Opredeljenje i obrazovanje

U EU ili ne?

• Ukupno glasova
    92
  • Anketa je zatvorena .
Takodje bih napomenula da razlozi za i protiv nisu cilj ove teme.

A sta je cilj? Da pokaze kako si ti neki student i kao obrazovan i da si za ulazak u EU a da su neobrazovani protiv???

Pa evo student izgoreo u USA ambasadi to se malo kosi sa propagandom "demokrata" da su obrazovani,studenti i mladi za EU i demokrate a ovi drugi protiv EU i radikale.
21.02 matori i neobrazovani (koji su po tvrdnjama propagande) za SRS i protiv EU su bili na mitingu i posle istog otisli ili kuci ili do hrama a mladi ( koji su za EU i demokrate) su palili ambasade i pljackali po centru Beograda.Bar tako ispada po toj demokratskoj propagandi

Ето ја сам за улазак у ЕУ, као и сваки нормалан грађанин, али не по сваку цијену поготово не по цијену губитка Космета. Циљ нама не треба да буде фактичко присуство у овој организацији већ остварење европских стандарда у свим областима, а онда је чланство пука фоормалност.

ulazak u EU i liberalno trzhishte cje rasturiti nashu ekonomiju a ovamo dovesti njihovu.
liberalno trzhishte je sklopljeno tako da svuda prodju megakorporacije i da veliki pojedu male.
da smo pametni, prvo bismo se sami pokushali dizati na noge [uz trgovinu sa ostalima i njihove podsticaje, naravno], pa tek onda bili u situaciji da sami odluchujemo dal cjemo il necjemo u EU.
ali ne, mi moramo u EU zbog ekonomije.
zashto?
tako kazhe Veliki Brat?

informishi se ti malo bolje, pa onda rodi bebu i njega zovi detetom a ne mene.:oops:

Nashu privredu finansira gomila zemalja iz te iste EU. Bilo preko projekata, bilo kupovanjem fabrika.....
Izmedju ostalog, jedna od poenti ulaska u EU je precutni znak za sve investitore da je zemlja stabilna, i da vredi ulagati u nju.
Bez toga bismo pukli. Nemamo dovoljno dobre mashine (npr) da bi ispratili minimalni standard u svetu za izvoz (npr). Nemamo love da ulozimo u mashine...Da ne bi tupila dugo...tvoja konstatcija je potpuno neosnovana i nema veze sa zivotom...

Ja mogu konkretno da ti pricham o drvnoj industriji, i njenom fijasku, koji bi pretrpeli bez stranih ulaganja...A nije nishta posebnmo bolja situacija ni sa ostalim industrijama...

A sta je cilj? Da pokaze kako si ti neki student i kao obrazovan i da si za ulazak u EU a da su neobrazovani protiv???

Pa evo student izgoreo u USA ambasadi to se malo kosi sa propagandom "demokrata" da su obrazovani,studenti i mladi za EU i demokrate a ovi drugi protiv EU i radikale.
21.02 matori i neobrazovani (koji su po tvrdnjama propagande) za SRS i protiv EU su bili na mitingu i posle istog otisli ili kuci ili do hrama a mladi ( koji su za EU i demokrate) su palili ambasade i pljackali po centru Beograda.Bar tako ispada po toj demokratskoj propagandi

Cilj je videti koliko su ljudi razlichitih obrazovanja informisani.

Napravila bih malu anketu o profilu ljudi koji su za i protiv ulaska u EU...

tema/anketa je odlična! u mom fazonu...svaka čast...mada moje ankete su još i sadržajnije od ove al dobra je i ova....eto jedna od retkih anketa koja mi je veoma interesantna već u startu

jer se istovremeno može isčitati puls nacije...te ujedno vidjeti kako razmišljaju pojedini forumaši u tim kategorijama...

eto ja sebe stavio u ovu prvu opciju (doduše nisam završio faks ostao mi je još diplomski i 3 ispita al to će do ljeta bit gotovo) nadam se:mrgreen:

Devojka je postavila temu čisto radi statistike. Ne mogu da verujem da se toliko štrecate :lol:

Naravno da obrazovanje ništa ne znači pred zakonom. Niko nije više građanin od drugog radi obrazovanja. Ipak, obrazovanje utiče na ambicije, ambicije utiču na određene interese, a oni utiču na drugačiju sliku sveta.
Evropa, koje smo i sami deo, je uvek bila, a i sada je, vodeća lokomotiva procesa intelektualizacije, civilizacije i kulturalizacije u celom svetu. Kao učenik svega toga ne mogu, a da ne cenim baštu iz koje je procvetao najveći deo znanja koje izučavam i jedino mi je ispravno da i mi budemo deo tog procesa.
Mišljenje koje imam ne smatram univerzalno ispravnim, jer takve stvari ne postoje, ali za mene je jedino ispravno i kao takvo nije otvoreno pobijanju od strane bilo koga. Neko ima drugačije viđenje koje svako mora da ceni, iako ga ne razume ili mu se protivi.

