Osvajanja Nemanjića

• Začetnik teme Začetnik teme yokai
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Управо је чињеница коју и запад фура истина да подржава политички сличне идеје ради цепања и политичких интереса али када се на историју гледа уопштено за Словене се каже да су били војно апстинентни , склони пољопривреди и животу у немогућим условима где су на месту мочвара и шума исушивали и правили насеља бежали од разних најезда Хуна , Гота у планине силазили кад се стиша а као резултат опстанка је била управо њихова бројност обзиром на војну апстиненцију!

Зашто би словенски био већински језик Европе против свих закона и и интереса Европе и западне школе?

Arapi i Turci su bili par cobana u nekim vukojebinama a danas kolko ljudi prica arapski ili neki turski jezik.

Mislim da je prvobitno srpsko pleme bilo zapadno-slovensko i kasnije prihvatilo dijalekat vecinskih ostalih Slovena na Balkanu...ali generalno su ta zapadno-slovenska plemena zaista nesto bolje organizovana u tom periodu,pa prva slovenska drzava nastaje na tom prostoru,a Zivkovic ima teoriju da je preostali deo Srba koji ostade u svojoj domovini pod knezom Dervanom usao u tu drzavu...

Па и даље имаш много заједничких речи са Лужичанима и са Чесима па и Пољацима сада ћу мало слободно нестручно рећи више везе него са бугарским укључујући падежни систем 7 као и код Руса , Малоруси га немају , западни Словени га имају сви.

Arapi i Turci su bili par cobana u nekim vukojebinama a danas kolko ljudi prica arapski ili neki turski jezik.

Арапи су једни од најстаријих народа Турци су нешто друго и током своје етногенезе су развили много језика који спадају у Турске међусобно неразумљивих на пр. Мађарски , Арапи имају јединствен језик и писмо.

Турци су били подређени Монголима и Печењазима као и некада јако напредним Хазарима , систем је исти као код Монгола наследни кан са суровом дисциплином коњички народи који шире шаторе и живе полу номадски полупљачклашки када су све те ствари Турци научили са лакоћом су покоравали све народе без коњице у равницама и наметали своју власт и временом израсли у велики народ са чврстом канском монголском војничко ратничком структуром и системом.

Gresis madjari su napali obezglevaljenu srbiju posle kosova...

Na ovo sam vec odgovorio ali evo, mogu jos jednom:

Naravno da jesu, bilo je sporadicnih zauzimanja gradova na dunavu tu i tamo, ali Ugarska nije dozivela "zlatne godine svoje istorije" niti je duplirala drzavnu teritoriju i nacinila "carstvo mi" na racun hriscanske drzave koja je napadnuta od onog zla iz Azije.

Majku mu, kad je taj Dusan bio toliko zaheban da smandrlja Vizantiju koja je bila u dilu sa onolikom silom od Otomanskog carstva, kako nije prosirio "carstvo mi" na racun Ugarske do "ravne Peste"?

Мени се чини да ће у овим свим перверзијама и новатаријама математичким системом тих теорија добити фракцију Деретића , Словени су староседеоци , Грци , Римљани су дошљаци као и после Срби , Хрвати и Бугари и наметнули су Словенима-Илирима-Трачанима своје име а узели њихов језик??!!!:eek::)

Арапи су једни од најстаријих народа Турци су нешто друго и током своје етногенезе су развили много језика који спадају у Турске међусобно неразумљивих на пр. Мађарски , Арапи имају јединствен језик и писмо.

Турци су били подређени Монголима и Печењазима као и некада јако напредним Хазарима , систем је исти као код Монгола наследни кан са суровом дисциплином коњички народи који шире шаторе и живе полу номадски полупљачклашки када су све те ствари Турци научили са лакоћом су покоравали све народе без коњице у равницама и наметали своју власт и временом израсли у велики народ са чврстом канском монголском војничко ратничком структуром и системом.

upravo tako

Kako si uspeo da zaboraviš da su ti isti Grci dovukli Turke kao pse rata na Srbiju.Unajmili ih da im pomognu da plačkaju srpske zemlje?
Grcima je uvek bilo slađe tuđe.. i antičkim i romejskim.

