OPERACIJA TRST Kako su jugoslovenski partizani SRAVNILI NEMCE za tri dana

• Začetnik teme Začetnik teme proka
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ta, nazovi Tršćnska operacija je samo dokaz da srpska naivnost i glupost u II svetskom ratu nisu imali granica. Kakve veze Srbi i Srbija imaju sa Trstom pa da na njega kidišu? Trebalo je tamaniti ustaše i proustaše po NDH a ne Hrvatima "oslobađati" Trst.
u to vreme je vecina ustaskog i proustaskog clanstva vec uveliko presla u tzv partizane tako da je njima svaka ideja o ratnim akcijama u kojima ce srbi da ginu isla na ruku ,
da ameri i britanci vec nisu bili tamo gonili bi oni srbe da idu i na berlin.
a s obzirom da je u II bas kao i u I SR 80-90% vojnika bilo srpske nacionalnosti najverovatnije da su se nasi zaleteli da ponovo osvoje sve ono sto su 18-e vec jedared uzeli, recimo celu stajersku u sadasnjoj austriji , pa je onda onako usput u naletu stradala i istra u kojoj je kao sto vidimo bilo dosta srba , srpskih ustanova i crkava .
dokaz velikog prisustva srba u istri je i situacija u tim krajevima 90-tih godina , gde je u vecini mesta tudjmanov fasisticki pokret bio ignorisan .

Јанези или Хрвати свеједно је, Срби тамо нису имали шта да траже.Ионако су им Хрвати узели практично целу Истру.
Хоћеш ли да ми одговориш на питање напокон или ћеш да спамујеш у недоглед.
nisi junazi ni hrvati nego kakos e vidi iz gornjih postova, u pitanju su bili srbi

ali to tebi nije bitno jer se ne uklapa u tvoju teoriju da su četnici u ww2 oslobodili kanda sem beograda i trst?

Poslednja izmena od moderatora:
nisi junazi ni hrvati nego kakos e vidi iz gornjih postova, u pitanju su bili srbi

ali to tebi nije bitno jer se ne uklapa u tvoju teoriju da su gubitnici četnici u ww2 oslobodili kanda sem beograda i trst?
Корисниче проко прочитајте прво пажљиво дискусију која је вођена пре него што било шта коментаришете.
Нема смисла више.

Ima jer uhvacen u ofanzivi JA koja je nezadrzivo izbijala na severozapadne granice i prostore danasnje Italije i Austrije.
lupas kao i obicno,
ler nema nikakve veze sa operacijom tzv JA u trstu ,
niti su lera uhvatili pripadnici tzv JA , on se u austriji predao britancima koji su ga kasnije predali novim vlastima u jugoslaviji .

lupas kao i obicno,
ler nema nikakve veze sa operacijom tzv JA u trstu ,
niti su lera uhvatili pripadnici tzv JA , on se u austriji predao britancima koji su ga kasnije predali novim vlastima u jugoslaviji .

S kojom god operacijom da ima veze pobednicka JA je pomela sve vas fasiste, naciste i druge kvinslinske formacije na svom putu.

Back