Opredeljenje i obrazovanje

U EU ili ne?

• Ukupno glasova
    92
  • Anketa je zatvorena .
Ti čitaš ono što želiš da pročitaš, a ne ono što je napisano. Zato i smatraš da ja podržavam 'islamsko Sarajevo' ili muslimane koji su to Sarajevo etnički očistili.

-Aj sad...jesi i sam rekao da se super osecas i provodis u sarajevu kada tamo odes, medju njima...i da ne strepis i da tebe niko ne dira?

Ja imam informacije od ljudi koji moraju da odu iz nekih razloga tamo a odande su kao i ti i sasvim suprotno pricaju...pa ja treba tebi da verujem, aham.:roll:

-Aj sad...jesi i sam rekao da se super osecas i provodis u sarajevu kada tamo odes, medju njima...i da ne strepis i da tebe niko ne dira?

Ja imam informacije od ljudi koji moraju da odu iz nekih razloga tamo a odande su kao i ti i sasvim suprotno pricaju...pa ja treba tebi da verujem, aham.:roll:

Prvo, ja u Sarajevu nemam prijatelja. Sve Sarajlije koje sam upoznao, ako se isključe oni iz moje porodice koji su izbegli pre rata, upoznao sam u Beču.
Drugo, kada sam ja rekao da se: 'super osecas i provodis u sarajevu kada tamo odes, medju njima' nađi gde sam se izrazio slično tome i imaš moje izvinjenje. Upravo sam to mislio kada sam napisao da čitaš ono što želiš da pročtaš... Ja Sarajevo ne volim, niti sam ga ikad voleo, to je rupa kakve svet nije video!
Moji postovi na onoj temi nisu bili zbog moje ljubavi prema Sarajevu i Sarajlijama, već zbog nedostatka argumenata u jednom (1) specifičnom slučaju. Indukcija često nije najbolji sistem zaključivanja...

Prvo, ja u Sarajevu nemam prijatelja. Sve Sarajlije koje sam upoznao, ako se isključe oni iz moje porodice koji su izbegli pre rata, upoznao sam u Beču.
Drugo, kada sam ja rekao da se: 'super osecas i provodis u sarajevu kada tamo odes, medju njima' nađi gde sam se izrazio slično tome i imaš moje izvinjenje. Upravo sam to mislio kada sam napisao da čitaš ono što želiš da pročtaš... Ja Sarajevo ne volim, niti sam ga ikad voleo, to je rupa kakve svet nije video!
Moji postovi na onoj temi nisu bili zbog moje ljubavi prema Sarajevu i Sarajlijama, već zbog nedostatka argumenata u jednom (1) specifičnom slučaju. Indukcija često nije najbolji sistem zaključivanja...

Ako je sad ovo istina onda ti se izvinjavam.

A branio si ih na temi koja je otvorena kada su ti huligani spalili srpsku staricu u centru grada...secas se...i tada si rekao, a dobro sam zapamtila, da se dobro i sigurno osecas kada odes tamo.

Ako je sad ovo istina onda ti se izvinjavam.

A branio si ih na temi koja je otvorena kada su ti huligani spalili srpsku staricu u centru grada...secas se...i tada si rekao, a dobro sam zapamtila, da se dobro i sigurno osecas kada odes tamo.

Ja se ne osećam ugroženo u Sarajevu. Nemam nikakav strah, ali to je valjda od čoveka do čoveka.

Na temi o starici (koja je, nažalost, nedavno nakon incidenta i preminula) ja sam govorio da ne treba žuriti sa karakterizacijom zločina kao nacionalističkog, pre svega što su u pitanju bili Cigani. Da sam dobio jednu jedinu indikaciju da je čin bio nacionalistički orijentisan, budi sigurna da bih ja prvi opljuvao po Sarajevu i njihovom nacionalizmu, za koji znam da postoji.

Razumemo li se sad?

Pa ja nisam truli bogatash chija se familija nakrala u protekllih 20 godina a sretjom nisam ni prosjak.A znam da ja i okolina,ljudi slichni meni zivi neuporedivo bolje nego pre za vreme Slobe.Nishta epohalno ali ipak bolje.
Pre 10 godina je za veliku vetjinu bila misaona imenica kupiti recimo televizor od plate a sada jeste moguce.
Ne mozesh nichim da me ubedish da je za vreme Slobe prosechnom choveku ove zemlje bilo bolje.
A lopova je i tada bilo,josh vecih nego ovih danas..pochev od zajma za preporod preko hiperinflacije,piramidalnih banaka..itd.Takav stepen kriminaliteta danas jednostavno nije moguc.

Sevilja jesi ti u pravu, ali posotoji jedan ajko bitan detalj, u celoj toj prichi....zashto sasvim razumem Derera...a to je....
Za vreme najgore inflacije ljudi U beogradu nisu imali shta da jedu (srecni su oni koji imaju rodjake ili placeve van Beograda)..Za to isto vreme (samo da se odmah ogradim jer ne osudjujem to ali to je chinjenica), je ogroman procenat ljudi van grada jeo svinjenitinu...U najgorem sluchaju imali su svoje povrce i voce.
Ne zelim da omalozvazavam nichiji status, ali ovo zaista jeste chinjenica. Ma koliko ljudi sa strane prichali o "bogatstvu" Beogradjana, mislim da su bili u mnogo tezoj situaciji za vreme inflacije nego ljudi iz manjih mesta.

Mene smara to povezivanje nekog ko je zavrsio etf, pa se uvalio na dobro radno mesto, pa obisao par seminara po lepoj Barseloni, pa sad oce da od Srbije pravi zapadni Mediteran. Odgovor na pitanje nije u obrazovanju niti opredeljenju, vec u misljenju, iskustvu, sposobnosti da se situacija sagleda iz vise uglova, da ne pozelis da ucutkas i omalovazis svakog ko je glasao za tomu, niti da prilepis etiketu nekom koga ne razumes. Sta trazis iz statistike? Odgovor da je zatucana geacka masa sa kokardama i nejasnim osecanjima prema zlatnom dobu druga Tita, kriva za svako zlo? Dobices je, jer u to zelis da verujes.

Narvano da te smara jer ochigledno nisi zadovoljna onim shto si postigla u zivotu, pa ti ostaje da ih preziresh.
Iako sam na slabijem fakultetu, zaista smatram da je za poshtovanje diploma jednog takvog fakulteta. Jer takav fakultet zavrshavaju, po mom mishljenju (pored talenta) psihichki jake osobe, i sasvim zasluzno dobijaju dobre plate.

Back