Valjda si shvatio koliko je Vizantija harala i pljačkala naše pretke?Zarobljavala, tamničila , otimala..
Gde su bili ti Grci iz Istočnog Romejskog carstva da brane Evropu nego su dovukli Turke ovamo? Dovukli su i Šiptare takođe, nekoliko vekova ranije.Što nisu mislili na Evropu?
I kad će ta Evropa moći da opstane bez nas?

Ne pada ti teško da vizantijski vojnici pljačkaju Srbe zajedno sa unajmljenim turcima?Nego ti pada teško što Srbi ne odbrane celo čovečanstvo svojom krvlju ...Kao da imaš onaj sindrom kidnapovane curice što se poistovetila sa otmičarem.

:dash:
a) Vizantija i Turska zajedno u dilu protiv Srbije - Srbija dozivljava svoje "zlatno doba", duplira teritoriju i osniva "carstvo"

b) Turska sama, 30 godina kasnije razbija Srbiju kao zvecku, unistava nam drzavu i drzi nas u vazalnom odnosu ili klasicnoj okupaciji skoro 500 godina.

Jel tebi ovo logicno?

Ja znam da cemo mi naci gomilu "izvora" koji ce naci niz opravdanja zasto je nas "car" ujedao za petu drugu hriscansku drzavu dok se ova mucila sa muslimanima koji su joj konstantno smanjivali teritoriju.

Мени се чини да ће у овим свим перверзијама и новатаријама математичким системом тих теорија добити фракцију Деретића , Словени су староседеоци , Грци , Римљани су дошљаци као и после Срби , Хрвати и Бугари и наметнули су Словенима-Илирима-Трачанима своје име а узели њихов језик??!!!:eek::)

neznam koliko imas god,i dali si cuo za strip Rahan....to je jedan dugokosi plavokosi tip.oskudno odeven,velike snage,koji je sa sobom vukao ogromnu trsku ( za disanje,verujem predpostavljas) i zaista se smucao po nekim mocvarnim delovima

ja kao german,nemogu da odolim,citajuci sve ove teorije o srpstvu da pitam.......ima li jos ko sem srba,da veruje da su sloveni i srbi bili ovde od Nojinog potopa:)

ako jesu...kako je onda nastao Rahan:):):)

Jedini razlog zasto Srbiju nije pokorila Madjarska bila je Turska pomoc, koju smo, paradoksalno nesto posle kosovskog boja dobili.

Kada smo vec kod Madjara, hajdemo da pomenemo i Dragutinovu linuju.....da li je on vladao Sremom? Sta bi sa njegovim sinom Vladislavom, koji je trebao da bude slavonski ban?

neznam koliko imas god,i dali si cuo za strip Rahan....to je jedan dugokosi plavokosi tip.oskudno odeven,velike snage,koji je sa sobom vukao ogromnu trsku ( za disanje,verujem predpostavljas) i zaista se smucao po nekim mocvarnim delovima

ja kao german,nemogu da odolim,citajuci sve ove teorije o srpstvu da pitam.......ima li jos ko sem srba,da veruje da su sloveni i srbi bili ovde od Nojinog potopa:)

A koji to Srbi veruju da su bili ovde od Nojevog potopa ? Nemački provokator .

Poslednja izmena:

Сећам се тог стрипа али га нисам читао али многи народи имају послепотопну традицију нарочито страри кавкаски народи Јермени и Хајак Нојев унук па Турци и много њих , да ти кажем историја онако мистски прихвата насељавање Словена у источну Европу после потопа мислим да је то био руски тренд!
Синхроно србима у панонији Пречанима који су ту много пре Црнојевића од Стефана Лазаревића у Војводини Срему и тд. делом митски су прихватили да су сви дошли са Косова као и Црногорци , Код Шваба постоји такође урбани мит да они потичу од Германа из Паноније у 4 веку и да су ту остали док су други Германи продужили на запад;)

Па није ли хитлер био Мајка Мара тих заблуда и митова тражења корена у Индији од древних аријеваца то смо увезли од вас за закашњењем од 60 година па знаш да овде све касни ;)

Не него озбиљно ниси схватио спор Тибор Живковић тврди да је Срба било од 3-10% а успели су да славизирају староседеоце и да им наметну име а Римљани то нису могли да ураде!

