svi, ali svi izvori pisu o tome. Mozemo zanemariti hriscanske spise iz 1. veka, i reci da su to hriscani izmislili kako bi propagirali novu religiju, ali o Isusovim cudima su pisali cak i Jevreji, koji su ga najvise omrznuli. Oni su, doduse ta njegova cuda pripisivali magiji ili nekakvom demonskoj sili. Zatim, Josif Flavije kaze za Isusa da je "cinio cudesna dela", a jedan je od najvecih istoricara svog vremena.
Skoro svih 12 Isusovih ucenika je umrlo na mukama za ovu poruku koju su prosirili svetom, i ni tada se nisu odrekli ovog ucenja. A pored njih i desetine drugih.
Dalje, konkretan primer, a mozes ga lako proveriti. Uzmi u prvoj biblioteci, ako ima knjigu Tarabica, koja je stampana 80-tih godina. U toj knjizi se nalazi prorocanstvo o Skajpu, u detalj opisano, licno sam procitao. Skajp ce se pojaviti tek 20-tak godina nakon stampanja ove knjige, a nista slicno Skajpu do tad nije postojalo.
Zar se moze pricati o bilo cemu sa nekim ko veruje da postoje bosnjacki i crnogorski jezik?
Moglo je biti dopisano i dopisano je. Pobogu, čik nađi nekog proroka koji govori o budućnosti. Oni što pogaqđaju prošlost me ne zanimaju, jer nisu proroci, već šarlatani.
Evo kako se prekraja Bblija...
Prevod Daničić-Karadžić:
Novi zavet, Prva poslanica Jovanova, 5:7-8.
7. Jer je troje što svjedoči na nebu: Otac, Riječ i sveti Duh; i ovo troje je jedno.
8. I troje je što svjedoči na zemlji: duh, i voda, i krv; i troje je zajedno.
Prevod Lujo Bakotić, Emilijan Čarnić i Novi Svet:
7. I troje je što svjedoči na zemlji:
8. duh, i voda, i krv; i troje je zajedno.
Ovo je lako proveriti.
Prevod Daničić-Karadžić:
Jevanđelje po Luci, 23:43
43. I reče mu Isus: zaista ti kažem: danas ćeš biti sa mnom u raju.
Prevod Lujo Bakotić, Čarnić i Novi Svet:
43. I reče mu Isus: zaista ti kažem danas: bićeš sa mnom u raju.
Ovo su mali, ali i veliki, primeri ljudskog prekrajanja Biblije samo u XX i XXI veku. A koliko se vekova Biblija prekraja?
Dalje, nijedan istoričar, nikada i nigde, nije napisao da je Isus ustao iz mrtvih, ili bilo ko, jer takve gluposti ne pišu istoričari, već šarlatani. Kad bi napisao da je bilo ko ustao iz mrtvih, onda ne bi više bio istoričar. Je li i tebe crkva poslala da poturaš istorijske podmetačine? Na zadatku si? Ili?
Čitao sam sva izdanja Tarabića, od 1940. godine do danas. Nigde se ne pominje nikakav skajp. I to je moglo biti dopisano. Fotografiši, da vidimo. Šta kaže najnovije izdanje? Ima li nešto o budućnosti. Poturanje proročanstava koja su se dogodila nije isto kao proročanstvo.
Bošnjački i crnogorski jezik su dobili svoj ISBN broj od međunarodne zajednice. Nema se tu šta verovati. Ja ne verujem u bošnjački i crnogorski jezik. Nauči da pišeš i da se izražavaš. Šta reći za nekoga ko vceruje u obrezanog čoveka i spasenje preko njegove krvi, pune mesa, mleka i jaja. Tuga.
- - - - - - - - - -
Dokaz za prorocanstva, koja su istinita. Prorocanstva proroka Isaije, Jeremije, Danila, Miheja, Kralja Davida i drugih daju nam trocifren broj prorocanstava o Isusu Hristu. Isus je sva ova prorocanstva ispunio. Verovatnoca da se tako nesto slucajno desi je 1: 10 na 157 stepen. Dakle ni govora nema da je to puka slucajnost.
E sad, kako da znamo da ove knjige, kako ti tvrdis nisu napisali rani hriscani, ili kako dalje tvrdis u XX veku negde

mada mi je to bas smesno, vec da su verodostojna? Pa vrlo lako. Sa jedne strane imamo hriscanstvo a sa druge judaizam, koji ne priznaje Hrista niti hriscanstvo, i to smatra za jeres. Judaizam i dan danas u svojoj Tori ima sve ove, gorepomenute knjige i prorocanstva koja pisu za Isusa Hrista.
Da li smatras da je i Judaizam preuzeo novokomponovane knjige koje je grupa jeretika napisala o svom Mesiji?
To nisu proročanstva, jer ne govore o budućim vremenima. Ja ne padam na priče tipa "neko je pre 2700 godina napisao da će se nešto dogoditi pre 2300 godina i to se dogodilo". To nije proročanstvo. Čik da vidim prorpke koji pogađaju buduća vremena. Nikada i nijednog.
Ok. Da napravimo paralelu sa Prometejem i Satanom...
Može da se izvede i paralela sa Enohom, koji je ostavio Enohovu knjigu, iz koje je u XVI veku proizašla (ili ponovo otkrivena) enohijanska magija, odnosno način direktne komunikacije sa anđelima, što opet predstavlja i vid znanja, koje je dostupno bez potrebe za crkvom ili bilo kakvim posrednicima.
Prometej je ukrao vatru bogovima, odnosno svetlost Znanja, i dao ju je ljudima, isto kao što Lucifer predstavlja nosioca Svetla znanja, i mislim da on predstavlja element ili simbolizuje slobodnu volju kod ljudi.
Satana je nešto drugo, mada slično; sama reč “Satana” vodi poreklo iz staroegipatskog “Sh’T”, što znači “kapija” i “prepreka”. Odnosno, Satana je sila koja na put postavlja prepreke i iskušenja, kako bismo putem prevazilaženja istih stekli mudrost i znanje. A sličnost je u tome što, u hebrejskom alfabetu, slovo Šin, Sh, predstavlja element Vatre, odnosno kreativnog principa Duha, a Tet, T, predstavlja Zmiju, koja je opet na Drvetu Života predstavljena kako se penje od poslednje, desete sefire Malkuta, odnosno Zemlje, do prve, Ketera, odnosno principa Jednog, jedinstva sa Bogom, ili kako god taj princip zvali. Pandan Satane u voduonu je Exu, Gospodar Raskršća, čija je simbolika jasna.
Sinko, sve to u šta ti veruješ i šta propagiraš, ne razlikuje se od deda Mraza. Ništa ne smatram, zato što znam. nema ni jeretika ni mesija, sve su to šarene laže... mentalni program za široke narodne mase...