opet da nesto (ne)pravopisno napisem...

Ne smeta meni konkretno Djindjicev kult, vec mentalni sklop ljudi koji osecaju potrebu za bilo kakvim kultom licnosti.

Da budemo iskreni, Djindjic ce ostati zapamcen u srpskoj istoriji zato sto je podmuklo ubijen, a ne zato sto je nesto bitno postigao. Medjutim, i da jeste postigao, i to ne znam sta lepo i znacajno, opet bi bilo neukusno pricati o Djindjicevom putu na kome se sad, na polzu svima, nalazimo.

Jednostavno, u zrelim drustvima se tako ne razmislja o politicarima i politici.

A šta je trebalo?
Čova je ušao u pakt sa đavolom da nebi đavo pobio ljude 5-og oktobra!
Čovek dao život za ovaj narod i još ga pljuju!
Pa da bolje da se sakrio,kao miš Koštunica i danas bi bio živ i popularan!

Taj čova kako ga ti zoveš nije sklopio pakt sa đavolom da bi sklonio drugog đavola i spasio nam živote (taj scenario je samo vama poznat),već mu je jedini cilj bio da apsolutno zagospodari Srbijom za šta nije birao sredstva.

Računao je da je njegov mentalni sklop i njegova harizma toliko jaka da može da obradi celu Srbiju,isto tako kao što je i vas obradio,što je smešno samo po sebi.
Sebe je video već kao negog novog Tita a možda i srpskog Mesiju a vi ste u njemu videli novog Boga gde će te vi biti pastiri novog srpskog stada.

Vama je u stvari sada krivo što nikada nećete postati pastiri!

Zato je tolika žalost za čovom.

Da,da Điki je imao viziju i danas bi bilo ... :shock: A čiji su ovi mali : Borisko, Čeda itd ? :lol:

Kol'ko se meni čini, oni su "gde ja stadoh ti produži", pa evo gde smo. Šalite se kad mislite da bi super-Điki nešto drukčije od ovog što već jeste ? :wink:

Najlakše je likovati. Toma je popularan samo što likuje. Gde su planovi, konstruktivni predlozi, bilo šta?

I gde smo mi to?

Taj čova kako ga ti zoveš nije sklopio pakt sa đavolom da bi sklonio drugog đavola i spasio nam živote (taj scenario je samo vama poznat),već mu je jedini cilj bio da apsolutno zagospodari Srbijom za šta nije birao sredstva.

Računao je da je njegov mentalni sklop i njegova harizma toliko jaka da može da obradi celu Srbiju,isto tako kao što je i vas obradio,što je smešno samo po sebi.
Sebe je video već kao negog novog Tita a možda i srpskog Mesiju a vi ste u njemu videli novog Boga gde će te vi biti pastiri novog srpskog stada.

Je li moguće da se diskutuje bez bajkovite dimenzije? Mislim, cenim svačije mišljenje, argumente još više, ali ovo je stvarno preterivanje.

Daj mi Nikolićev plan za očuvanje Kosova.

Evo:

Zakovati odluku da Srbija ne prizna samo-proglašenje nezavisnosti od strane šiptara.
Ovo je dovoljno da kad se steknu uslovi i okruženje, povratimo ingerencije i ... to je to.

Da li si čuo od Nikolića ili bilo kog drugog da će odmah da sredi stvar ?

Kad oslabi američki uticaj na EU, šiptari mogu da kažu Dobar dan tugo.

Evo:

Zakovati odluku da Srbija ne prizna samo-proglašenje nezavisnosti od strane šiptara.
Ovo je dovoljno da kad se steknu uslovi i okruženje, povratimo ingerencije i ... to je to.

Da li si čuo od Nikolića ili bilo kog drugog da će odmah da sredi stvar ?

Kad oslabi američki uticaj na EU, šiptari mogu da kažu Dobar dan tugo.

Hajde mi sad objasni razliku tog Tominog plana i plana koji sprovodi sadašnja vlada? Nije li to isto Tadićev plan?

I ne rekoh - suština ovakve budućnosti nije Nikolićeva, nego i Koštuničina a doduše, pod presijom je isto potpisao i Tadić, iako bi on U Evropu, U Evropu ... i najrađe potpisao ispisnicu KiM. A ovi u Eu ga čekaju dugih 7 godina al on nikako da stigne. :lol: Vuku ga nazad prokleti radikali i Koštunica ... :lol: 'Beš ga. :lol:

I ne rekoh - suština ovakve budućnosti nije Nikolićeva, nego i Koštuničina a doduše, pod presijom je isto potpisao i Tadić, iako bi on U Evropu, U Evropu ... i najrađe potpisao ispisnicu KiM. A ovi u Eu ga čekaju dugih 7 godina al on nikako da stigne. :lol: Vuku ga nazad prokleti radikali i Koštunica ... :lol: 'Beš ga. :lol:

Hajde da izbacimo potencijal iz diskusije. To šta bi Tadić mi ne znamo, a i da znamo, nije relevantno.

Ono što jeste bitno je da se Tadić otvoreno žestoko protivi nezavisnosti KiM i da radi na tome da do te nezavisnosti ne dođe.

