Operacija srca

Hvala vam mnogo na poverenju, ali ja nisam lekar.
Rado bih vam svima dala najlepše moguće dijagnoze, samo kad bih imala i malo pojma o medicini.... Zaista nisam kompetentna da ikome ulivam ni pravu ni lažnu nadu - kao neka vračara.
Jedino što zaista mogu je da vas potpuno podržim i radujem se sa vama svakoj iole lepšoj vesti, a ova je bila skoro neverovatna. Pa, nadam se da će se bar delimično ostvariti pa da se svi OD SRCA radujemo.

Kajo, naravno da znamo da nisi lekar ali sve sto si nam do sada objasnjavala, bilo je tvoje iskustvo, tvoje saznanje i ti si nam ga na pravi nacin prenosila. Stvarno, da nije bilo tebe, ne znam da li bih do danas bila operisana.Potpuno si me smirila i psihicki pripremila za operaciju. Vidim da se i sanjka opustila i svi navijamo da sve dobro prodje.

Osecam se optimisticno, razmisljam pozitivno, sve ce biti dobro. Osecam se optimisticno, razmisljam........... :heart:

Osecam se :hahaha: :zcepanje: :zcepanje: :sad2: :besna: :think::zcepanje::rotf::dash::tease::maramica::bljak::bljak::udriglavu: :poludeo: i ipak :D

tajamasha

Podrazumevano Re: Operacija srca
sta li nam radi sanjka?

Krenula sam u nedelju zorom na klinicki i nisam se zaustavila sve do jutros. Milion i jedna dijagnoza i vadjenja krvi i testova i.....Jutros je jos trebala da bude lumbalna punkcija, hvala Bogu da su odustali i oni i ja. Ja lazuci a oni bojeci se. ALI, zahvaljujuci nasem dr Micovicu juce me je primio prof. Radak i stanje je: uffffffff ......f. Neophodna je operacija, trebala je vec biti uradjena, i da nisam na spisku on bi me stavio danas. Ni on nije sto posto siguran da ne postoji i problem MS, ali karotide su takve da slog moze da se desi bilo kad. Ono sto je bljak, ipak je previsoko, treba probati, pa ako se tokom operacije vidi da je pristup nemoguc onda odustati. Trazi se apsolutno sigurna ruka i lekar cija sujeta nece biti veca od razloga za odustajanje. I ako zelim on ce prihvatiti da radi i zato sam ipak verry :D. Svi neurolozi su trazili njegov zakljucak, iza sebe je ostavio na stotine uspesnih i komplikovanih operacija i njemu necu biti slucaj za dokazivanje ili obucavanje.
Sad jos ja da pokusam da se smirim (kako ono bese mspopovicu - kafa, cigarete?..Pocrnela mi dusa predhodne nedelje od pomenutih sredstava ). U dom zdravlja po nalog za injekcije, menja se farin od sutra onim injekcijama koje smo primali u bolnici, daju se do prijema na 12 sati. I jos stvarno da saznam da li mi treba i za ovu op. kompletna depilacija, jes da sam " moderna mlada zena", ali ipak nisam toliko u trendu. Mada, izgleda da ce me ovi sa Dedinja ubaciti u moderne tokove :lol:
Kajo, ono je tako smekerski, daj da probamo da ubacimo i zvuk i da svi kako stignemo kuci pustamo za docek.
Svima veliki :zag:

I sad, šta reći? Za nas važe Marfijevi zakoni? Ne može prosto, mora komplikovano? Ali, i za to ima sigurna ruka i oštar nož, a to je (nek' mi oproste svi ostali lekari) izgleda jedina sigurna medicina ... A našla si najsigurniju ruku i čoveka koji zna znanje ... Dakle, osećam se optimistično, razmišljam pozitivno ... I eto, moram rći da mi je ova godina bila najgora u životu, smorio sam se do krajnje granice, toliko da sam potonuo u najcrnje misli i ideje ... I jedan dan popijem kafu u biblioteci sa dr Mićovićem (zavoleo sam ga kao rođenog) i od tada ....osećam se optimistično, razmišljam pozitivno ... Srećno Sanjka, igramo na pobedu! :heart:

