ОПЕТ ЈАНЕЗИ !!!

Da li ti zaista misliš da zemlja koja ima 2-3 miliona stanovnika, bez razvijene vojne industrije ima neki uticaj u svetu?
A da ne pričamo o tome koje će mere Srbija sprovesti prema onima koji priznaju nezavisnost. Ako to urade, ode njihova privreda u đavola, s obzirom da su ovde prilično infiltrirani. Slovenci su sad u veoma nezgodnoj poziciji. Ali i treba da budu, sve se vraća, sve se plaća.
Pa znam vec smo ih jednom tako blokirali krajem osamdesetih i zabranili njihovu robu i kao sto je tada nase mudro rukovodstvo prevdvidelo nacisto propadose od nase mocne blokade ,ode im ekonomija u majcinu a i kanibalizam se pojavio u zabacenim alpskim selima jer smo ih toliko ojadili da ni za lebac nisu imali :D videce oni svoga boga kad ih opet sankcionisemo :twisted:

Pa znam vec smo ih jednom tako blokirali krajem osamdesetih i zabranili njihovu robu i kao sto je tada nase mudro rukovodstvo prevdvidelo nacisto propadose od nase mocne blokade ,ode im ekonomija u majcinu a i kanibalizam se pojavio u zabacenim alpskim selima jer smo ih toliko ojadili da ni za lebac nisu imali :D videce oni svoga boga kad ih opet sankcionisemo :twisted:

http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2008&mm=01&dd=19&nav_id=281213

Slovenija: Ekonomija i Kosovo
19. januar 2008. | 10:39 -> 11:56 | Izvor: B92, Tanjug
Ljubljana -- Menadžeri vodećih slovenačkih preduzeća traže od svoje vlade da Slovenija bude oprezna po pitanju statusa Kosova.

Ministar privrede Slovenije Andrej Bajuk u petak se sreo na Brdu kod Kranja sa menadžerima vodećih slovenačkih preduzeća i predstavio im, između ostalog, i prioritete slovenačkog predsedavanja EU.

Slovenački privrednici su, ovom prilikom, upozorili ministra Bajuka i na osetiljivo pitanje Kosova. S tim u vezi, predsednik uprave Gorenja, Franjo Bobinac, podsetio je na problem, koji bi mogao da proistekne iz slovenačkog predsedavanja EU, odnosno na politički rizik na Zapadnom Balkanu.

Zbog toga je Bobinac zamolio da Slovenija bude oprezna po pitanju statusa Kosova, jer cela slovenačka privreda, u velikoj meri, zavisi od Zapadnog Balkana.

"To nije samo političko pitanje, već bi jako brzo moglo da bude i privredno", rekao je Bobinac.

Ministar Bajuk je, prisutnim privrednicima, garantovao da je slovenačka vlada svesna kako je tržište Srbije i drugih zemalja Zapadnog Balkana bitno za slovenačku privredu, kao i da je svesna kako bi nepromišljeni potezi mogli da škode slovenačkoj privredi.

:wink:

najbitniji deo ovog dokumenta je ovo:

"Što se tiče priznavanja nezavisnosti Kosova, Danijel Frid je rekao da ne treba brinuti, podstakavši Sloveniju da, u fazi priznavanja, prva prizna nezavisno Kosovo, dodavši da će ga SAD priznati među prvima, kao i da će nezavisnost biti proglašena u dogovoru sa EU i Amerikom, s time da se sačeka kraj predsedničkih izbora u Srbiji, pri čemu je SAD više u interesu da Boris Tadić, a ne Tomislav Nikolić, bude izabran. "

------

ovo je dokaz da je u interesu neprijatelja Srbije da Boris Tadic, kao njihova sluga i marioneta ostane na vlasti. Ovo je dokaz da samo glas za Tomislava Nikolica jeste glas za zastitu interesa Srbije.

mislim da grijesis...slovenci su, da te podsjetim, takoder bili dio SFRJ..i kao takvi uspijeli su se profilirati u svijetu kao dobri poznavaoci situacije na ovim prostorima...tako da se njih u mnogocemu sto se tice nas pita, bez da im se nareduje...od samog pocetka su se zalagali za neovisno Kosovo...a u zadnje vrijeme se strasno zalazu za ubrzan prijem Srbije u EU (kako bi lakse i sigurnije po Srbiji pokupovali ono sto je vrijedno), dok Hrvatskoj podmecu gdje god stignu; kod nas se nemogu siriti kako hoce, i po najnovijem nesmiju vise loviti ribu u nasem moru (bezplatno)

Epa, ili neka misle na svoj narod i svoju privredu, ili neka i dalje slusaju Ameriku, a kad-tad njima ce da se to obije o glavu, jer sklapaju "pakt sa djavolom".
Interesantno je kako revnosno male i nove drzavice slusaju Ameriku!? Kao da americko trziste "cvili" bas za njihovim proizvodima?!