Па сам ја оно написао на конто бројности Срба а не да смо ту од потопа а да би језик одржаки као неписмени на Балкану и успели да потиснемо латинофоне староседелачке језике и задржимо јединствен језик неписмени морало нас је бити више!

Сећам се тог стрипа али га нисам читао али многи народи имају послепотопну традицију нарочито страри кавкаски народи Јермени и Хајак Нојев унук па Турци и много њих , да ти кажем историја онако мистски прихвата насељавање Словена у источну Европу после потопа мислим да је то био руски тренд!
Синхроно србима у панонији Пречанима који су ту много пре Црнојевића од Стефана Лазаревића у Војводини Срему и тд. делом митски су прихватили да су сви дошли са Косова као и Црногорци , Код Шваба постоји такође урбани мит да они потичу од Германа из Паноније у 4 веку и да су ту остали док су други Германи продужили на запад;)

Па није ли хитлер био Мајка Мара тих заблуда и митова тражења корена у Индији од древних аријеваца то смо увезли од вас за закашњењем од 60 година па знаш да овде све касни ;)

Не него озбиљно ниси схватио спор Тибор Живковић тврди да је Срба било од 3-10% а успели су да славизирају староседеоце и да им наметну име а Римљани то нису могли да ураде!

Па сам ја оно написао на конто бројности Срба а не да смо ту од потопа а да би језик одржаки као неписмени на Балкану и успели да потиснемо латинофоне староседелачке језике и задржимо јединствен језик неписмени морало нас је бити више!

cuj,salu na stranu

sta mene zanima.....rec Srbi i rec Hrvati....ne zvuce slovenski...SRB...ili HRV....tri suglasnika zajedno,je tesko da izgovore,skoro 5/6 covecanstva,zato moraju da ubace ser ili sar ili hor u slucaju hrvata

ono sto mene zanima je,ima li istine mozda u iranskoj teoriji tih starosedelaca..jer mi se cini najpre da je to mozda moguce,pre nego li ukrajina
takodje srpska nosnja bas i ne lici ruskoj.....definitivno je tu bilo slovena..jer jezik govori za sebe,najveci dokaz

ali...mozda bi moglo da se napravi i ovakva jedna postavka,da razmotrimo...sta ako je stanovnistvo imalo vec jedan deo slovena ovde...plus tracana plus ilira........dolazak tih nekih srba i hrvata je moguce bio 10% ljudi....dali je mozda moguce da su se iliri i tracani utopili.....sloveni nametnuli jezik a dosljaci ime

mada sam negde procitao da su i tracani navodno sloveni,mada neverujem

iran sam uzeo,cisto kaop ideju...nemora biti iran,moze biti bilo gde na kavkazu ili uopste u severu centralne azije

Хм, ја сам то схватио одругачије - да су Византинци пошли на њега и узели му неке земље, које је он прво повратио (овај "пожурих да саберем расточено у наследству државе моје" део), а онда потом кренуо и у контра-удар и освајање ("и после овога заповеди да се саберу сви његови војници [...], и пође у државу области грчкога царства [...], узе [наведене области] и приложи (дакле придода) их држави отачаства свога).

Тумачити се може тако јер је издвојено из целине. Значи да би се имао прави значај те мисли треба узети у обзир чињеницу да је његов прадеда, Немања, сабирао све српске земље у једну целину и да су том логиком владали сви Немањићи. Значи није било освајање ради ширења него сабирање да би сви срби живели у једној држави. Ту логику је напустио Душан стварањем царевине, и Карађорђевићи и комунисти стварањем Југославије. Да ли је то била грешка или недостатак снаге да то успе није још објашњено.

Poslednja izmena:
a) Vizantija i Turska zajedno u dilu protiv Srbije - Srbija dozivljava svoje "zlatno doba", duplira teritoriju i osniva "carstvo"

b) Turska sama, 30 godina kasnije razbija Srbiju kao zvecku, unistava nam drzavu i drzi nas u vazalnom odnosu ili klasicnoj okupaciji skoro 500 godina.