Imas moje :heart:
I osecam se optimisticno, razmisljam pozitivno....
I blizu smo NOVE, pa hajde da zajedno one najcrnje misli i ideje (a bas ih je bilo, mogu da potvrdim) ostavimo u ovoj. Mnogo bih volela da te sto pre pozovu i da srecni isplivamo na povrsinu :bye:

:zcepanje::hahaha::zcepanje:
Sanjka, pa ti si gora od mene!
Od kompletne operacije - tebi je najveća briga DEPILACIJA!:eek: Sad, ja bih je obavila i to čisto preventivno jer imam fobiju od bilo kakve oštrice, a oni tamo imaju one gole žilete... :eek::sad2: Nikad više ne idem njima na depilaciju, jok ja!
I još nešto: da se ostaviš cigara u bolnici! Jednostavno ih nemoj ni poneti, tamo ne "miriše" na dim kao kod kuće pa te neće ni privlačiti. A i sramota je brate da se matori ljudi skrivaju dok puše kao tinejdžeri, bar meni je to bilo suviše ponižavajuće pa sam sasvim lepo provela par dana i bez duvana. Nije mi ni falio. Čak sam imala i cigare i društvo koje me je zvalo, a ja bila karakter pa nisam htela (valjda jedini put u životu:rumenko:)!
Još mi nije jasno kad ideš u bolnicu?
U svakom slučaju - srećno pa ma kako ispalo!

Taman su ga dovukli gde treba - a dečko se više ne javlja!
Sećam se kad sam ja imala oko 20 godina, pa je jedan mlađi čovek rekao ide na WMA jer ga boli bubreg, a ja sam se čudila što o tome govori, kao da je neki matori deda. Valjda mladi podražumevaju da su zdravi pa ignorišu bolest jer se još ne boje dovoljno (kao, njima to još ne može da se desi!).

Potpuno si u pravu, Kajo. I ja sam u mladosti tako razmisljala, radilo se o mom bubregu. Posle porodjaja formirao mi se kamen, koji sam vukla 10 godina i na kraju ostala bez bubrega. Mladost, ludost. Ovo pisem, da podstaknem tog decka da se ipak javi kardiologu na pregled i na vreme resi svoj problem. Bubrega su dva, a srce je samo jedno.

I sad, šta reći? Za nas važe Marfijevi zakoni? Ne može prosto, mora komplikovano? . I eto, moram rći da mi je ova godina bila najgora u životu, smorio sam se do krajnje granice, toliko da sam potonuo u najcrnje misli i ideje ...

Osecam se ..........Bolje da ne nabrajam. I hvala vam svima na dobrim mislima i :heart:, ali eto me kuci bez odradjenog posla!
Udjem u bolnicu u ponedeljak, a onda krene organizam da ludi, pa prvo hormoni otkace a onda pocne toliko grlo da me boli da ni vodu ne mogu da pijem. I umesto na operaciju, ajde lepo kuci. Skocila sedimentacija, leukociti....Pretpostavljam da sve to ima veze sa svim onim cekaonicama koje sam morala da obidjem da bih pripremila sve i pride jos 2x dnevno injekcije heparina...Uglavnom - sve se odlaze do daljnjeg.
I tako, mogli bi da glasamo cija je godina punija "kvalitetnog" zivota :rida:
A opet, postoji i dobra stvar u tome. Da je program bio dan ranije, bakterije u grlu bi poludele od tubusa i ja vise ne bih gostovala ovde. Tako da i dalje verujem da se sve kockice slazu bas kako treba, samo sto mi to kasnije shvatimo :)

Dobro dosla sanjka, pa makar i ne operisana. Ima vremena za sve. Ja sam isto pre operacije imala kiks sa sedimentacijom, sacekala 15 dana i "odradila" sta je trebalo. Tako ces i ti, bitno je da si usla u masinu, pa cemo step by step.
Neka te tvoji muski maze i paze i to maksimalno koristi. Brzo ces ti nama ozdraviti, a za to vreme se dopisujemo.:heart::heart::heart:

Back