Otac moje devojke mi preti tužbom

Роми су одувек били затворена заједница. Не верујем да је било пуно мешања.
Опет тотално ирелевантно за поенту, не говорим само о Ромима и не видим зашто би мешање требало да буде некаква срамота и брука. Тај паланачки менталитет је толико назадан и депримирајућ.

Ал оде тема у ширину ако сад почнемо и о томе нашироко.

Он?

Мислим да он живи у заједници са родитељима. (и у то сумњаш?)

Не мора он то да каже, мада јесте у обавези, али његови родитељи свакако морају из момента да предузму нешто. Да јаве полицији, Центру за соц. рад, родитељима девојчице, или било шта друго, али, изгледа, и они се радују снајки. А за овоземаљске законе, можда, мисле да не важе за њих.
Можда. И вероватно ће одговарати пред законом ако отац предузме одговарајуће кораке. Тако је како је.

Све то после ,,али" ти пада у воду у светлу онога што је испред тог ,,али". Бесмислено је. Али теби има смисла и то је у реду. Само не очекуј да зато има смисла и остатку света и да мора том смислу да се повинује. То јест, нема потребе да то истичеш и то конкретно у форми ,,свако треба да се забавља, венчава и прави децу с неким своје националне и верске припадности", нарочито на теми која се тиче двоје људи који можда нису припадници исте националности и вере и управо им је небитно то.
Да, али у том случају овде није место ни оваквим порукама:
Вас двојица што се кезечите овде као деца немате благог појма о томе колико има међу вашим прецима Рома и других несрба и неправославаца, а овде отворено заступате некакве нацистичке идеале о чистокрвности и генетици. :mrgreen:

Несумњиво си пишући овакве речи узео у обзир колико је већа шанса да је неко од твојих предака злостављао жену, кћерку говорећи јој или радећи много горе ствари од оне коју ти овде држиш за спорну, него да су се тада, у прошлим вековима, пословични затворене заједнице мешале.

maloletna je...roditelji odgovaraju za nju, i zreliji su od vas oboje...

rasista?

ljubav može da sačeka manje od dve godine... u 20tim niste isti ljudi kao u ovim sada, a kamoli 30tim...i kasnije...
život nije baš toliko kratak...

i očigledno te vide kao loš uticaj na njihovu kćerku...da li su u pravu?
možda poradi na tome...
roditelj voli svoje dete...iako...

Poslednja izmena:
Да, али у том случају овде није место ни оваквим порукама:
Није, али пошто сте изволели у тему увести параметре као што је чистокрвност, дозволио сам и ја себи да мало скренем с теме.

Несумњиво си пишући овакве речи узео у обзир колико је већа шанса да је неко од твојих предака злостављао жену, кћерку говорећи јој или радећи много горе ствари од оне коју ти овде држиш за спорну, него да су се тада, у прошлим вековима, пословични затворене заједнице мешале.
Не, дефинитивно нисам узео у обзир то, за шта би то било битно конкретно? Мешања је одувек било и увек ће бити. Многе нације и етноси настали су мешањем народа два или више различитих порекла. Ти сад на основу неког нововековног (друштвеног, не биолошког) концепта чистоте крви и гена изводиш неке закључке и пројектујеш их анахроно у далеку прошлост.

Вас двојица што се кезечите овде као деца немате благог појма о томе колико има међу вашим прецима Рома и других несрба и неправославаца, а овде отворено заступате некакве нацистичке идеале о чистокрвности и генетици. :mrgreen:
Zapravo svih ostalih može da ima pa čak ljudi na testiranjima nalaze rođake među Albancima i Grcima ali Roma sigurno nema niko od nas jer se balkanski narodi nisu nikad mešali sa Romima niti Romi sa nama. Čak ni Turci nisu uzimali Romkinje za brak. Ionako smo svi Vlasi :lol:

Roma sigurno nema niko od nas jer se balkanski narodi nisu nikad mešali sa Romima niti Romi sa nama.
Баш ме занима на основу чега тврдиш ово и још толико сигурно, пошто генетика говори управо супротно, нпр. студија аутосомалне ДНК спроведена пре пар година говори да европски Роми имају помешано јужноазијско, блискоисточно, кавкаско и балканско порекло.

