OSJEĆATE LI DA NAPREDUJETE IL TAPKATE/NAZADUJETE?

Poštovanje...

spontano otvorih temu da pitam zainteresovane: da li osjećate da ste se promijenili u zadnjih par godina/mjeseci...?
Prvenstveno mislim: na bolje...
Da li ste postali bolja osoba /prema drugima...da li ste postali veći borac/nego šti ste bili...i tome slično?
"Bolje" ili "gore" je samo reakcija na trip tj misaoni konstrukt sačinjen od iluzija.

Kada patiš ili se raduješ, ko to čini? Ti, ili Ti poistovećena sa svojim egom. Šta je ego? Nešto opipljivo/postojano ili hronična iluzija, kojom se konstanto uveravaš da si to Ti... i sa kojom ti prečesto mora biti "gore", samo kako bi bila u potrazi za "boljim". Jer bez te potrage i težnje nema ni uticaja ega. A gde nema poistovećivanje sa istim, tu je spokoj/duševni mir.

ne postoji ni napredovanje ni nazadovanje,svako je tačno tamo gde treba i mora da bude
Tačno!

sve to i sama vidim, tj. osjećam, kao i svi ostali
često u sebi zagudim: kud plovi ovaj brod...
tim je i teže biti bolji...ja nekako kad vidim kakvih ima, kažem sebi: ma, ti si mila majka :cool:
Plovi u buru sledeće maštarije u koju se dalje uživljavamo.

Napredak je relativan pojam.... Društvo se raspada i propada, državu odavno nemamo, sistem vrednosti (etičkih i estetskih) smo izgubili, oko nas licemerje, kriminal, korupcija i partokratija...
Kakve veze ima onda to što sam, možda, u poslednjih pet godina ostvarila par stvari zbog kojih bih mogla biti ponosna? Ne mogu da se radujem ličnom uspehu ili ga doživljavam kao uspeh, ako me kompletan društveni kontekst čini nesrećnom.
Ovde, kao i svuda, neko kuka u nemaštini, a neko u izobilju... utisnuti u ego-tripovima.

Napredak nije uvek pozitivan.
Nekada je ispred nas provalija.

Potrebni su znanje i analiza. Napredak tek na kraju. Polako. Bez zurbe.
Dokle god tripujemo provaliju i tu zloslutnu tminu iz nje, teško da ćemo napraviti bilo kakav pomak.
Al ajd da je istripujemo još malo i u tu provaliju bacimo svoj ego, šta ostaje? Ko je taj/to/ta koji je to učinio/lo/la? Da li je On/To/Ona i dalje opterećen/o/a provalijom i tminom koja će ga povući u nazadovanje? Provalija bi trebala predstavljati barijeru/strah/nedostatak nečega između nazadovanja i napredovanja, jel?! Ima li To, što je bacilo svoj ego u provaliju, ikakvog interesa za "napredovanjem", i da li je "unazađeno", ako ne "napreduje"? Ako nema interesa, za "napredovanjem", gde je onda ta barijera u vidu provalije?
Ume li To, oslobođeno od svog ega, da se plaši od "nazadovanja"? .... šta Mu nedostaje kako bi opet bio ucenjen nekakvom barijerom, za nekakvim napretkom koji obećava duševni mir i blagostanje, ako je pređe? Pa da ponovo izvadi svoj ego (iluzioni konstrukt) iz naftalina i poistoveti se sa istim.

