Windows 10 ne odlazi nikuda, nova funkcija omogućava prenos slika na mobilni telefon za jednu sekundu

Ja ne odmah.Probam,pa ako ne valja vracam se na staro.Umesto Win.10 imao sam Win.8.1 i on je bio stabilan OS dok je 10-ka iz samog pocetka bila dosta bagovita.Kada se to stabilizovalo,presao sam na 10-ku.Ubuntu sam poceo da koristim od verzije 14.04 i stigao sam do 24.04.I to je OS koji ne lici na Win. sto mi se svidja.
meni se desilo u par navrata da sam zažalio pa da mi je bila skuplja tepsija nego pita ... od tada sam promenio mišljenje

Da,ima naroda koji jos koristi 64-voro bitni XP.
Ја сам га користио почетком 2010-тих година , када сам набавио рачунар са 8 гб рама а нисам хтео да се одрекнем хп-а.Радио је солидно.

Ko hoće danas može da bez problema koristi i XP i da ne mora da prelazi na 11, a neko se ne bi snašao ni na 11.Windows 98/ME su ipak zastareli koliko god se trudili third party slftverima da ih umapredimo i koristimo
Видим да си неки озбиљан ретро-компјутераш.

Treba ispitivati nove OS-e,ali ne i biti na njima po svaku cenu,ako nisu dobri.
Па постоје само Windows, Линукс, БСД и Mac OS, ако не рачунамо никада довршене системе (Haiku, React OS и слично) и застареле системе.

Па постоје само Windows, Линукс, БСД и Mac OS, ако не рачунамо никада довршене системе (Haiku, React OS и слично) и застареле системе.
Mislio sam na Windowse.Treba strpljivo da urade jedan OS,a da bude dobar,a ne da se igraju sa narodom od Win.7 do Win.10,pa i Win.11,pa Win. 12Nisu stabilizovali ni Win.10,a Win.11 i Win.10 jos gori.

Mislio sam na Windowse.Treba strpljivo da urade jedan OS,a da bude dobar,a ne da se igraju sa narodom od Win.7 do Win.10,pa i Win.11,pa Win. 12Nisu stabilizovali ni Win.10,a Win.11 i Win.10 jos gori.
Када би тако радили, брзо би ставили катанац на фирму.

Ko hoće danas može da bez problema koristi i XP i da ne mora da prelazi na 11, a neko se ne bi snašao ni na 11.Windows 98/ME su ipak zastareli koliko god se trudili third party slftverima da ih umapredimo i koristimo
Не знам ко те то слагао с обзиром да ретко која апликација подржава XP.
С обзиром да сигурносне закрпе не стижу, ићи на интернет са овим оперативним системом је равно самоубиству.

С обзиром да сигурносне закрпе не стижу, ићи на интернет са овим оперативним системом је равно самоубиству.
Ево ја се самоубијам неких четврт вијека и још увијек све ради. :mrgreen:

Nema šta ko da me laže kad sam do pre par meseci koristio XP dok se kompjuter nije pokvario, dakle nadživeo je čak i mašinu na kojoj je bio.
Sigurno da ima neku rupu koja prosto ne može da se zakrpi, ali kad si običan privatni korisnik koji nije banka, kome komp služi za mejlove,čitanje novina,fejs,instagram,youtube,filmove,igrice itd sa npr Panda antivirusom pokriješ antivirusni segment, sa Malwarebyteom pokriješ malware,Filseclab firewall koji je aktuelan koji radi i na 98mici npr instaliraš za firewall, MyPal ili XPChrome za browser,OpenOffice 3 za ofis i bog da te vidi.PopPeeper i Pegasus mejl podržavaju XP.

Iako će Windows 10 biti ukinut sledeće godine, Microsoft je uveo nove funkcije za ovaj operativni sistem. Prema izveštaju koje prenose strani mediji, Microsoft je omogućio nove funkcije za Windows 10 koje povezuju i uparuju računar sa Android telefonima i ponovo otvorio Beta test verziju.

Windowslatest prenosi da je opciono ažuriranje KB5037849, koje je Microsoft objavio krajem maja, dodalo funkciju sinhronizacije između Windows 10 i Android telefona. Kroz Bluetooth uparivanje, kada telefon snimi fotografije ili screenshotove, Windows računar će odmah primiti obaveštenje, a slika se može direktno editovati ili prozvati alat za isecanje dela fotografije. Tvrdi se takođe da Microsoft testira funkciju koja omogućava da Android telefoni služe kao video kamere.

Iako je povlačenje blizu, Windows 10 je i dalje dominantan​

Da bi isprobali ovu funkciju, korisnici mogu pronaći KB5037849 datoteku za ažuriranje u “Settings” > “Select updates as available” u “Windows Update” da bi je preuzeli i instalirali.

Pored toga, Microsoft je takođe najavio ponovno pokretanje Beta programa za Windows 10 verzije operativnog sistema, sugerišući da će nastaviti sa dodavanjem još više funkcija za Windows 10. Međutim, zvaničnici su naglasili da učešće u beta test programu, neće promeniti period podrške za Windows 10, jer se i dalje očekuje da će podrška završiti po planiranom terminu – 14. oktobra 2025. godine.

Microsoft je aktivno ubeđivao korisnike Windows 10 sistema da pređu na Windows 11 poslednjih godina. Međutim, zbog ograničenih funkcionalnih razlika i relativno strogih hardverskih zahteva, većina korisnika nije zainteresovana. Prema podacima sa sajta StatCounter, samo 27,67% korisnika je na Windows 11 sistemu radilo do maja 2024. godine, dok se čak 68,34% i dalje drži Windows 10 OS-a.

Mi na Windows 11 23H2 sa sve današnjim kumulativnim ispravkama, jel, povežemo telefon i čitamo i šaljemo SMS-ove, upućujemo pozive, a i prebacujemo te fotke iz naslova

Screenshot 2024-07-13 at 15.25.43.png
Mi na Windows 11 23H2 sa sve današnjim kumulativnim ispravkama, jel, povežemo telefon i čitamo i šaljemo SMS-ove, upućujemo pozive, a i prebacujemo te fotke iz naslova

a jel imate kompletan mirroring fona ko nova osx sekvoja? :lol:

Back