Čak ni Turci nisu uzimali Romkinje za brak.
Говориш о османским канунима који, истина, садрже клаузуле којима се забрањују мешовити бракови с Ромима (не само с Ромкињама), ал делотворност и примена таквих одредби су мање-више неизвесни. Насупрот њима, постоје бројни примери сведочења европских путника и трговаца о мешовитим браковима између Рома и османских Турака унутар царства. Поред тога, османски пописи становништва дају податке о мешовитим ромским породицама, и одређени појединци су идентификовани као припадници и турске и ромске заједнице. Етнографски институт САНУ је пре 20 година спровео студију у којој су описани мешовити бракови Срба и Рома. Иако су били ретки, дефинитивно их јесте било.

Али то је све за поенту небитно - и да није било мешања с Ромима, било је и даље мешања са другим народима и увек ће га бити.

Ionako smo svi Vlasi :lol:
Саветујем да не пратиш лупетања разних Шарића и Шаргића. Ово нема везе с везом (ако није шала), ал да не улазим сад и у то без потребе, и више него довољно смо тему развукли.

Govori za sebe.. neki od nas znaju svoje poreklo i pretke... meni zamalo cigani da budu rodjaci.. malo je falilo ali nisu. video bi na svojoj kozi kako je ali ti nisi hteo ni da odgovoris kd te je neko ranije pitao da li bi hteo roma u porodici... ali znas da filozofiras ovde

Složio bih se da nije toliko pametno mešati se sa drugom rasom jer Romi čak i kad su pristojniji obično ih je život dobro išibao i grubo vaspitao. Ali ovde je problem u devojci, da je ona iz dobre kuće i porodice ne bi razmišljala da se udaje u 16 godina i da beži od kuće. Ovde se radi o dve mlade i nedovoljno zrele osobe. Postoji opasnost da se ona posle nekog vremena osvesti i kaže pa tata je bio u pravu, nije trebalo da se udajem i to za Roma, vidi život sam upropastila.

Govori za sebe.. neki od nas znaju svoje poreklo i pretke...
Знаш ти дечко мој туки, да простиш - колико предака уназад можеш да именујеш, до ког колена најдаље, петог, десетог? Шта је с онима од раније?

meni zamalo cigani da budu rodjaci.. malo je falilo ali nisu. video bi na svojoj kozi kako je ali ti nisi hteo ni da odgovoris kd te je neko ranije pitao da li bi hteo roma u porodici... ali znas da filozofiras ovde
Нисам хтео да одговорим јер је питање малициозно и бесмислено, шта има ја да ,,хоћу" Рома или припадника ма које националности, етноса или вере у фамилији? Да не мислиш можда да је одговор ,,нећу" па да не желим да признам? :D
Имам Рома у фамилији. Ћалетова сестра од тетке је удата у Немачкој за Рома из Грчке. Фин и пристојан човек. И замисли, није се оженио клинком као клинац, она је школовање завршила и запослила се пре удаје. Пре неки дан сам говорио о једној ромској породици из које потиче један од мојих добрих пријатеља, људи се називају Србима, редовно иду у цркву, славе славу, а црни као угаљ што би се рекло, из авиона се види да су Роми. У школи га подјебавали због тога, а дечко добар ко лебац, као и сестре и брат и родитељи му. Док њега нисам упознао и сам сам имао гомиле предрасуда о Ромима и мислио да је скоро па немогуће за њих да буду ишта више од занатлија, просјака, сакупљача секундарних сировина и лопова.
С друге стране имам нажалост више рођака који су ,,чистокрвни" Срби и којима орах из руке не бих узео, а не бисте ни ви. А познајем и гомилу таквих који ми нису рођаци, познаје свако такве људе у Србији. Треба ли сад да тртљамо због тога против Срба као ви овде против Рома? Јел би ти ,,хтео" такве у фамилији? Увиђаш ли бесмисао тог питања?

