Nije ***** nego se pas usro.Idi begaj duče
Pokušavaš da manipulišeš kao i svi kroato-komunisti
Pa da vidimo šta pišu njegovi zemljaci koji svakako bolje znaju ko je i šta je bio taj ustaša
Прво, Марко, готивим те и слажемо се у многим ставовима, па бих те молио да избегаваш овако да ми се обраћаш. То као прво. Као друго, нити сам Хрвати, нити сам комуниста. Комунизам не могу да смислим јер га сматрам перверзном, неморалном и погубном пропалом идеолигијом (баш око тога сам се стално расправљао овде на свим темама) и сматрам да нам је комунизам, нарочито на крају двадесетог века, нанео већу штету него Турци, Немци и остали окупатори. Дакле, ако смо то разјаснили, сматраћу да је безобразлук тежак да ме после тога називаш некаквим ,,кроато-комунистом". Таквим етикатама само ћемо покварити међусобно поштовање које је постојало међу нама.
Али, мми овде не говоримо о идеологији, већ о Другом светском рату и ко је шта радио у том рату. И желим да будем што је више могуће објективан, без било какве идеолошке острашћености.
Marko Mesić (30. rujna 1901.- 9. veljače 1982) je bio hrvatski i jugoslavenski oficir, poznat kao posljednji komandant tzv. "Ustaško-domobranske legije" u Staljingradu, a kasnije i Prve jugoslovenske brigade NOVJ.
Ма то је била домобранска јединица, нигде у литератури нећеш наћи да је то била усташка јединица. Усташе и домобрани су различите формације, сам термин ,,усташко-домобранска" је смешсн. Домобрани су били регуларна бојска, усташе су били класични фашисти.
Друго, кад погледаш то њихово ангажовање у оквиру партизанских снага, ти видиш да су они слани на сремски фронт, као тповско месо. Такође, ерто у самом чланку који си навео пише да су партизани имали неповерење према њима. Не знам за то, али то су били домобрани. Никакве усташе.
Даље, исписао сам ти каква је даљња судбина његова била, хапшен је у Југославији 1948. покушао да побегне, па изгубио ноге и остао инвалид, итд. Али, ти си то све изигнорисао, покушавајући да ме опет изманипулишеш.
Preskočio si onaj deo gde sam ti pokušao da objasnim da je srpski kralj odlikovao stepinca kome tada nisu bile krvave ruke do lakata a crveni ustaša broz je stavio u počasnu ložu zločinca koji je blagosiljao ustaše i njihova klanja srpske nejači
Немој ти мени о прескакању. Ти си прескочио и игнорисао кад сам ти ја поставио читаве спискове фратара и ,,свећерника" католичких које су комунисти на крају рата побили а који су подржавали усташе или сами учествовали у клањима. Прескочио си онај део где сам ти јасно написао и поставио доказе о комунистичким масовном и немилосрдном стрељању усташа на крају рата. Прескочио си онај део гдесам ти поставио о комунистичком процвесуирању усташких злочинаца и ликвидацијама комплетног врха НДХ, као и удбашким акцијама хватања, заробљавања и убијања усташа, међу којима су најпознатији Макс Лубурић (оснивач Јасеновца), Љубо Милош (кољач у Јасеновцу( Миле Будак, Божидар Кавран, и још доста њих.
Све си то прескочио и игнорисао јер руши твоју тезу и маниплуацију о некаквој усташко-комунистичкој сарадњи која није постојала. То што не могу да смислим комунисте не значи да ћу сад да лажем да су сарађивали са усташама, кад сви релеватни историјски подаци кажу да нису сарађивали. Предратна сарадња око штррајкова по затворима је нешто друго, у Другом светском рату, партизани су ратовали протибв усташа и на крају рата су их заиста убијали без милости. А и након рата.
Vidi duče sve dok ne učiniš nikakav zločin ti si običan građanin,kada ga načiniš ti si zločinac a ustaške zločince je hrvat broz gostio,častio i stavljo u počasne lože
Па да видели смо како их је ,,частио" на Блајбургу и осталим местима где су их партизани заиста убијали као керове. Имаш Милана Басту, који је у својим књигама детаљно описао на који начин су вршене ликвидације над усташама- радилии су ти митраљези, жице, јаме, итд. Прочитај нешто о томе, а имаш и Симу Дубајића који је сњведочио да је лично побио 11 000 усташа.
То је позната ствар. Видели смо и како је ,,частио" Милета Будака, Макса Лубурића (удбаши су му чекићем расветали главу) Љубу Милоша, Божидара Каврана и остале носиоце усташког режима.
После тога, свака прича о ,,чашћавању усташа" од стране партизана је небулоза тешка.
Nego da li negde piše zašto su tvoji idoli bili u zagrebu 10 aprila na dočeku nemaca umesto da obuku uniformu i brane zemlju od nacista,ipak su se isti svojevremeno lomatali po španskim vukojebinama i borili se protiv fašista.Barem tako su se hvalili se te godine
Не знам о чему причаш и какве ,,идоле" спомињеш, немам ја идоле, ја сам хришћанин, верујем у Бога Христа, Марко.