OSVESTITE SE

OSVESTITE SE - boga nema, nikad ga nije bilo niti ce ga biti.
Bog neka sam radi svoj posao, neka postoji ili ne. Ne mozemo ga mi verovanjem ni stvoriti ni ukinuti.

Mi sebi izgledamo stvarno, mi sebi postojimo, i boga koristimo kao izgovor da budemo dobri.
Svet je postao tako iskvaren i deformisan da je danas neobicno naci nekoga ko je dobar i ko se pridrzava dobrih pravila.

Zato je nekima potreban izgovor, bog i deset jednostavnih zapovesti, da bi svakoga dana mali covek bio dobar i sebi i dragim ljudima.
To je dobra strana makijavelizma.

Poslednja izmena:
Zato je nekima potreban izgovor, bog i deset jednostavnih zapovesti, da bi svakoga dana mali covek bio dobar i sebi i dragim ljudima.

Meni je jako tesko da poverujem da neko veruje i postuje ta pravila, samo zato sto misli da dolaze odozgo.
Upravo iz razloga, zato sto uvidjam da meni nije potreban nebeski autoritet, jasno je da takva pravila ne dolaze odozgo, vec iz samog coveka.
A drugi razlog je, da statisticki ima vise vernika kriminalaca nego ateista, tako da je jasno da ne postuju ta pravila.

Bog neka sam radi svoj posao, neka postoji ili ne. Ne mozemo ga mi verovanjem ni stvoriti ni ukinuti.

Mi sebi izgledamo stvarno, mi sebi postojimo, i boga koristimo kao izgovor da budemo dobri.
Svet je postao tako iskvaren i deformisan da je danas neobicno naci nekoga ko je dobar i ko se pridrzava dobrih pravila.

To je dobra strana makijavelizma.

Moras i ti kao pojedinac da se ukljucis u proces samoosvescivanja.
Ne moze bog sve da ti zavrsava,msm nerealno je.

Pogledaj moju temu,tu sam lepo pokazao da dusa postoji,e sad ko hoce moze da filozofira i izmislja ili time
nece nista postici...

A ti pročitaj knjigu "Besmrtnos-urođena ili stečena " od profesora teologije Mirka Golubića i videćeš dokaze da duša ne postoji. I šta sada ja kao potencijalni vernik da radim: da verujem tebi ili gosn. Mirku?

Zelim da vidim ali svojim ocima a ne da zamisljam, sanjam......
Kod Vas vernika je pomucen razum ali ne kazem da ste zlo i sto je bitnije ne mrzim Vas kao sto Vi mrzite ateiste.

Odvedi me na odredjeno mesto i pokazi mi prstom gde je bog da ga vidim sopstvenim ocima. Ne zelim da ga zamisljam, nisam tako mastovit a nisam ni skrenuo

A kao ne znaš da je Biblija spremila odgovor i za ovakva piranja. Tamo piše da čovek niti može niti sme da vidi Boga.

Sve je ovo ok, milioni ljudi ateista ovako misli.....

Onam ko je imao iskustva sa Bogom, mozes ovo da pricas koliko hoces, i neces ga nikad,nikad razuveriti ^^ :-/

Jes,ti si bliza s bogom nego sa rodjenom sestrom!

Re: koliko dece je ok/ iliti put do pakla je poplocan dobrim namerama

Ja sam uvek smatrala da je bolje kada dete nije samo.....

Pre par meseci se moja sestra odselila da zivi samostalno (obe smo u dvadesetim )

i shvatila sam da mi ne nedostaje, vec da imam veci mir i sredjenost ~~~~

Ovo su tvoje reci na drugoj temi....
i shvatila sam da mi ne nedostaje, vec da imam veci mir i sredjenost ~~~~

OSVESTITE SE - boga nema, nikad ga nije bilo niti ce ga biti.
Nema pakla, Nema raja, nema vaskrsnuca, nema drugog zivota, nicega nema........
Samo zamarate mozgove i oduzimate sebi vreme odlazeci u crkve, liturgije i sl. Uzalud Vas klepecu svestenici, uzalud mrtvima dizete skupe spomenike, sve je uzalud.......
Posvetite vreme svojoj deci, svom partneru, svojim bliznjima, citajte nesto od uglednih svetskih pisaca umesto biblije, igrajte bridz, ne ljuti se covece, izadjite s prijateljima na kapuccino, setajte, trenirajte, mozda neki dobar film........
Niko nikad nije dokazao ni pokazao da bog postoji, ni jedan umrli nije oziveo [vaskrsao], niko ne zivi vecno i ne zaludjujte se.
Zar ovaj jedan jedini zivot koji prolazi kao da udaris dlanom o dlan da tracite sa glupostima tj verom u prazno ?

Ne dajte da Vam ispiraju mozak i razmislite malo da li su Vasi roditelji bas sve u pravu kad su Vas tako vaspitali ?

Osvesti se ti ili otrezni :mrgreen:

Ne mozes ti uciniti da Bog nestane iz ljudskih srca :lol:

Back