Zapravo svih ostalih može da ima pa čak ljudi na testiranjima nalaze rođake među Albancima i Grcima ali Roma sigurno nema niko od nas jer se balkanski narodi nisu nikad mešali sa Romima niti Romi sa nama. Čak ni Turci nisu uzimali Romkinje za brak. Ionako smo svi Vlasi :lol:
kome veruješ stablu ili genetici?
papirima ili očima?
nauci ili zbilji?

zar je važno?

evo moj primer, ovi koji vise pridaju vaznosti stablu i papirima su genetski izvestaj napravili da sam 98% Balkanac, a oni koji više daju bitnosti očima u genima nemaju tu kategoriju, iako imaju starobalkanac, gde su malo rekli da imam porekla...

svi smo neisti a opet...

i ono bitno je šta je sada...si ovaj ili onaj, ali i kakav si...

Složio bih se da nije toliko pametno mešati se sa drugom rasom jer Romi čak i kad su pristojniji obično ih je život dobro išibao i grubo vaspitao. Ali ovde je problem u devojci, da je ona iz dobre kuće i porodice ne bi razmišljala da se udaje u 16 godina i da beži od kuće. Ovde se radi o dve mlade i nedovoljno zrele osobe. Postoji opasnost da se ona posle nekog vremena osvesti i kaže pa tata je bio u pravu, nije trebalo da se udajem i to za Roma, vidi život sam upropastila.
žena ne zna ni sa 30 šta hoće a ne sa 16...
naravno ne sve...

zato rekoh iako, svi greše pa i roditelji, iako ma kakva da joj je porodica sigurno joj žele najbolje...

videh danas belkinju i azijata, i promaših stepenicu...ništa mi nije ali me iznenadila kombinacija, tu nema roditelja :) samo kamere, od očiju do bezbednosti....

Знаш ти дечко мој туки, да простиш - колико предака уназад можеш да именујеш, до ког колена најдаље, петог, десетог? Шта је с онима од раније?

Нисам хтео да одговорим јер је питање малициозно и бесмислено, шта има ја да ,,хоћу" Рома или припадника ма које националности, етноса или вере у фамилији? Да не мислиш можда да је одговор ,,нећу" па да не желим да признам? :D
Имам Рома у фамилији. Ћалетова сестра од тетке је удата у Немачкој за Рома из Грчке. Фин и пристојан човек. И замисли, није се оженио клинком као клинац, она је школовање завршила и запослила се пре удаје. Пре неки дан сам говорио о једној ромској породици из које потиче један од мојих добрих пријатеља, људи се називају Србима, редовно иду у цркву, славе славу, а црни као угаљ што би се рекло, из авиона се види да су Роми. У школи га подјебавали због тога, а дечко добар ко лебац, као и сестре и брат и родитељи му. Док њега нисам упознао и сам сам имао гомиле предрасуда о Ромима и мислио да је скоро па немогуће за њих да буду ишта више од занатлија, просјака, сакупљача секундарних сировина и лопова.
С друге стране имам нажалост више рођака који су ,,чистокрвни" Срби и којима орах из руке не бих узео, а не бисте ни ви. А познајем и гомилу таквих који ми нису рођаци, познаје свако такве људе у Србији. Треба ли сад да тртљамо због тога против Срба као ви овде против Рома? Јел би ти ,,хтео" такве у фамилији? Увиђаш ли бесмисао тог питања?
Nemacka je Nemacka a Srbija je Srbija. Rom ti je familija tako da je jasno zasto se dizes na zadnje noge kad neko nece isto to.. mozda i zbog ljubomore. jbg

žena ne zna ni sa 30 šta hoće a ne sa 16...
naravno ne sve...

zato rekoh iako, svi greše pa i roditelji, iako ma kakva da joj je porodica sigurno joj žele najbolje...

videh danas belkinju i azijata, i promaših stepenicu...ništa mi nije ali me iznenadila kombinacija, tu nema roditelja :) samo kamere, od očiju do bezbednosti....
To se sve radi da bi se uništila bela rasa. Izumiremo a neke surovije i genetski jače rase nas preuzimaju.
Gledam bilborde, prikazuju crnca u reklami za garderobu, koja je tu poenta? Koliko ima crnaca u Srbiji pa bi trebalo da ih prikazuju? Sve se to radi planski da bi se narod uništio iznutra.