*ЕБО ТЕ "ПРОФИЛ"! ЗАШТО ТЕМА О ТОМЕ!

Сстварно молим дежурне модераторе да ово сра*е закључају!

О ТОМЕ КО ЈЕ ЗА А КО ПРОТИВ ЕУ - може бити само референдум у Србији!

:rotf:
ajoj eto njegova "visosti" opet dobija ospice bespotrebno:mrgreen:

pa ti ionako ne gotiviš ankete...šta onda ideš tamo gde ti nije "prijatno"
autodestruktivnost ili šta?:roll:

Nashu privredu finansira gomila zemalja iz te iste EU. Bilo preko projekata, bilo kupovanjem fabrika.....
Izmedju ostalog, jedna od poenti ulaska u EU je precutni znak za sve investitore da je zemlja stabilna, i da vredi ulagati u nju.
Bez toga bismo pukli. Nemamo dovoljno dobre mashine (npr) da bi ispratili minimalni standard u svetu za izvoz (npr). Nemamo love da ulozimo u mashine...Da ne bi tupila dugo...tvoja konstatcija je potpuno neosnovana i nema veze sa zivotom...

Ja mogu konkretno da ti pricham o drvnoj industriji, i njenom fijasku, koji bi pretrpeli bez stranih ulaganja...A nije nishta posebnmo bolja situacija ni sa ostalim industrijama...
da, nashu privredu finansira EU, al koja vajda kad nam nezaposlenost i siromashtvo stagniraju il rastu i kad nam to godinama nishta dobro ne donosi, osim shto nas drzhi u stanju zavisnosti od istih.
potpuno sami ne bismo opstali, to je sigurno, potrebna su ulaganja, ali ne i totalna rasprodaja nashe zemlje EU, shto smo uradili.
mogli smo dosta uraditi sami.

shta ti mislish, da su se zemlje EU dizale posle drugog svetskog rata sipanjem suvog zlata u firme?

'neophodnost' ulaska u EU je sharena lazha.

Cilj je videti koliko su ljudi razlichitih obrazovanja informisani.

O cemu informisani?
Da li si ti bato/seko informisan/a o EU??? Evo ja imam srece pa mi je jedan roditelj iz zemlje EU i to iz velike EU zemlje i strasno sam dobro informisan o EU i mogu da putujem po EU opusteno kad mi se prohte ali prvenstveno zbog para a ne zbog toga sto imam pasos i te EU zemlje.Da nemam para dzaba mi sve a velika vecina naroda u Srbiji nema ni da ode na vikend do Vrnjacke Banje a ne da putuje po EU.Onaj ko ima para i sada moze da ide svuda.Evo najbolji prijatelj mi je pre mesec dana bio u Sloveniji i u Italiji na zimovanju a Srbin je tj ima samo srpski pasos ali ima para covek a kad imas para ni viza nije problem kad nemas dzaba ti viza.

da, nashu privredu finansira EU, al koja vajda kad nam nezaposlenost i siromashtvo stagniraju il rastu i kad nam to godinama nishta dobro ne donosi, osim shto nas drzhi u stanju zavisnosti od istih.
potpuno sami ne bismo opstali, to je sigurno, potrebna su ulaganja, ali ne i totalna rasprodaja nashe zemlje EU, shto smo uradili.

shta ti mislish, da su se zemlje EU dizale posle drugog svetskog rata sipanjem suvog zlata u firme?