Da li ti zaista misliš da zemlja koja ima 2-3 miliona stanovnika, bez razvijene vojne industrije ima neki uticaj u svetu?
A da ne pričamo o tome koje će mere Srbija sprovesti prema onima koji priznaju nezavisnost. Ako to urade, ode njihova privreda u đavola, s obzirom da su ovde prilično infiltrirani. Slovenci su sad u veoma nezgodnoj poziciji. Ali i treba da budu, sve se vraća, sve se plaća.

ma nemaju oni nikakav bitan uticaj u svijetu...dapace u poslijednjih godinu dvije dobivaju i male packe od EU, ali pita ih se, kao dobre poznavaoce ovih nasih prostora za misljenje...i ponavljam, uspijelo im je profilirati se kao najboljim znancima Balkana...mislim da ce medu prvima priznati Kosovo, a nakon toga ce ubrzano lobirati za Srbiju da se ekspresno primi u EU i bez ispunjavanja uvjeta...to sve samo iz cisto vlastitih interesa..

mislim da sa Slonecima treba malo ostrije postupati;
prvo pripretiti im zabranom uvoza robe iz Slovenije u Srbiju i nacionalizacijom svih onih trgovina Merkator i Merkur i fabrika Droge Kolinske i Gorenja i ostaloga sto su izgradili u Srbiji
Slovenci imaju dosta veliki izvoz u Srbiju, 430 miliona dolara su nam izvezli tokom 2006. dok smo mi njima izvezli samo 226 miliona dolara robe, prema podacija RZS
a i dosta su Janezi investirali u Srbiju, 450 miliona dolara su ulozili u Srbiju od 2000. do 2006. prema podacima NBS i jedan su od najvecih stranih investitora u Srbiji
tako da na prve takve vesti iz Srbije u tom slucaju prvo bi im Ljubljanska berza otisla u 3 majcine a onda i celokupna privreda Slovenije. :twisted:

Јанези се баш зезају..они ће да осете први последице..Српске дипломатије у случаји признавања КиМ-а.
Sjeti se B.Jovića koji je odonda tih devedsetih govorio

kako je Slovenija toliko mala da će ako se osamostali da propadne.

Posljedice srpske diplomacije, to će ih pogoditi!!!

Ne znam što sad po Slovencima, oni su prihvatili građenje đamije u Ljubljani
jer im to diktira veliki brat, sada im je "savjetovano" da priznaju Kosovo i tako
redom to ide.

jer im to diktira veliki brat, sada im je "savjetovano" da priznaju Kosovo i tako
redom to ide
.

Pa ne ide to tako ako se zeli da se odrzi dobar odnos s nekim.
Porez obavezno 300%, ako ne i vise, pa neka se odluce!

ako je ovo tacno oko ovih zahteva to predstavlja veliku bruku za Slovenacku vladajucu elitu... Slovenija jeste mala zemlja ali i pored toga smatram da je u stanju da kaze ne takvim zapadnim SOTROPIMA!!!

LIVE SLOVENIJA! LIVE SERBIJA !

Prilozi

• images.jpeg
    images.jpeg
    1,8 KB · Pregleda: 29
E pa vidis ja to ne smatram tako, suvise su ljigavi, zato mislim da ih treba kazniti da im njihova privreda ostane bez naseg trzista.

kako ces ti da zabranis da Srbi kupuju dobre stare GORENJE sporete kada se zna da je to isto Gorenje omiljena marka u Srba???

Sto se tice tvoje ideje za nacionalizaciju ja mislim da bi to srbija mogla da uradi samo jos jednom i da bi posle toga zasigurno nestala sa istorijske scene sto zbog sankcija sto zbog unutrasnjih nemira!!!

redom to ide.

Свакако би пропала Зловенија да није српских комуњарских дупелизаца који су им дозволили пре свега овде тржиште. Коме би продавали своје производе када они на западу уопште нису конкурентни?