To se sve radi da bi se uništila bela rasa. Izumiremo a neke surovije i genetski jače rase nas preuzimaju.
Gledam bilborde, prikazuju crnca u reklami za garderobu, koja je tu poenta? Koliko ima crnaca u Srbiji pa bi trebalo da ih prikazuju? Sve se to radi planski da bi se narod uništio iznutra.
niko te ne tera..
iako postoji određeni pritisak...
mali narodi se ne pitaju mnogo...

veliki se tuku do poslednjeg Ukrajinca!

ja kakve sam sreće ni vanzemaljku neću naći haha

Nemacka je Nemacka a Srbija je Srbija. Rom ti je familija tako da je jasno zasto se dizes na zadnje noge kad neko nece isto to.. mozda i zbog ljubomore. jbg
Она га је у Грчкој упознала, а овде у Србији су се венчали. А ово остало нећу ни коментарисати колико је смешно, оставио сам одговарајућу реакцију и тоето.

Чуј, кад неко неће то исто.:hahaha:
Сачувај Боже. Као да мене заболе ћошак шта ти оћеш или нећеш.

To se sve radi da bi se uništila bela rasa.
Која је то бела раса, живота ти? Албиноси? :mrgreen:

Izumiremo a neke surovije i genetski jače rase nas preuzimaju.
Како нас преузимају ако изумиремо? :D

Gledam bilborde, prikazuju crnca u reklami za garderobu, koja je tu poenta?
Поента је да компаније не снимају у Србији рекламе него користе већ готове снимљене где већ, најчешће у Америци. Исте слике, исти снимци, само убаце српске гласове и синхронизују, па имамо ретардиране рекламе као многе друге земље.

Sve se to radi planski da bi se narod uništio iznutra.
Зар не беше раса? Сад одједном народ? Не породица? :mrgreen:

Она га је у Грчкој упознала, а овде у Србији су се венчали. А ово остало нећу ни коментарисати колико је смешно, оставио сам одговарајућу реакцију и тоето.

Чуј, кад неко неће то исто.:hahaha:
Сачувај Боже. Као да мене заболе ћошак шта ти оћеш или нећеш.

Pa da te zabole ti ne bi pisao elaborate na temu zasto svaki Srbin treba da ima Roma za krvnog srodnika :)

Pa jel ga je upoznala u Nemackoj ili Grckoj? :) Sto si tako kontradiktoran? :)

Која је то бела раса, живота ти? Албиноси? :mrgreen:

Како нас преузимају ако изумиремо? :D

Поента је да компаније не снимају у Србији рекламе него користе већ готове снимљене где већ, најчешће у Америци. Исте слике, исти снимци, само убаце српске гласове и синхронизују, па имамо ретардиране рекламе као многе друге земље.

Зар не беше раса? Сад одједном народ? Не породица? :mrgreen:
To je problem i u Americi gde se nasilno gura manjina koja čini 14% i stavlja se u prvi plan. A rasa koja je stvorila SAD se planski uništava.

To je problem i u Americi gde se nasilno gura manjina koja čini 14% i stavlja se u prvi plan. A rasa koja je stvorila SAD se planski uništava.
Где се то та мањина ,,гура" и зашто насилно? Какав први план, у ком смислу? И како се то уништава ,,раса" која је створила Америку? Тако што се приказују у рекламама црнци? :D Шта, по теби би та мањина требало да се избегава у маркетингу јер их је тако мало, само 40 милиона? За њих се не рекламирају никакви производи? :mrgreen:

Ви бре људи стварно немате капацитета да видите колико неописиво урнебесно, нелогично и бесмислено звучи ишта што причате. Нити да схватите како од вас праве будале они који су започели те глупе приче које нико нормалан никад није и неће схватати озбиљно.

Где се то та мањина ,,гура" и зашто насилно? Какав први план, у ком смислу? И како се то уништава ,,раса" која је створила Америку? Тако што се приказују у рекламама црнци? :D Шта, по теби би та мањина требало да се избегава у маркетингу јер их је тако мало, само 40 милиона? За њих се не рекламирају никакви производи? :mrgreen:

Ви бре људи стварно немате капацитета да видите колико неописиво урнебесно, нелогично и бесмислено звучи ишта што причате. Нити да схватите како од вас праве будале они који су започели те глупе приче које нико нормалан никад није и неће схватати озбиљно.
Ameriku je stvorio beli protestant a uništiće je obojena rasa. Što više crnaca i latinosa to Amerika slabija, gde Meksikanac dođe tu sve propadne :super:

Back