Operacija srca

Toliko dobrih ljudi na jednom mestu. Odusevljen sam, uostalom to sam shvatio prvog dana otkada citam Forum operacija srca, svima vama. Izvinite na gramatickim greskama, to je ovde uobicajena stvar (CG). zgleda da je pravilo da se samo dobrim ljudima desavaju operacije srca:heart: Veliki pozdrav svima.:bye:

Toliko dobrih ljudi na jednom mestu. Odusevljen sam, uostalom to sam shvatio prvog dana otkada citam Forum operacija srca, svima vama. Izvinite na gramatickim greskama, to je ovde uobicajena stvar (CG). zgleda da je pravilo da se samo dobrim ljudima desavaju operacije srca:heart: Veliki pozdrav svima.:bye:

Ako ste sa zenama onako kako kazes, sve druge greske pa i gramaticke su nebitne :lol:

Pejsmejker je u pitanju.Prošle godine u Kliničkom Centru.58 godina.

Sorry, mi iz ovog kraja smo svi imali op. na otvorenom srcu, gde oporavak ide nekim drugacijim tokom i ne znamo bas puno o tome.Mada, sam oporavak za takvu intervenciju bi trebao da je brz. A da vi promenite kardiologa koji je vodi?

Sorry, mi iz ovog kraja smo svi imali op. na otvorenom srcu, gde oporavak ide nekim drugacijim tokom i ne znamo bas puno o tome.Mada, sam oporavak za takvu intervenciju bi trebao da je brz. A da vi promenite kardiologa koji je vodi?
Srećno.:)
Dobar je ovaj ali ona je po prirodi takva da dosta radi,ne drži je mesto,iako bi možda trebala više da miruje...:neutral:

Dragi prijatelji, evo i mene..samo da vas sve, stare i nove, puno pozdravim..hvala sto brinete za mene..divni ste, ljudi..:heart:
Posle raznih peripetija, datum za moju operaciju je odredjen, hirurg iz Pariza stize na dedinje prvog juna..posle dugotrajne potrage za osobom koja bi resila moj problem,konacno je stvar resena..i sad sam neimerno srecna i tek na momente pomalo tuzna..kazu to je normalno..;)
nego da vas pripuitam, buduci da sam ja davno prolazila kroz preoperativnu proceduru..sa svim analizama koje su mi rekli da treba da uradim i dodjem na prijem u bolnicu..sta se desava od trenutka prijema do same operacije..koliko sam razumela doktorku bicu samo dan ili dva pre op. primljena..sta da ocekujem..?

veliki pozdrav..:bye::heart:

sad sam neimerno srecna i tek na momente pomalo tuzna..kazu to je normalno..;)
nego da vas pripuitam, buduci da sam ja davno prolazila kroz preoperativnu proceduru..sa svim analizama koje su mi rekli da treba da uradim i dodjem na prijem u bolnicu..sta se desava od trenutka prijema do same operacije..koliko sam razumela doktorku bicu samo dan ili dva pre op. primljena..sta da ocekujem..?

veliki pozdrav..:bye::heart:

Divota jedna sto si opet sa nama ;)
To da si malo srecna a pomalo i nisi....jeste normalno. Prvo sam mislila da cu da napravim zurku kad su mi rekli da im se nacrtam tamo za 15 dana, a onda sam imala i dana kad sam samo zelela da svi ucute....Cudan period, kao EKG, malo gore, malo dole. Ljudski. Puno mi je pomoglo iscitavanje ovog foruma i saznanje da su ovi ljudi sve to prosli, ZIVI SU i to vrlo!
Kad te smeste, odmah ti vade krv, urade kontrolni EKG, predavanje u trpezariji, dobijes rukavicu da vezbas pluca i najverovatnije to isto popodne color dopler karotida. Sutradan obicno koronarografija, (to je bilo ludilo, ne doruckuj, vodimo te u 10, proslo 12, ne rucaj, ides u 13, te tako crkoh gladna. Sreca pa je bio neki oslic za veceru kog niko nije hteo...kako sam samo uzivala kad sam se docepala i mog i jos 2 porcije onih sto su bili "fini" ) :zjede:. Onda se smaras lezeci, mada i to moze da bude ok ako ti je takvo drustvo u sobi. Ako si na programu, (ja sam cekala 5 dana ali mi uopste nije bio los period, uglavnom sam visila na terasi ) opet trpezarija i upoznavanje sa tim sta te ceka i potpisivanje. Pre sale - veselica i ...budis se u intenzivnoj. Za par dana se javis nama ovde da nazdravimo sa tobom :bye:

Sanjka je sve divno opisala. Ja sam imala srecu, bila sam samo jedan dan u bolnici, pre operacije. Izasla sam sesti dan i nikada necu zaboraviti scenu, muz me dovezao kuci, kada su nam prisli komsije, da pitaju za mene i skoro su pali u nesvest, kad su me videli. Nisu mogli da veruju, da sam operisana, da stojim na nogama, da hodam i da se nisam izmenila.
Prema tome, Tik Tak, samo napred, tih nedelju dana ce brzo proci:)