Тако да било какво УКИДАЊЕ послова са Зловенцима за њих значи прави колапс.

Свакако би пропала Зловенија да није српских комуњарских дупелизаца који су им дозволили пре свега овде тржиште. Коме би продавали своје производе када они на западу уопште нису конкурентни?

Vi bolje gledajte svoju ekonomiju ... ja neznam koji je Srpski proizvod zastupljen na svetskom trzistu

Sto se tice jednog ELANA , GORENJA, TOMOSA, LASKOG PIVA, ADRIJE, KOKTE i alpske vode kao na primer tri srca nemojte da se brinete , ta roba ima svoje kupce sirom naseg kontinenta... bolje se zapitajte oko jednne ZASTAVE, INSE, ZMAJA, i jos mali milion propalih firmi, ko ce to smece da kupuje...

pa Srpski sporet radi samo onoliko kolika mu je garancija dakle oko godinu dve i odmah posle zardja ili se gadno pokvari... KO CE TO DA KUPI I SA CIME CE SRBIJA PRED EVROPSKE POTROSACE to je moje pitanje?!?!

Vi bolje gledajte svoju ekonomiju ... ja neznam koji je Srpski proizvod zastupljen na svetskom trzistu

Sto se tice jednog ELANA , GORENJA, TOMOSA, LASKOG PIVA, ADRIJE, KOKTE i alpske vode kao na primer tri srca nemojte da se brinete , ta roba ima svoje kupce sirom naseg kontinenta... bolje se zapitajte oko jednne ZASTAVE, INSE, ZMAJA, i jos mali milion propalih firmi, ko ce to smece da kupuje...

pa Srpski sporet radi samo onoliko kolika mu je garancija dakle oko godinu dve i odmah posle zardja ili se gadno pokvari... KO CE TO DA KUPI I SA CIME CE SRBIJA PRED EVROPSKE POTROSACE to je moje pitanje?!?!

Ми и гледамо своју економију - а ви се овде утрпавате да човек од вас не може да живи. Свуда по Бг. само дрпају Зловенци и 'рвати - а највише нас у исто време и пљују и нападају. Па ако смо толико лоши - ЗАОБИЂИТЕ НАС ВИШЕ, идите у ту вашу јевропу - али неееееее...... ви хоћете да остане све као што је било за време мангупа Броза.

Двадесет година се непрекидно уништава Србија на сваком плану. Да ли ће се извући - видећемо.
Погледај само шта је бомбардовано за време напада НАТО снага па ће ти бити јасно да тзв.МЗ само наставља политику Броза а спроводе је исти они који су дробили о братству-јединству.

Ми и гледамо своју економију - а ви се овде утрпавате да човек од вас не може да живи. Свуда по Бг. само дрпају Зловенци и 'рвати - а највише нас у исто време и пљују и нападају. Па ако смо толико лоши - ЗАОБИЂИТЕ НАС ВИШЕ, идите у ту вашу јевропу - али неееееее...... ви хоћете да остане све као што је било за време мангупа Броза.

Двадесет година се непрекидно уништава Србија на сваком плану. Да ли ће се извући - видећемо.
Погледај само шта је бомбардовано за време напада НАТО снага па ће ти бити јасно да тзв.МЗ само наставља политику Броза а спроводе је исти они који су дробили о братству-јединству.

Bratstvo jedinstvo je bio lek specijalis za svoje vreme ... onemogucavalo je i sprecavalo nacionalizme koji bi nepovoljno delovali na situaciju u tadasnjoj YUGI...

reci mi sto je Srbija unistavana godinama , jel to zbog nas ili zbog samih srba(Socijalista)???

Bratstvo jedinstvo je bio lek specijalis za svoje vreme ... onemogucavalo je i sprecavalo nacionalizme koji bi nepovoljno delovali na situaciju u tadasnjoj YUGI...

reci mi sto je Srbija unistavana godinama , jel to zbog nas ili zbog samih srba(Socijalista)???

Srbija obiluje voćem. Do prošle godine gro roda odnosili su Slovenci (kupovali), sada su se pojavili Rusi kojima je i ovo što imamo malo.

