Otac Gavrilo iz Privine Glave, pravoslavni harizmatik

Bio sam više puta u Privinoj Glavi dok je bio živ otac Gavrilo. Dolazila je masa ljudi tražeći čuda raznih vrsta. Kakav je bio otac Gavrilo? Neobičan. Harizmatik na pravoslavan način. Duvanio je što baš nije pohvalno, u praksi mi se činio na granici paganstva; ali je pozivao narod na pokajanje i preumljenje što je dobro.
Gospod naš i spasitelj naš Isus Hrist/os/ je činio čuda i za svog života i čini ih i danas, samo moramo imati veru: Što god zatražite od Oca u ime moje daće vam...

https://avalainfo.net/kategorije/moja-secanja/otac-gavrilo-hag-je-samo-za-srbe/

Tako je govorio otac Gavrilo iz Privine Glave:

1978. godine zamolili da oživim zapušteni manastir Privinu Glavu. U to vreme ovde nisu hteli da dođu ni živi, ni mrtvi kaluđeri. Krenuli smo sa bogosluženjem, psihološkim, duhovnim i moralnim razgovorima. Pojedini velikodostojnici i sveštenici nazivali su me i vračarem, gatarem, gledačem i prorokom. A ništa od svega toga nisam.

...

Na moje pitanje zbog čega srpski narod, za koji se kaže da je pravdoljubiv, prolazi kroz višegodišnju golgotu?

– Živimo u vremenu crvene aždaje, socijalizma i sumljive demokratije. Čovek je danas više sujeveran, nego verujući. Mašinerija masonska ili rotarijanska vlada svetom, a magijaši su sedma sila. Sedma godina je u kojoj smo ogrezli u sagrešenjima i bezakonju. Ne vodimo računa o duši nego o telu. Preovladale su finansije, a zaboravilo se na onu reč: „Bezumniče, još noćas ću ti dušu uzeti!“

Kažete da je svetska sila Amerika ogrezla u grehu i satanizmu. Evropa je zver, aždaja je Amerika. U koju mi to Evropu onda idemo?

– U koju mi to uniju idemo? U uniju krvi i zla!? Najveći neprijatelj naš današnji jesu siva ekonomija, uništenja, samoubistva i ubistva. To je Evropa: droga, alkohol i najgori blud – sodomski blud. Ako ćemo u Uniju, ajmo u uniju pravoslavlja. Gde je krotost, smirenost, lepota, radost, veselje, lep život, dug život i zadržavanje braka. To je Unija pravoslavlja. U njoj vlada lepota, radost, veselje, gde ćeš dobiti sve po veri tvojoj, ako vere imaš. Ovde nema vere. Mnogi se ne znaju krstiti, ne primaju sveštenika u kuću. Naš narod veruje u magije, vračare, gatare, vidovnjake, bioenergičare, nadrilekare.

...

Naša sabraća su nekad bila Srbi, a sada su muslimani. Ili, Srbin, a sada katolik. Podelili smo se. Kada se mi Srbi delimo međusobno na Sremce, Banaćane, Bosance, Bačvane, Kosovce, Čivijaše… šta očekujemo od sveta?
Može lako da se desi da uđemo u Evropsku uniju, ali ti koji ne poznaju sebe ne poznaju Boga i ne žele napredak mladosti. Ući ćemo u tu Uniju, ali onda ćemo biti krvavi – ne do kolena, nego do grla. Jer tamo je bezakonje, tamo je Sodom i Gomor prebačen na Balkan, a Balkan smo mi. Zašto mi ne bi ušli u zajednicu pravoslavlja!?

– Kosovo nam danas otimaju, a tamo su koreni pravoslavlja i srpstva. Tamo su naše svetinje i crkve. Nisu imali pardona ni NATO, niti Šiptari, nego su rušili, palili i ništili. Moramo stati u odbranu božijeg, jer ono što je božije – to treba da ostane božije. To što je božije – to je srpsko, jer tamo je dosta svetitelja srpskih i svetih moštiju. Ali, zao čovek, loš čovek, đavolji čovek – on je taj koji sve to ruši. Podvampiren novcem Zapad navodno priznaje albansku veliku državu. Ako budemo jaki u molitvi i veri, nećemo to dozvoliti.