Ok,s tim shto je situacija (barem mogu da tvrdim za svoju struku, a skoro sam sigurna da ostale industrije uopshte ne prednjache mnogo vishe), takva da zadnjih 10 godina ( a i vishe) ne mozemo da ispratimo ni jedan standard za izvoz. Kako prolaze godine standard raste, nashe mashine su prevazidjene, i kaskaju par decenija. Ako se usresredimo na prozivodnju za iskljuchivo nashe trzishte pukli smo finansijski. Jer nemamo dovoljno ljudi koji bi kupovali prozivode, a bogami i ljudi nemaju para...
Tako da je pametnije usresrediti se na izvoz, jer npr. u stranim zemljama sasvim je normalno da se nameshtaj menja na svakih par godina, tako da jei potraznja konstantna. S tim shto strane zemlje postavljaju odredjene uslove (standarde) koji mi ne mozemo da ispunimo, zbog para.
Izmedju ostalog zato se sada cilja na izvoz.
Naravno ova pricha je vrlo banalizovana...
Ima tu zaista dosta stvari, koje opisuju neophodnost ulaska u EU...koje nisam spomenula u ovom postu.

S tim shto stoji kao chinjenica da je progres nashe zemlje ishao vrlo sporo uunapred, i mogao je mnogo brze. To su bile rasprave kada su bili izbori...Da se ne ponavljam...

O cemu informisani?
Da li si ti bato/seko informisan/a o EU??? Evo ja imam srece pa mi je jedan roditelj iz zemlje EU i to iz velike EU zemlje i strasno sam dobro informisan o EU i mogu da putujem po EU opusteno kad mi se prohte ali prvenstveno zbog para a ne zbog toga sto imam pasos i te EU zemlje.Da nemam para dzaba mi sve a velika vecina naroda u Srbiji nema ni da ode na vikend do Vrnjacke Banje a ne da putuje po EU.Onaj ko ima para i sada moze da ide svuda.Evo najbolji prijatelj mi je pre mesec dana bio u Sloveniji i u Italiji na zimovanju a Srbin je tj ima samo srpski pasos ali ima para covek a kad imas para ni viza nije problem kad nemas dzaba ti viza.

O ekonomiji npr. Poshto svakom pojedinachno punoca dzepa zavisi od ekonomije, a ekonomija zavisi od politike slozicesh se?
Ili si zaboravio taj bitan detalj? :rolleyes:

ov je mrtvo slovo na papiru:"Niko nije više građanin od drugog radi obrazovanja."

po demokratama ipak ima razlike ili je oni prave?

Pa ipak svi imamo pravo glasa da ga koristimo kako želimo. Bez izuzetaka. Svako ima pravo da kaže šta želi, kada želi.
Mislim da to što sam ja našisao i nije baš mrtvo slovo na papiru. Pre svega uzeći u obzir da je najjači političar u zemlji jedan srednjoškolac.

Ni jedna moderna kapitalistička zemlja sa slobodnim tržištem ne bi podnela povlačenje stranog kapitala, ne samo Srbija.

Nisam sigurna, ali mislim da za sada sa ulaganjima u Srbiju prednjachi Italija. Pa u tom sluchaju italijanski...:)
Ps. i ja ne volim ruski ...
ribica pobrkala si malo lončiće...ja sam ti iz Varaždina (Hrvatske) a ne iz Srbije:D

Nemoj ruski da diraš :lol: . To je najlepši jezik na svetu. Doduše, kad ga počnem učiti verovatno neću misliti tako... :D

uops...zaboravih:mrgreen:

O ekonomiji npr. Poshto svakom pojedinachno punoca dzepa zavisi od ekonomije, a ekonomija zavisi od politike slozicesh se?
Ili si zaboravio taj bitan detalj? :rolleyes:

A ti si verovatno zavrsila ekonomiju i sada si strucnjak.Jos ako si na megatrendu ili bk zavrsila extra.

Kao prvo EU zanima jedino da mozda otvore fabrike ovde i daju radniku platu od 300-500 evra i to je to.A i to je pitanje sada posto u Aziji rade za saku pirinca.
Skoro sam citao u novinama o nekoj fabrici u Srbiji u unutrasnjosti kako radnici nisu dali da im ovi lopovi privatizuju fabriku vec su uspeli da se izbore za vecinu deonica i da oni upravljaju istom i danas se razbijaju od posla i imaju plate od 1000 evra.
Da li u nekoj fabrici koju je privatizovala ova vlast imaju raddnici 1000 evra??? Tesko.
Da ne govorim o onim fabrikama koje su samo zatvorili bez pokusaja da se pokrene nesto.
Poenta svega je nasa vlast koja je sposobna samo za kradju da je drugacije zivelo bi se ovde mnogo bolje i kvalitetnije.

Back