Opremanje za pocetak nove skoleske godine

Žalosno je to što roditelji u ovoj propaloj državi i danas s mukom moraju da spremaju decu za školu.Ja sam kao osnovac devedesetih prošao kroz sve to i ne bih želeo da se mojoj deci to dogodi u budućnosti.A tek posle kreću izdaci:sav pribor treba odnoviti tokom godine,ekskurzije i još mnogo sitnih izdataka koje totalno opelješe roditelje, a tu su po potrebi i privatni časovi...

Koliko vas izadje da svom detetu obezbedite sve za skolu? Da li kupujete po malo ili vse odjednom? Gde najcesce pazarite sveske, olovke, bojice , gumice... Da li kupujete polovne knjige ili nove?

Što se tiče tog sitnog pribora, prvo treba istresti na sto sve što je ostalo od prošle godine i videti šta stvarno nedostaje. Koliko se sećam kad sam bio mali, tempere se troše brzinom svetlosti, naročito žuta i bela, pa smo to dokupljivali na komad.
Ja imam u Favorites http://www.kudaukupovinu.rs/sve-akcije-katalozi i tu je bilo nekoliko kataloga "školske opreme"; i cene malih svesaka npr. variraju od 12-13 do 120 dinara, a i kod drugih stvari je ista priča, tako da stvarno vredi malo unapred pogledati koliko šta gde košta a ne samo ući u hipermarket i reći detetu da natrpa u kolica sve što mu treba. Uštediš 50 dinara na flomastere, 200 dinara na pernicu, ovamo onamo dosta para može da se uštedi.

Sto sam starija, sve manje trosim :)

Тачно.
Ђаку прваку је потребно све ново. Оном у другом разреду може да користи торба од претходне године, уколико је цела.
У вишим разредима не обраћају пажњу на пернице и гумице. У средњој школи, довољна једна свеска и половне књиге.
Моји крећу на факс, знаћу касније како је... :(

Sto sam starija, sve manje trosim :)

Da, baš tako...
Kad su manji traže velike trodelne pune pernice, kako su veći sve manje i manje pernice tek za dve olovke i gumicu...

У вишим разредима не обраћају пажњу на пернице и гумице. У средњој школи, довољна једна свеска и половне књиге.
Ovako je završio i moj sin, samo sa jednom sveskom i to sestrinom koju nije htela...

Poslednja izmena:
Тачно.
Ђаку прваку је потребно све ново. Оном у другом разреду може да користи торба од претходне године, уколико је цела.

Ja sam kupovala samo strucne knjige koje bi mi trebale i za kasnije. Udzbenike koji mi trebaju samo za ispit, pogotovo one iz zajednickih predmeta (prvih godinu i po bilo je zajednicko svim smerovima) sam fotokopirala.

И ја сам. Осим кад је профа инсистирао да купујемо његову скрипту, а он бележио ко је купио..:(
Моји синови су на самофинансирању, уџбеници улазе у цену школарине, то ми није проблем. Проблем ми је школарина. :besna:
Ђаци прваци у нашем граду добијају ђачке торбе, свеске, бојице и оловке првог дана школе. Тако да родитељи баш немају неку бригу око тога.

Ја сам данас на клупу сваког ђака првака ставила нове уџбенике, свеске, прслук флуоресцентни, четкицу за зубе, а сутра ћу им поделити торбе у којима су 4 свеске, бојице, четкице, бојице дрвене, маказе, лењир, лепак... :heart:
Купићу сваком по чоколадицу, да им школовање почне слатко! :)
Није тема за ово, али се радујем ,добијам 30 малених првачића... :zurka:

Ја сам данас на клупу сваког ђака првака ставила нове уџбенике, свеске, прслук флуоресцентни, четкицу за зубе, а сутра ћу им поделити торбе у којима су 4 свеске, бојице, четкице, бојице дрвене, маказе, лењир, лепак... :heart:
Купићу сваком по чоколадицу, да им школовање почне слатко! :)
Није тема за ово, али се радујем ,добијам 30 малених првачића... :zurka:

A ja se radujem sto ima neko im se raduje i jos se radujem sto taj neko nisam ja. :)

Juče krenule u osmi i četvrti srednje.
Knjige-polovne+ fotokopije
Sveske- najjeftinije moguće na buvljaku
Torbe- rančevi, torbice ili bilo šta čitavo uz mogućnost kreativne prepravke (curama se baš svidelo)
Pribor- sve što je upotrebljivo iz prošle godine, od polupotrošenih drvenih olovaka do upotrebljivih komadića gumica i sl. gluposti.
Moš misliti što ću opet bacati kintu na Steadler-ove gumice jer nastavnica likovnog baš te preporučuje, ma odyebi!
Starija će stručnu srednju završiti sa par svesaka i dva "neophodna" udžbenika...

...

Zaključak je da smo sa višim razredima smanjivali troškove osim kod pojedinih nastavnika koji su do poslednjeg daha isključivi u svojim zahtevima za "kvalitetnim priborom" :roll:

Poslednja izmena:

Back