OSKAR 2008

Ko ce dobiti Oskara za najbolji film?

• Atonement

• Juno

• Michael Clayton

• No Country For Old Men

• There Will Be Blood

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Ja sam gledala na HRT-u i, sta da kazem, simultani prevod je bio ocajan kao i nas, ali je imao jednu blagu prednost, a to je sto ne krenu a prevode odmah, kako ovaj prica, vec sacekaju jedno 2-3 minuta, tako da bar cujes pocetak na engleskom i provalis sta ljudi govore.

Dobar je ovogodisnji izbor pobednika,jedino mi zao sto Elen Pejdz nije dobila Oskar,bas je bila slatka.
Juno je dobio Oskar za originalni scenario a njega je napisala Dijabolo Kodi koja je inace bivsa striptizeta. :)
I naravno najdraze mi je bilo sto Kejt nije dobila nista. :)

gledala od 2:30 do ...pa ostala budna do 5:55 ...
Nije lose bilo,Jon Stewart je super...u stvari bilo je sve odlicno,osim one kretenarije da ih prekidaju u sred recenice(krene muzika...).znam da ne trebaju da oduze ka' Riz Viterspun ali,Oskar se dobija jednom u zivotu (najvjerovatnije)moras malo da filozofiras...I jos nesto,volim ja Kejt ,ali mi je bas drago bilo sto je Maria Cotilliard dobila Oskara pobila sve favorite :D...navijala sam za Swintonovu iz MC...stvarno je odlicna ali i tu je konkurencija bila paklena...mislila sam da ce tu pobijediti KAte Blanchett.
Znala sam da juno MORA odnijeti nagradu za najbolji originalni scenario...posto nisam gledala No cOUNtry for Old Men ne mogu da pljujem ili hvalim sto su braca Koen dobili Oskare...i njihov film :)
Al' ne mogu biti losi,posto je ipak THe Big Lebowski njihov film 8)

Sad kad pogledam,stvarno je No country for old man bio najbolji...
There Will Be Blood nisam gledala.
A ovaj Michael Clayton je meni jedan od najprecenjenijih filmova u ovoj deceniji.

There Will Be Blood-Tek sada se u potpunosti moze sagledati precijenjenost ovog filma,
tacno je da je u pitanju materijal za oskara
ali je odsustvo kvalitetnih filmova jedini razlog nominacije.
Sto se tice oskara za Luisa,nemam zamjerke
ali osjecate li potpunu indifirentnost prema njegovoj ulozi sada...?
Kladim se da je tako.

There Will Be Blood-Tek sada se u potpunosti moze sagledati precijenjenost ovog filma,
tacno je da je u pitanju materijal za oskara
ali je odsustvo kvalitetnih filmova jedini razlog nominacije.
Sto se tice oskara za Luisa,nemam zamjerke
ali osjecate li potpunu indifirentnost prema njegovoj ulozi sada...?
Kladim se da je tako.

Luis je odlicno odigrao...ali film je tako dosadan :dash:

Back