NAJVAZNIJU stvar sam zaboravila! U preoperativne pripreme spada i brica, te da bi dragog decka upoznala, ali ne intimno - depilacija pre odlaska u bolnicu! Sve, mislim stvarno sve- ostavljas samo trepavice, obrve i kosu. Toplim voskom najbolje, onda si mirna i kad izadjes jedno mesec dana a i nema one gadosti da te sve svrbi kako raste. Pa ne treba ti sigurno ni jedna sitna muka, ma kako bezazleno izgledala :)

- pidžamica koja se skroz kopča
- bez laka na noktima
- pitati koje lekove smeš piti pred operaciju
- neke kvalitetne vlažne maramice za posle operacije
- a najvažnije je: BEZ TREME (oni će sve obaviti, ti samo uživaj)

Drage moje, neizmerno vam hvala na brzim,konkretnim i korisnim odgovorima, kao i na podrsci..:heart:
Htedoh jos pitati..kao vrlo neprijatnog iskustva sa prve operacije se kroz maglu secam klistiranja,da li se to i dalje praktikuje?:eek:
Koliko vam je trajao oporavak posle operacije i izlaska iz bolnice..?Posle kog vremena ste samostalno napustali kucu?Citala sam da sest meseci ne bih smela voziti auto..joj..:roll:
Spavanje na ledjima je izrazeno mesecima ili? Sve sam to znala,ali potisnula..stoga,izvinite sto ja malo dosadjujem..

Veliki pozdrav..:bye::heart:

- kad ti kazu da si sutra na programu, spremi se za klistiranje posle posete, sto ce reci, taj isti dan obidjes sve sobe, nadjes koja je prazna a uvek bude neka prazna / ako si bas baksuz trazi iz koje sobe niko ne ide na program (mislim tesko da mozes da budes veci baksuz od mene- nas 4 u sobi, sve cetiri na programu), onda cvilis da ti dozvole upotrebu i budu kolegijalni, pa izadju i ne slusaju :mrgreen: /... ma cuj, nas je bilo osmoro za taj dan, nesto smo svi cekali par dana pre, pa se i upoznali, uglavnom smo se ludo smejali i takmicili ko ce stici do wc-a a kome treba cista pidzama. Svi ste tamo u istom s....(prosti na - pravom- izrazu). Opustis se i nije neprijatno, zvuci kao da lupam, ali veruj mi sto opustenije budes gledala na sve - mnogo bolje za tebe. Te tako, tako opustena brzinski napustas intenzivnu ( ja licno operisana u ponedeljak, iz sale izasla u 16.40, u utorak u 05h skinuta sa svih aparata, u 10h na II spratu na poluintenzivnoj i videla dragog mi!
U subotu sam bila kuci, pa ti izracunaj ( doduse, imala sam dragog dr Micovica koji je shvatio da cu malo da siznem od ekipe u sobi / tu bas i nije bilo neko drustvo/ pa posto sam domaca i ako mi ne bude potaman mogu nazad brzinski).
Moj ti je savet da kupis balone decije i krenes da ih duvas pre bolnice jedno nedelju dana , to znatno skracuje boravak u sok sobi.
Drugo, OBAVEZNO pre nego se vratis kuci / nek tvoji vide kako to izgleda u bolnici/ na dnu kreveta, kod nogu, nek namontiraju cvrsto debelu traku pomocu koje ces da se dizes iz kreveta. To ti opet pomaze da grudna kost pravilno i brze zaraste. Spavanje na ledjima minimum 8 nedelja a verovatno ces i duze, samo telo ti nece dati, cujes kad krcka kako napravis pogresan pokret.
Vozices kad dodje vreme, samo ti lepo obavi ovo sto te ceka i oporavi se.
To ti je moje iskustvo, a svako od nas ovde je ovu pricu prosao na drugi nacin, to je sigurno. Cuces, verujem da ce svi to podeliti sa tobom :heart:

Posle sanjke i ne treba nastaviti pricu. Ona uvek sve kaze, detaljno.
Mislim da je vrlo bitna kondicija pre operacije. Ja nisam ni znala da ce mi se desiti operacija i vodila sam vrlo aktivan "fizicki" zivot. Svaki dan sam prepesacila 10km, vozila bicikl, teglenje sa pijace i po kuci necu racunati. Boravak u bolnici je prosao ama bas bez ikakvih tegoba. Kod kuce sam zivela, kao da nisam operisana. Mnogo mi je pomogla moja maca (sa slike), svako vece se prikradala i lezala na meni, tacno celom duzinom reza i nije prestajala da prede. Rana mi je vrlo brzo zarasla.
Pre ove operacije imala sam i druge operacije ali medicina je toliko napredovala, da stvarno nije nikakav bauk otici pod noz. Budjenje iz anestezije podseca na jutarnje budjenje. Meni je mozak bio odmah bistar, nisam osecala nikakvu mucninu i odmah sam bila svesna svega, nije mi se ni spavalo.
Tik Tak samo napred. Da li te operise prof. Sajo?:)

Back