Jel tebi ovo logicno?

Ja znam da cemo mi naci gomilu "izvora" koji ce naci niz opravdanja zasto je nas "car" ujedao za petu drugu hriscansku drzavu dok se ova mucila sa muslimanima koji su joj konstantno smanjivali teritoriju.

Slusaj pametnije od sebe, da si nesto procitao, kao sto nisi, umjesto sto proizvoljno tumacis istoriju shvatio bi sve sto je Srebrena napisala i jos joj se zahvalio na besplatnoj lekciji. Ne mora tvoja uvijek biti zadnja.:roll:

cuj,salu na stranu

sta mene zanima.....rec Srbi i rec Hrvati....ne zvuce slovenski...SRB...ili HRV....tri suglasnika zajedno,je tesko da izgovore,skoro 5/6 covecanstva,zato moraju da ubace ser ili sar ili hor u slucaju hrvata

ono sto mene zanima je,ima li istine mozda u iranskoj teoriji tih starosedelaca..jer mi se cini najpre da je to mozda moguce,pre nego li ukrajina
takodje srpska nosnja bas i ne lici ruskoj.....definitivno je tu bilo slovena..jer jezik govori za sebe,najveci dokaz

ali...mozda bi moglo da se napravi i ovakva jedna postavka,da razmotrimo...sta ako je stanovnistvo imalo vec jedan deo slovena ovde...plus tracana plus ilira........dolazak tih nekih srba i hrvata je moguce bio 10% ljudi....dali je mozda moguce da su se iliri i tracani utopili.....sloveni nametnuli jezik a dosljaci ime

iran sam uzeo,cisto kaop ideju...nemora biti iran,moze biti bilo gde na kavkazu ili uopste u severu centralne azije

Indo-evropski narodi svi poticu od istoga korijena i istoga jezika (iranski i slovenski jezici su najblizi Sanskritu koliko se sjecam).

Da li uopste znamo ko su bili Iliri, Tracani i Sloveni?? Veza Slovena sa Sarmatima i Skitima (imas i kod drugih Slovena rijeci iranskog porijekla - da li je do mjesanja doslo puno ranije?)?? A nosnja i nije neko mjerilo kao i mnoge druge razlike ako se zivilo odvojeno skoro 1500 godina. Mislim da je na to imao dosta uticaja i teren i uticaji drugih naroda pored kojih su zivile razdvojene grupe istoga plemena ... ljudi istog porijekla koji su zivili u ravnici, planinama ili blizu mora moraju se razlikovati.

Poslednja izmena:
За Србе чак из Војводине је Рас или Рац било погрдно увредљиво име пандам Алабанац-Шиптар сад не могу да нађем тачно и да цитирам али знам када је мађарски краљ примио српску делегацију из Војводине или Пеште заборавио сам краљев саветник га је упозорио да не користи термин Рас да је то за Србе увредљиво име и да они имају своје национално име!

Тако да је Рашанин спољно име а не унутарње да би се одвојило територијално и национално као данас Србијанац од Срба изван Србије!

tako da kad od hrvatskih novinara cujete srbijanski znate da je to namerno ;)

Jel tebi ovo logicno?

prvenstveno se Vizantija mucila sama sa sobom, tamo je skoro 15 godina bio gradjanski rat pri cemu se strane nisu libile da koriste sta stignu
Kantakuzin je doveo 20000 Turaka (vojnika) na Balkan da bi porazio Paleologa
Car Dusan i Bugari su poslali pomoc Paleologu, ali su zbog bezanja tih BUgara i Grka pretrpeli poraz kod Didimotike
i pre toga su Vizantinci koristili Turke kao najamnike u borbi protiv Slovena
jel tebi logicno da Srbi koji ratuju protiv Vizantije celih 5-6 vekova odjednom postanu njihovi zastitnici?

cuj,salu na stranu

nije Iran moguca postojbina (za sad su Hrvati jedini skloni da poveruju u to, valjda da bi se distancirali od Slovena), nego Iranska visoravan, predeo severno od danasnjeg Irana, gde su ziveli raznorazni Turci

Back