Да би човек назадовао није потребан напор, само треба да се води природном логиком, јачи преживљава, Слажи, укради, и да не набрајам даље. Све је дозвољено да се преживи и да се "обезбеди" потомство.
Мало неморалности и опааа. живот цвета а ми и не видимо да назадујемо. Наш ум се мења у складу са оним што радимо од своје воље, Слобода без одговорности, како је то лепо. И ккако се наш ум постепено мења ми и не приметимо да смо живот и реалност почели да доживљавамо некако сиво. Све нам нешто не ваља а не капирамо шта? А у ствари не ваља наш ум. јер наш ум тумачи све што нам се дешава и боји у црно. Опа бато, шта би? реко би неко. ..
.
Naš um je sasvim u redu. To je naše oruđe, koje non stop radi, dobacuje svašta-nešto, u mometima kada ga Mi ne koristimo kao oruđe (koji su neretki zbog automatizovane svakodnevnice). Međutim problem je što se Mi prečesto uživljavamo u to svašta-nešto, reagujemo pa našem oruđu postanemo oruđe.... i takvi pokrivljeni disfunkcionalno idemo kroz život, realizujemo/kreiramo "stvarnost" kakva danas jeste... i sveukupnu i za svakog ponaosob.
Kada budemo prestali da se uživljavamo u svaku misao, koju nam um dobacuje, tada će svaka misao prestati da se lepi za nas, pa nećemo biti vođeni iluzijama.
Dakle nećemo biti sluge svog oruđa, već gospodari. Iz čega može proisteći samo produktivnost/progres.

"Bolje" ili "gore" je samo reakcija na trip tj misaoni konstrukt sačinjen od iluzija.

Kada patiš ili se raduješ, ko to čini? Ti, ili Ti poistovećena sa svojim egom. Šta je ego? Nešto opipljivo/postojano ili hronična iluzija, kojom se konstanto uveravaš da si to Ti... i sa kojom ti prečesto mora biti "gore", samo kako bi bila u potrazi za "boljim". Jer bez te potrage i težnje nema ni uticaja ega. A gde nema poistovećivanje sa istim, tu je spokoj/duševni mir.

Tačno!

Plovi u buru sledeće maštarije u koju se dalje uživljavamo.

Ovde, kao i svuda, neko kuka u nemaštini, a neko u izobilju... utisnuti u ego-tripovima.

Dokle god tripujemo provaliju i tu zloslutnu tminu iz nje, teško da ćemo napraviti bilo kakav pomak.
Al ajd da je istripujemo još malo i u tu provaliju bacimo svoj ego, šta ostaje? Ko je taj/to/ta koji je to učinio/lo/la? Da li je On/To/Ona i dalje opterećen/o/a provalijom i tminom koja će ga povući u nazadovanje? Provalija bi trebala predstavljati barijeru/strah/nedostatak nečega između nazadovanja i napredovanja, jel?! Ima li To, što je bacilo svoj ego u provaliju, ikakvog interesa za "napredovanjem", i da li je "unazađeno", ako ne "napreduje"? Ako nema interesa, za "napredovanjem", gde je onda ta barijera u vidu provalije?
Ume li To, oslobođeno od svog ega, da se plaši od "nazadovanja"? .... šta Mu nedostaje kako bi opet bio ucenjen nekakvom barijerom, za nekakvim napretkom koji obećava duševni mir i blagostanje, ako je pređe? Pa da ponovo izvadi svoj ego (iluzioni konstrukt) iz naftalina i poistoveti se sa istim.

Naš um je sasvim u redu. To je naše oruđe, koje non stop radi, dobacuje svašta-nešto, u mometima kada ga Mi ne koristimo kao oruđe (koji su neretki zbog automatizovane svakodnevnice). Međutim problem je što se Mi prečesto uživljavamo u to svašta-nešto, reagujemo pa našem oruđu postanemo oruđe.... i takvi pokrivljeni disfunkcionalno idemo kroz život, realizujemo/kreiramo "stvarnost" kakva danas jeste... i sveukupnu i za svakog ponaosob.
Kada budemo prestali da se uživljavamo u svaku misao, koju nam um dobacuje, tada će svaka misao prestati da se lepi za nas, pa nećemo biti vođeni iluzijama.
Dakle nećemo biti sluge svog oruđa, već gospodari. Iz čega može proisteći samo produktivnost/progres.