Šta hoću da kažem ? Ovo je samo jedan primer kako je u SFRJ radi "ključa" pravljena ekskluzivna fabrika sokova u Sloveniji a Srbija služila za uzimanje sirovina ... I kao teritorijalno i nacionalno minorna bila je miljenik Titovih mangupa. Ubijali su dve muve jednim udarcem. Gušili su razvoj velike i perspektivne federalne jedinice za račun male i malih mogućnosti.

pa vidim ovaj Rokavec je Janez, pa dobro :D
a Slovenija ima bruto drustveni proizvod nekih 20 hiiljada dolara po stanovniku kao ni jedna druga bivsa komunisticka drzava, dok Srbija ima 4000 dolara znaci 5 puta manje (2006. godina) znaci Janezi imaju visok zivotni standard vise nego bilo koja druga zemlja u istocnoj i centralnoj Evropi i Balkanu i iako su mali po broju stanovnika imaju izvoz veliki i pokrivenost uvoza izvozom im je preko 90% i konkurentni su svuda pa i na zapadu i u EU a to je zato sto imaju brendove kao eto npr. Gorenje a zatim i Krka, Merkator,... itd
pa eto na primer samo Merkator je u 2006. imao prihode 2 milijarde evra, dok ceo Miskovicev Delta Holdidng (Maxi, Tempo,...) su istovremeno imali prihode 1,4 milijarde evra, poredjenja radi

a i neto ulaganja iz Slovenije u Srbiju su od pocetka 2000. do kraja 2007. preko 500 miliona dolara, tako pise na sajtu Narodne banke Srbije (i to 500 miliona napomena je da je to NETO!), eto samo u Novom Sadu je nedavno otvoren Merkator i Merkur a to su investicije od 30+10 miliona evra i neto izvoz Slovenije u Srbiju je od januara do novembra 2007. 273 miliona dolara (tacno uvoz iz Slovenije $645 miliona a izvoz iz Srbije u Sloveniju samo $372 miliona)
e zato mislim da je Slovenija dosta zavisna od Srbije sto se tice privrede i da ako izgube trziste Srbije da bi im to mnogo stetilo i mislim da ti slovenacki privrednici/menadzeri znaju sta pricaju.:)

pa vidim ovaj Rokavec je Janez, pa dobro :D
a Slovenija ima bruto drustveni proizvod nekih 20 hiiljada dolara po stanovniku kao ni jedna druga bivsa komunisticka drzava, dok Srbija ima 4000 dolara znaci 5 puta manje (2006. godina) znaci Janezi imaju visok zivotni standard vise nego bilo koja druga zemlja u istocnoj i centralnoj Evropi i Balkanu i iako su mali po broju stanovnika imaju izvoz veliki i pokrivenost uvoza izvozom im je preko 90% i konkurentni su svuda pa i na zapadu i u EU a to je zato sto imaju brendove kao eto npr. Gorenje a zatim i Krka, Merkator,... itd
pa eto na primer samo Merkator je u 2006. imao prihode 2 milijarde evra, dok ceo Miskovicev Delta Holdidng (Maxi, Tempo,...) su istovremeno imali prihode 1,4 milijarde evra, poredjenja radi

a i neto ulaganja iz Slovenije u Srbiju su od pocetka 2000. do kraja 2007. preko 500 miliona dolara, tako pise na sajtu Narodne banke Srbije (i to 500 miliona napomena je da je to NETO!), eto samo u Novom Sadu je nedavno otvoren Merkator i Merkur a to su investicije od 30+10 miliona evra i neto izvoz Slovenije u Srbiju je od januara do novembra 2007. 273 miliona dolara (tacno uvoz iz Slovenije $645 miliona a izvoz iz Srbije u Sloveniju samo $372 miliona)e zato mislim da je Slovenija dosta zavisna od Srbije sto se tice privrede i da ako izgube trziste Srbije da bi im to mnogo stetilo i mislim da ti slovenacki privrednici/menadzeri znaju sta pricaju.:)

upravo zbog toga masovno lobiraju za ekspresni prijem Srbije u EU..(dvije muhe jednim udarcem)

Ма ви Зловенци треба од Срба да сада добијете "лек специјалис" јер сте нас
ПО ЗЛУ ВЕОМА ЗАДУЖИЛИ.

Србија је уништавана годинама јер је то био и ПЛАН и суштина ИДЕОЛОГИЈЕ а и ТЕСТАМЕНТ од Броза у мозгу сваког комуњаре - а они су и дан-данас на територији целе бивше Југе на власти и данас су везани "к'о свињска црева".

Back