Koliko mi danas bogova imamo, koliko lidera?

Ko se klanja liderima? Nema lidera na zemlji! Lider je jedan Bog. Da se ti isti lideri klanjaju Bogu, ne bi bilo ni ubistava, ni samoubistava, niti stradanja. Država naša neka se ugleda na ovu svetinju u kojoj stolujem, jer je urađena za četiri i po godine, bez lenčarenja. A, koliko oni lenčare?

Krajem prošle godine, otac Gavrilo se upokojio u Gospodu. Neka mu je večna slava. Amin

Нумеролог...

https://sr.m.wikipedia.org/wiki/Нумерологија

Законска забрана у Републици Србији

Законом о јавном реду и миру Републике Србије који је донет 2016. године у члану 15, ставци Узнемиравање грађана врачањем, прорицањем или сличним обмањивањем, у шта се може убрајати астрологија, тарот, !!!!нумерологија!!! и друга паганска/политеистичка (многобжачка) веровања стоји:

Kо се бави врачањем, прорицањем судбине, тумачењем снова или сличним обмањивањем на начин којим узнемирава грађане или нарушава јавни ред и мир - казниће се новчаном казном од 10.000 до 50.000 динара или радом у јавном интересу од 40 до 120 часова.

— Закон о јавном реду и миру Републике Србије

±±+++++±+±±+++++

Давио се од пушења цигара, од рака плућа је и умро...

Нумеролог...

https://sr.m.wikipedia.org/wiki/Нумерологија

Законска забрана у Републици Србији

Законом о јавном реду и миру Републике Србије који је донет 2016. године у члану 15, ставци Узнемиравање грађана врачањем, прорицањем или сличним обмањивањем, у шта се може убрајати астрологија, тарот, !!!!нумерологија!!! и друга паганска/политеистичка (многобжачка) веровања стоји:

Kо се бави врачањем, прорицањем судбине, тумачењем снова или сличним обмањивањем на начин којим узнемирава грађане или нарушава јавни ред и мир - казниће се новчаном казном од 10.000 до 50.000 динара или радом у јавном интересу од 40 до 120 часова.

— Закон о јавном реду и миру Републике Србије

±±+++++±+±±+++++

Давио се од пушења цигара, од рака плућа је и умро...
А шта сам написао у почетку, да је дуванио и био на граници паганштине. Али, имао је и добре стране. Значи да не читаш шта се пише већ само прелетиш.

А шта сам написао у почетку, да је дуванио и био на граници паганштине. Али, имао је и добре стране. Значи да не читаш шта се пише већ само прелетиш.
Шта има да читам твоје будалаштине...

Ишо су тамо на врачарске сеансе код њега... Прорицо ти је свашта, ко зна шта ти је све од демона поручио

Гаврило је познат по врачању у СПЦ, не мора ти који си код тог врачара ишо ништа да демантујеш...

Сад ми је и јасно зашто си психички болестан, тамо си се још више разболео код њега...

Шта има да читам твоје будалаштине...

Ишо су тамо на врачарске сеансе код њега... Прорицо ти је свашта, ко зна шта ти је све од демона поручио

Гаврило је познат по врачању у СПЦ, не мора ти који си код тог врачара ишо ништа да демантујеш...

Сад ми је и јасно зашто си психички болестан, тамо си се још више разболео код њега...
Čoveče, stvarno pišeš gluposti. Šta bi mi vračao. Čovek nije bio vračar nego sveštenik. Razgovarao sam s njim i nije mi ništa ni proricao ni vračao, upozorio me na neke stvari na kojima trebam poraditi da bih bio bolji hrišćanin.