U svoj um možeš da se pouzdaš samo ako u sličnim događajima veoma slićno reaguje,ali ako si svestan da je to samo vera da je tako!
(Verovao da je stvarnost ili predstava stvarnosti -ne menja u tome nešto...:lol:)

U svoj um možeš da se pouzdaš
Um je oruđe, čija pouzdanost zavisi od tretiranja istog.

samo ako u sličnim događajima veoma slićno reaguje,ali ako si svestan da je to samo vera da je tako!
(Verovao da je stvarnost ili predstava stvarnosti -ne menja u tome nešto...:lol:)
Između vere i pažnje, nema razlike, gde je usmeriš, to vaskrsneš...

akcija je jedino sadržana u usmeravanju pažnje ka mislima, zatim reakcija (ako se dovoljno dugo bavimo njima), pa tek onda događaj,

Naprednovala sam!
Pronasla sam potencijalnog verenika iz vladajuce senke. Napravila plan lakog dupliranog porodjaja i odgovornog odgajanja dobijenih plodova. Nabildala musculuse rectusa abdominisa. I naucila da kuham.

Mnogo zanimljiv odgovor
neke stvari ću morati da guglam
a sad mi se ne da
napredovaću u tom kasnije---

- - - - - - - - - -

Paaa....ne znam....godinama imam osecaj da sve vise ulazem u sebe i da su mi siri vidici...ali nekako rezultata nema, tj sve mi se teze otvaraju mogucnosti i to me frustrira. Naravno tu je teror starenja, tj fobija od prolaska vremena...da sam vec morala neke stvari da odradim, a nikako da dodju.

moje skromno mišljenje...ako može...

nije tačno da rezultata nema...ako su vidici širi - to je rezultat :)
i... neke stvari neće same ni doći...možda ipak treba da ih ODRADIŠ---
ne znam št aje u pitanju, ali ako je npr beba...pa...neće sama doći.... :zcepanje:

nije tačno da rezultata nema...ako su vidici širi - to je rezultat :)
i... neke stvari neće same ni doći...možda ipak treba da ih ODRADIŠ---
ne znam št aje u pitanju, ali ako je npr beba...pa...neće sama doći.... :zcepanje:

Interessantnu temu si postavila, baš me o uzima zadnjih godina. Odkako sam prestala da ulažem vrijeme i životnu energiju u materijalne ciljeve, karijeru, novac, kuću i okućnicu, ostalo mi je vremena za istinski razvitak i mogu mirno da kažem da sam se od tad jako razvila i uznapredovala u duhovnom smislu.

Jedna od najboljih na rok sceni ovih krajeva:

- - - - - - - - - -

Interessantnu temu si postavila, baš me o uzima zadnjih godina. Odkako sam prestala da ulažem vrijeme i životnu energiju u materijalne ciljeve, karijeru, novac, kuću i okućnicu, ostalo mi je vremena za istinski razvitak i mogu mirno da kažem da sam se od tad jako razvila i uznapredovala u duhovnom smislu.

Umudrivanje staračko,ali posle kog polako demencija napreduje...:manikir:

Jedna od najboljih na rok sceni ovih krajeva:

- - - - - - - - - -

Umudrivanje staračko,ali posle kog polako demencija napreduje...:manikir:

Dragoljube, ovu pesmu iznad obozavam

a ovaj komentar ispod nije fin
jeste da starenjem dobijamo mudrost, ali ta mudrost je tako LEPA ... kao dar da se sagleda sve iz pravog ugla... vremenom izdaje snaga, ali jaca um i duh...eto opet ravnoteze...

Poštovanje...

spontano otvorih temu da pitam zainteresovane: da li osjećate da ste se promijenili u zadnjih par godina/mjeseci...?
Prvenstveno mislim: na bolje...
Da li ste postali bolja osoba /prema drugima...da li ste postali veći borac/nego šti ste bili...i tome slično?

Veći borac...Bolji prema drugima? To je ozbiljan topic za ovaj pdf..Recimo da sam bolji prema ženama, koliko toliko.
Kapiram da se to negde boduje, ranije nisam uzimao za ozbiljno tuđe emocije, ni danas se baš nešto ne satirem oko toga, ali gledam da ne pravim svuda štetu.

Tema je malo, šta znam..Konstrukcija je čudna..
Ako si postao bolja osoba prema drugima, koji su sasvim izvesno idioti, msm da si onda u kontradikciji sa time da si postao bolji za sebe.

Back