Da sada kupujete novi racunar, koji bi operativni sistem instalirali i zasto?
AxeZ:U svakom slucaju bar sto se mene tice odgovor je Linux.
Windows vise nikada nece zagadjivati moj kompjuter
Incognito:...A sad, ako hoces da kupis macintosh, mogu da ti napisem podosta dug referat, zasto Mac koji je inferioran u odnosu na PC hardware, ipak radi stabilnije, a u nekim slucajevima i brze...
...na druge dve Linux. (mada moze i na jednu)bundeva:Na jednu particiju Widows,na drugu Linux.Nista nas ne sme iznenaditi. :wink:
XP mu vrlo loše radi multitasking ! A obrazloženje tvrdnje je činjenica da se računar zaglupi ponekad !?Anonymous:XP me razocarao - vrlo lose mi radi mutitasking tj zaglupljuje mi se racunar ponekad(mozda zato sto mi je ram manji od hard diska)
glup si ne mogu to da opisem ali znam da lose radi ... win98 mnogo lepse radi nego xp - recimo u xp pustim search i nema sanse da radim nesto drugo dok u win98 radi sve normalno ...Milojko Vasic:XP mu vrlo loše radi multitasking ! A obrazloženje tvrdnje je činjenica da se računar zaglupi ponekad !?Anonymous:XP me razocarao - vrlo lose mi radi mutitasking tj zaglupljuje mi se racunar ponekad(mozda zato sto mi je ram manji od hard diska)
O, Bože, zar se i to može !
d1:ne lupetaj gostu
ceo windows radi multitasking non-stop
uostalom pogledaj koji su sve procesi podignuti, a svaki od njih dobija procesorsko vreme (a ima ih bar 15ak)
a to sto dok radi search ne mozes da radis nista drugo, testiraj koliko ti je zauzet procesor prilikom drljanja po HDu, pa ako je mnogo, problem je cuveni DMA mod
Glup si sam, i sam si šaban najveći. Prepotentan si do jaja. Činjenica je da lupetaš i da se razbacuješ terminologijom. A pojma zapravo nemaš. Jer da imaš, bio bi malo skromniji.Anonymous:glup si ne mogu to da opisem ali znam da lose radi ... win98 mnogo lepse radi nego xp - recimo u xp pustim search i nema sanse da radim nesto drugo dok u win98 radi sve normalno ...
eto shabane
mateja:Da li neko zna kako radi Lindows i da li se isplati instalirati ga na komp.?
d1:vec vise puta sam video primedbe i o XP-u i o ME-u i vec mi je stvarno muka... jesu oni tesko njesra ako ih ostavite onako kako ih instalirate, ali....
xp je OS za domacice.... sve je tu, ali iza te ofarbane spoljasnjosti ipak kuca nesto usavrsenija 2000rka... posto je namenjen milionima korisnika (koji ili imaju ograniceno znanje o racunarima) nije ni cudo sto je napumpan svime i svacime, sto ga sakati.... i za razliku od drugih OS-ova gde instalirate sta vam treba, u MS OS-ovima skidate sta vam ne treba....
kuci koristim dva XP-a.... jedan za zezanje (net, filmovi, office, photoshop, svakakve druge stvari), a drugi za sve ono za sta mi treba jak OS (cist, bez nepotrebnih servisa)
prvi je onakav kakav je instaliran... vuce se ko puz, odrzava se tu i tamo, ume da zablokira.... ma sve XP gluposti koje mogu da vam padnu na pamet
drugi... bombona... radi ko sat... ima ukljucenih svega par servisa (neophodnih da sve radi kako treba), deinstaliran messenger, IE, outlook, pomoc za invalide.... i zauzima nesto preko 30 Mb RAMa kad se pokrene.... nikakav problem nikad nisam imao sa njim
ista fora je i za ME, koji sam koristio umesto 98ice, a pre 2000rke
kada se pokrene, instaliran, on zauzima preko 32 Mb memorije.... skinite IE i Restore i ostale gluposti i on onda zauzima 12 Mb memorije (pomocu http://www.litepc.com/download.html) i MNOGO JE BRZI I STABILNIJI... cak i od 98-ice
kolicina upotrebljene memorije je navedena kao reper za broj procesa koji se izvrsava...
sve u svemu, da bi windows bio brz i stabilan, morate da se potrudite... on je ipak pravljen kao lonac za sve
d1:vec vise puta sam video primedbe i o XP-u i o ME-u i vec mi je stvarno muka... jesu oni tesko njesra ako ih ostavite onako kako ih instalirate, ali....
xp je OS za domacice.... sve je tu, ali iza te ofarbane spoljasnjosti ipak kuca nesto usavrsenija 2000rka... posto je namenjen milionima korisnika (koji ili imaju ograniceno znanje o racunarima) nije ni cudo sto je napumpan svime i svacime, sto ga sakati.... i za razliku od drugih OS-ova gde instalirate sta vam treba, u MS OS-ovima skidate sta vam ne treba....
kuci koristim dva XP-a.... jedan za zezanje (net, filmovi, office, photoshop, svakakve druge stvari), a drugi za sve ono za sta mi treba jak OS (cist, bez nepotrebnih servisa)
prvi je onakav kakav je instaliran... vuce se ko puz, odrzava se tu i tamo, ume da zablokira.... ma sve XP gluposti koje mogu da vam padnu na pamet
drugi... bombona... radi ko sat... ima ukljucenih svega par servisa (neophodnih da sve radi kako treba), deinstaliran messenger, IE, outlook, pomoc za invalide.... i zauzima nesto preko 30 Mb RAMa kad se pokrene.... nikakav problem nikad nisam imao sa njim
ista fora je i za ME, koji sam koristio umesto 98ice, a pre 2000rke
kada se pokrene, instaliran, on zauzima preko 32 Mb memorije.... skinite IE i Restore i ostale gluposti i on onda zauzima 12 Mb memorije (pomocu http://www.litepc.com/download.html) i MNOGO JE BRZI I STABILNIJI... cak i od 98-ice
kolicina upotrebljene memorije je navedena kao reper za broj procesa koji se izvrsava...
sve u svemu, da bi windows bio brz i stabilan, morate da se potrudite... on je ipak pravljen kao lonac za sve