Osećam se odbačeno od starog društva

Belgradeboy

Elita
VIP
Poruka
22.579
Osećam se odbačeno od starog društva, stare ekipe s kojima se znam godinama, oko 15 do 20 godina. Pre neko veče slučajno videh story od jednog druga sa kojim sam bio najbliži. Nisu tu bili slučajno nego su morali da se međusobno čuju i dogovore.

Svi smo sada udaljeni jedni od drugih i viđamo (citaj : viđaju se) se preko leta. Poslednji put smo se videli pre četri godine. Do danas se nisam cuo, nisam video ni sa kim, pa ni sa tim drugarom.

Osećam se odbačeno od starog društva, stare ekipe s kojima se znam godinama, oko 15 do 20 godina. Pre neko veče slučajno videh story od jednog druga sa kojim sam bio najbliži. Nisu tu bili slučajno nego su morali da se međusobno čuju i dogovore.

Svi smo sada udaljeni jedni od drugih i viđamo (citaj : viđaju se) se preko leta. Poslednji put smo se videli pre četri godine. Do danas se nisam cuo, nisam video ni sa kim, pa ni sa tim drugarom.
Nisu te zvali?

Pazi, možda je previd
Možda je sve ok
Šta misliš da pošalješ poruku tom ortaku da si video da se okupljaju i da bi voleo da te pozovu sledeći put, bez ikakve ironije naravno.

ko ih ebe

Ne znam zašto se iko danas opterećuje ovim.

Danas ljudi nisu vezani jedni za druge, život je brz i sve se brzo odvija i menja.
Odeš u drugi grad, drugu državu, naravno da ćeš morati da tražiš nova poznanstva i nove prijatelje.
Ako te nisi zvali "Big Deal", pa nismo u srednjoj školici više.
Koga nema bez njega se može i mora!
Sve je brzo i sve je instant. Pre ćeš društvo naći na forumu nego vratiti to staro društvo.

A možda da iniciraš susret sa nekim od njih, bez kompleksa da uspostaviš ponovo komunikaciju? Jer, moguće je da i na drugoj strani neko žali što nije i dalje u kontaktu sa tobom. Društvo iz ranih dana, posebno mušku ekipu, teško je održati kako vreme prolazi, ljudi se nađu u različitim životnim situacijama, iskrsnu neke promene ili slučajnosti, u trenu proleti godina, dve, pet i veze oslabe. Bio sam u sličnoj situaciji i tako sam postupio i to je bilo OK.

možda si im debil a oni napredni, eventualno probaj imaš fejsbuk al verovatno treba da ideš dalje. gledaj da ne praviš neku veliku dramu da bi imao poznanike koji mogu da ti budu poslovni kontakti ... znači kao super si lik i misliš da su i oni super likovi da biste mogli nekad nešto da uradite jedni drugima
tj neće ti biti kontakti, ne znam, nemoj dramu ... možda si nešto pogrešno shvatio, možda oni nisu ekipa, valjda se možeš javiti al nemoj da im plačeš

Zajeban osećaj svakako. Meni se 2018-e rasturilo društvo, lik sa kojim sam se družio od njegove 12-e, a moje 19-e nešto ispizdeo na mene plus zbog nekih njegovih ispada i sklonosti (da ne kažem - na granici sa prijavom policiji) došlo je do rasturanja zajedničkog društva. I to mi je bio užasan period, ne samo odbačenost nego onaj osećaj kad dodje leto, svuda bi da ideš, samo da sediš sa nekim i blejiš i glupiraš se, a sam si, i sećam se tog užasa, tad sam shvatio koliko samoća može da uzdrma čoveka. Tad sam shvatio i značenje reči 'čamotinja', sediš gajbi u letnje podne, u sobi, čuješ zvukove napolju, a nema nikog da sa njim samo odeš negde i radiš nešto bez razmišljanja. Plus nema nikog u kući. Čamotinja... Vrtiš neke pesme na kompu ili se trudiš da gledaš TV, a samo ti neka neuroza i žmarci idu telom, i neki osećaj melahnolije, beznadja... pa kad padne mrak još gore, još kad izadješ sam na ulicu pa ideš do trga, ili se sa onom masom pomešaš, vidiš klince neke kako bleje na trgu, a ti lutaš, depresija udara ko nikad. Tako da i ovog postavljača teme razumem, različita je situacija ali jeste zajebano (bar po meni, kapiram da ima ljudi koji mogu tonu samoće da izdrže a da se ne prepijaju i ne vuku od muke).

Poslednja izmena:

Ništa tu naročito čudno nije, osim ako si baš neko teško govedo pa beže od tebe. Što je retkost. Godine prolaze, i ljudi razvijaju drugačije prioritete. Naopako da ti žurke iz srednje škole budu najveći umni doseg i vrhunac nedelje i u tridesetoj, naprimer.

Nisu te zvali?

Pazi, možda je previd
Možda je sve ok
Šta misliš da pošalješ poruku tom ortaku da si video da se okupljaju i da bi voleo da te pozovu sledeći put, bez ikakve ironije naravno.
Nas ima šestorica, a ne 60 da bude previd. Neću da ih zovem. Necu da zovem tog kvazi najboljeg. Imaju godinu dana, od leta do leta, da se cujemo na poruku. Videćemo se kad možemo.
Tačno.
Oni drugari sa kojima si odrastao oni su pravi

Ovi ostali su poznanici.
Bas ti s kojima sam odrastao su fejk fejkova veka.
mozda se oni medjusobno cesce cuju

brzo je vreme zacas se promene prioriteti
Jaki im prioriteti, a u pravu si da se verovatno češće čuju. Zato su se i sad i ranijih godina viđali.
Da li ti njih zoveš? Da li si se javljao kada su te zvali? Možda oni osećaju da si ti njih odbacio :/
Ako misle da ih odbacio nek cimaju oni mene. Sve ja nekog da jurim. Kome trebam nek me se seti.
Pa ako se niste sreli 4 godine nije to baš neko drugarstvo :) Možda kako kaže Milance da ti njih nazoveš, bar tog s kojim si najbliži, ne spominji taj susret koji si vidio slučajno, predloži ti neko druženje. Ako ti je stalo. Možda je i do tebe, možda si se nesvjesno distancirao..
U eri dr mreza nema svestan ili ne. Posalje se poruka fb, viber, insta, sms.
nadji nove drugare :D
Imam ih. Tu mogu i sve vas sa foruma racunam.
Ja se sve vise sa zenama druzim

#hints tutorial
Pametno. I ja gledam tako.
Ništa tu naročito čudno nije, osim ako si baš neko teško govedo pa beže od tebe. Što je retkost.
Nisam. Nije čudno, ali te neko cimao stalno kad mu bilo šta treba, a sad nema ga nigde.

Nisam. Nije čudno, ali te neko cimao stalno kad mu bilo šta treba, a sad nema ga nigde.
Ako je TO tačno, onda ne znam što žališ za njima. Cimali su te kad god je njima nešto trebalo, ali kad je trebalo tebi (ili sad ako ti možda treba) nema ih nigde? Ne javljaju se na tel, ili te otkače kad se jave? Uvek su u frci, nemaju vremena itd? Mada si im dao do znanja da si u nekom problemu, da ti treba nešto? To je ono što sam ja zaključila iz ove tvoje rečenice. Možda nisam razumela pravo.
Ako jesam dobro razumela, onda to nisu bili nikakvi prijatelji, i treba ti laknuti jer si ih se rešio, a ne da žališ za njima...

Back