Poslednja izmena:
Čoveče, stvarno pišeš gluposti. Šta bi mi vračao. Čovek nije bio vračar nego sveštenik. Razgovarao sam s njim i nije mi ništa ni proricao ni vračao, upozorio me na neke stvari na kojima trebam poraditi da bih bio bolji hrišćanin.
znaci, nije bacao pasulj, ili gledao u plecku?
Нумеролог...
a odakle tebi to, i ti volis abrove kao kolega ti suparnik babuska zmajcek?

Sad sam se nešto setio, bilo je i numerologije. Znao je pitati da za datum rođenja.
znaci znao je horoskop
Гаташе по бројевима... Није зезање уопште, јаке је демоне призивао...Пуна Босна таквих лудака, хоџе су га научиле да врача...
ne lupaj, astrolozi su bila ona tri mudraca, tj vraca sa istoka, koji su dosli da se poklone, misleci zemaljskom caru, pa je zbog njih Irod pobio silnu decu ne mogavsi, tj u nastojanju da se docepa i eliminise bebu Isusa; ja sam, Gedo, i protiv njih pisao, ta "TRI MUDRACA", jer mi je i po ovom pitanju jasno da ste svi zglajznuli: demoni su njima dosli u san i rekli im da beze drugim putem, a pastirima lepo pise u jevandjelju da se javio bas andjeo Gospodnji i Josifu- za ovu trojicu ne pise [sigurno negde na ovom forumu ima i o tome sto sam vec pisao]
A sto se tice mare i darova astrologa sa istoka, ja sam tu izaslao pisma kome sam stigao da su oni ''tri mudraca'' od djavola,da se ne igrate vise, ali nece niko da slusa, pa sad eto RASTURAMO RUSKO-GRCKO BRATSTVO, kao platu za to klanjanje djavolskim mudracima i njihovim darovima, zahvaljujuci kojima Irod pobi silnu decu, dok za pastire znamo da ih andjeo Gospodnji vodi.
ja ih vala ne slavim nego ih proklinjem, i orion i 7 zvezda
proklinjem ih za krv dece koju irod pobi, jer su oni dosli da se poklone zemaljskom caru, i pravo irodu na noge
ko je njima potom dosao u san, jel kazu? ne kazu, da ne odaju djavola koji ih je doveo, a ovamo pise licno andjeo Gospodnji

Luka 2,10I reče im anđeo: ne bojte se; jer gle, javljam vam veliku radost koja će biti svemu narodu.
Matej 2,12I primivši u snu zapovijest da se ne vraćaju k Irodu, drugijem putem otidoše u svoju zemlju.
Matej 2,19A po smrti Irodovoj, gle, anđeo Gospodnji u snu javi se Josifu u Misiru.

Poslednja izmena:
Sad sam se nešto setio, bilo je i numerologije. Znao je pitati da za datum rođenja.
Duhovnik koji ima dar od Boga, njemu ne trebaju nikakvi brojevi i datumi vec ga Sveti Duh usmerava sta da kaze.
Postoje i ti demoni pogadjaci koji znaju za lose stvari i onda covek misli da je neko "vidovit" ali kad ga ili je pitas da li zna nesto dobro, tajac.

Hodze sihirbazi pitaju za ime majke i pisu zapise i hamajlije sto je zabranjeno i po kuranu.
Та сотона из Привине Главе, је комбиново све врачарије... Од зазивања ситних демона чукањем у дрво, после којих чује ђавоље шапутање имена мртвих рођака или неки твој тешки грех који демони могу откривати хоџи, док грех не исповедиш...

до записа са именима... За слике не знам - ал вероватно...

Код нас су долазили разочарани верници, које је неке ојадио и за 50 000 дм шаљући их код других врачара који су их чекали на Острогу, где обично паћеници и долазе вуковима на тацну... Цео систем Гатари имају, шаљући те од једног сатанисте до другог

Глупи Босанци су га затрпавали парама, омиљени им је Србски хоџа у мантији...