Znači, po pitanju borbe za Kosovo Nikolić ne donosi novitete. Zašto ga birati ako se gleda iz tog ugla, a ja predpostavljam da većina iz njega gleda? Dakle većina glasa za Nikolića zbog njegove politike očuvanja Kosova, koja nije bitno drugačija od one koja već postoji.
Ne znam za tebe, ali meni ovo zvuči tragično paradoksalno.

Hajde da izbacimo potencijal iz diskusije. To šta bi Tadić mi ne znamo, a i da znamo, nije relevantno.

Ono što jeste bitno je da se Tadić otvoreno žestoko protivi nezavisnosti KiM i da radi na tome da do te nezavisnosti ne dođe.

Znači, po pitanju borbe za Kosovo Nikolić ne donosi novitete. Zašto ga birati ako se gleda iz tog ugla, a ja predpostavljam da većina iz njega gleda? Dakle većina glasa za Nikolića zbog njegove politike očuvanja Kosova, koja nije bitno drugačija od one koja već postoji.
Ne znam za tebe, ali meni ovo zvuči tragično paradoksalno.

Zabuna.

Neću se zadržavati oko Tadićevog "otvorenog žestokog protivljenja" povodom KiM, jer to jednostavno nije istina. Silovan je od strane Koštunice uz podršku radikala, da ne baljezga više od "realnosti", "nepovratnosti" itd. Da batalimo tu priču oko njegove spremnosti da brani integritet Srbije. I vojskom je to pokazao.

Ingerencije Predsednika Republike nisu velike i u kampanji ta ovlašćenja su uveliko ignorisali i jedan i drugi. Šta reći - kampanja.
Suština je da omalovaženi napaćeni, siromašni narod hoće "nešto drugo".
Zamisli kad Tadić kaže :prosečan lični dohodak u Srbiji je 37.000 ili malo više. E sad ako malo poznaješ matematiku, zamisli kolike plate imaju neki kad sirotinja ispod Beograda prima platu od 8.000 dinara do 20.000. Od srednjškolaca do onih s fakultetom.
Valjda pada u oči da neko ovde mora da prima znatno više da bi prosek bio ovoliki. A čiji li su to što primaju znatno više ?

Otprilike to je raspoloženje ... S tim što, kao što rekoh, ove stvari rešava vlada a ne ovaj što ga sada biraju. Ali, računaj i na to da već duže vreme klackalica oko formiranja vlade prevaže na "demokratsku" stranu, a izbrani kandidat je lakmus za sledeće izbore ... Otud histerija DS-a oko izbora sila mraka ... Mislim, a meni, baš neprijatno ... :lol:

Zabuna.

Neću se zadržavati oko Tadićevog "otvorenog žestokog protivljenja" povodom KiM, jer to jednostavno nije istina. Silovan je od strane Koštunice uz podršku radikala, da ne baljezga više od "realnosti", "nepovratnosti" itd. Da batalimo tu priču oko njegove spremnosti da brani integritet Srbije. I vojskom je to pokazao.

Kao što rekoh, ono što radi je bitno, ne ono što bi radio. Nebitno, isključujemo ovo.

Ingerencije Predsednika Republike nisu velike i u kampanji ta ovlašćenja su uveliko ignorisali i jedan i drugi. Šta reći - kampanja.
Suština je da omalovaženi napaćeni, siromašni narod hoće "nešto drugo".
Zamisli kad Tadić kaže :prosečan lični dohodak u Srbiji je 37.000 ili malo više. E sad ako malo poznaješ matematiku, zamisli kolike plate imaju neki kad sirotinja ispod Beograda prima platu od 8.000 dinara do 20.000. Od srednjškolaca do onih s fakultetom.
Valjda pada u oči da neko ovde mora da prima znatno više da bi prosek bio ovoliki. A čiji li su to što primaju znatno više ?

Ja ipak ne vidim to 'nešto drugo' što bi Nikolić doneo, a da pri tome ne napravi više štete nego koristi. Ako ti znaš bolje, rad sam naučiti.
I slažem se da je funkcija predsednika ceremonijalna, ako ne i teatralna, ali ipak ovi izbori imaju i neke druge dimenzije. Čitava ova napetost to potvrđuje

Otprilike to je raspoloženje ... S tim što, kao što rekoh, ove stvari rešava vlada a ne ovaj što ga sada biraju. Ali, računaj i na to da već duže vreme klackalica oko formiranja vlade prevaže na "demokratsku" stranu, a izbrani kandidat je lakmus za sledeće izbore ... Otud histerija DS-a oko izbora sila mraka ... Mislim, a meni, baš neprijatno ... :lol:

Blago tebi, ti si makar sačuvao zdravu glavu, pa se zayebavaš :D

Čuj Srbiju!
Pucao je taj na ceo svet.:lol:
Preračunao se.
Al' to je zato što je bio u duši sitni trgovac, pa nije umeo sa velikim stvarima da se bakće.
Tuga naša.
Ajoj koja je veličina Zloba za njega bio!:idea:

Back