OPEL

Mnogo dima malo akcije.....:P jok.....obicno maltretiranje....

Crta,put....osmeh,prva....stisak na gas...odlucno,ali sa osecajem dokle i istovremeno odpustanje kvacila.....bez potpisivanja.Auto treba da guta put...Snaga i kontrola u rukama.

Dril...pardon,drift.... je za klince ipak.....;):D

nisam je jos videla uzivo....:think:

Prilozi

• 01_opel_insignia_first.jpg
    01_opel_insignia_first.jpg
    17,1 KB · Pregleda: 18
Ja imam opel vektru B 1.8 16 V i mogu vam reci da sam se preporodio od kada sam je kupio.
Interesuje me iskustvo drugih vezanih za ovaj tip vozola

Ma vektra je keva... Moj cale je uzeo Vektru B 1.6 16v (1999)... Doduse nije mnogo presao ali NIJEDNOM nije pokvario.... Znaci auto je neunistiv.... Ima klasicn dizajn da i posle 10god izgleda skroz ok, znaci ne bih ga menjao ni za jedan drugi u toj klasi za tu kintu.... A na sajam idem bar 3puta.......jedva cekam

Ево на овој теми да напишем мало о Опел Астри Х.

Наиме, ишао сам са Опел Астром Х 1,4 караван до Будве и назад (од Београда) па реко' да напишем неки утисак пошто нисам до сада имао толико искуство са овим аутом.

Елем, укупно 1140км, потрошња 7,5л/км при чему нисам пазио на потрошњу ни брзину већ што би Северина рекла - ГАС ГАС :) а познато је да иначе нисам претерано лаган на гасу чак напротив. Путања је била стандардна Ибарском магистралом, преко Златибора и Подгорице чувеним Созинским тунелом, вожња је трајала 8 и по (у одласку) односно 8 сати (у повратку).

Прво што сам приметио је врло удобно седиште, квалитетан кожни волан и команде за музику на волану (за које се касније испоставило да су врло корисне). У опреми имала је и Аух улаз тако да смо музику пуштали са иПОД-а и врло квалитетан звучни систем који је за мој укус и више него довољан за просечног возача... чак смо добар део пута држали јачину звука на максимуму и ни у једном тренутку ми то није засметало, а иначе ми смета гласна музика дужа од 3 песме. Свиђа ми се она фенси варијанта да се ручице за мигавце и брисаче не 'ломе' него се укључују електронски... Свиђа ми се како лежи на путу, с обзиром да је караван стварно се сјајно понаша и уопште није као истриповани А4 авант који се љуља као љуљашка кад га само мало занесеш...

Постоје само две ствари које ми се нимало нису свиделе... прва је нешто што и ја мрзим да чујем али ово је стварно истина - недостатак преграда за ситнице... у овом ауто тако нешто буквално НЕ ПОСТОЈИ. Дакле постоји неки мали простор испод ручне где сам ставио мобилни и то је то... прво следеће место где се нешто може ставити су врата на којима постоје оне стандардне преграде... дакле НУЛА, НИШТА што се тиче рецимо места за остављање жвака, картица за путарину и сл. Друга ствар је снага мотора... овај мотор има 90КС а мртав је потпуно. Значи убрзање од 60-100 у било којој брзини при било којим обртајима је најблаже речено - КАТАСТРФА!!! Моја Брава ће одрати ту Астру УВЕК у тој категорији... заиста сам се непријатно изненадио када нисам добио очекивано убрзање које је 90КС морало да обезбеди.

Све у свему, било је пријатно путовање што се тиче аутомобила, замрке које имам се исправљају јачим мотором тј. коришћењем преграда у вратима :) Све у свему, оцена од менекада се сабере све заједно (потрошња, удобност, позданост, функционалност) је 3,92. :)

Iskreno, ja vozim astru klasik 2, 1.7 cdti i isto mi smeta manjak ks. Ima 80 ks, ali ne bi škodilo da su stavili 100... jer ovako je sve lepo, samo se slabo zaleće. Pored Fiata - katastrofa.

ne znam šta si hteo da kažeš... para ne FALI valjda?
(ne provociram te)
Ima para dovoljno,a u gradu mi trosi 10-11

pa nisu isti kriterijumi za sve to "prima gas ko ludooo".....

vozio sam pomenuti auto od svega 115ks i meni sasvim prosecno prima gas....nista posebno......dosta je teska karoserija vectre B za samo 115 ks,ako se trazi nesto vise od obicne voznje....
Pa nemam ja Vectru B,nego samo Vectru 1.8i , i za mene je odlicna a vozim malo vise od obicne voznje...

to oko primanja gasa je relativna stvar...
Dok sam vozio GSi-ja, Korsa B 1.4 mi je loše primala gas i bila baš lenj auto...
Sada kad vozim 1.3 suzu, ista ta Korsa B 1.4 mi se čini da ide kao metak...

Back