Krajem prošle godine, otac Gavrilo se upokojio u Gospodu. Neka mu je večna slava. Amin
i onda dodje zilot napljuje coveka i ti na to aminujes?

onda se nije upokojio u Gospodu, sad verujes zilotiu, promenio si misljenje zbog zilota?
Na žalost je tako.
znaci slagao si nas da se upokojio u Gospodu? onda mu NIJE vecna slava kako si rekao, povlacis rec?
Та сотона из Привине Главе,
zikili, jezik cu bre da ti iscupam, samo palacas s njime, ko zmija

jel imas neke dokaze za svoje optuzbe pokojnika?

Za igumana Manastira Privina Glava ga je postavio Njegovo Preosveštenstvo Episkop sremski gospodin Vasilije 2002. godine, posle smrti igumanije Sofije. Prilikom osvećenja crkve Pokrova Presvete Bogorodice u Privinoj Glavi 14. oktobara 2005. godine, iguman Gavrilo je odlikovan pravom nošenja naprsnog krsta i zvanje arhimandrita.[3]

Umro je u četvrtak, 21. decembara 2017. godine, u Manastiru Privina Glava kod Šida gde je i sahranjen.
ajd sad zilote zasto lajes na coveka?

i onda dodje zilot napljuje coveka i ti na to aminujes?

onda se nije upokojio u Gospodu, sad verujes zilotiu, promenio si misljenje zbog zilota?

znaci slagao si nas da se upokojio u Gospodu? onda mu NIJE vecna slava kako si rekao, povlacis rec?
Citirao sam članak iz novina na preskok. Nisam ja to pisao. Stavio sam link.
Posle sam se setio da me pitao kad sam rođen.

Citirao sam članak iz novina na preskok. Nisam ja to pisao. Stavio sam link.
Posle sam se setio da me pitao kad sam rođen.
ajde kakav si to covek da zbog zilota odjednom promenis misljenje> pa sta ako te pitao kada si rodjen, vi pokojnika sada napadate za demonizam, a za zivota, kako je mogo da bude iguman , a da suruje sa demonima?
znaci najgore ste tracare kao i ovaj zmaj, nije to uopste u redu sto radite, pa ne mogu se ljudi optuzivati tek tako, bez ikakvoh dokaza, bar neki argument da ste dali, pa da se razmotri to vase....

zato vam ja nista ne verujem vec sve moram sam da proverim, pa da onda prosudim
ali ne, vi ko vam se svidi svetac, a koga 'ocete da pokopate, vi ... nije to uopste pravicno sto vi radite, nemate nikakvu argumentaciju, lud ko vama veruje na slepo, pa ni sam nisi znao, a znao si ga kao

ajde kakav si to covek da zbog zilota odjednom promenis misljenje> pa sta ako te pitao kada si rodjen, vi pokojnika sada napadate za demonizam, a za zivota, kako je mogo da bude iguman , a da suruje sa demonima?
znaci najgore ste tracare kao i ovaj zmaj, nije to uopste u redu sto radite, pa ne mogu se ljudi optuzivati tek tako, bez ikakvoh dokaza, bar neki argument da ste dali, pa da se razmotri to vase....

zato vam ja nista ne verujem vec sve moram sam da proverim, pa da onda prosudim
ali ne, vi ko vam se svidi svetac, a koga 'ocete da pokopate, vi ... nije to uopste pravicno sto vi radite, nemate nikakvu argumentaciju, lud ko vama veruje na slepo, pa ni sam nisi znao, a znao si ga kao
Гаврило је људско зло... Пијани владика Василије га је држао и поред знања да врача, јер му је монах-хоџа плаћао дугове у којима је стално био због бекријања...

Много је људи ојадио за паре, тражио им је ко и сваки хоџа огромне количине новца... Овом мученику ког сам упозно је око 50 000 евра истресао, шаљући га час ко астролога, чак код биоенергетичара, час ''духовника-психолога'', све шатро побожних верника чије су куће пуне икона...

Опасна је та секта исцелитеља и прорицатеља који су се завукли у СПЦ, и владике то толеришу јер им доноси велике приходе...

Back