OPEL

to oko primanja gasa je relativna stvar...
Dok sam vozio GSi-ja, Korsa B 1.4 mi je loše primala gas i bila baš lenj auto...
Sada kad vozim 1.3 suzu, ista ta Korsa B 1.4 mi se čini da ide kao metak...
Pa da,relativna stvar ali isto pouzdana da znas da uporedis jedno i drugo auto,evo na primjer vozio sam Opel Kadet 1.3 i drugom stisnem gaS do kraja, osjeca se da vuce sporo, nikakvo,a npr Vectra, vozim umjereno drugom 40km/h a onda iznenada gas do kraja,osjeca se bogomi kako brzo pocne da vuce i ubrzava ;)

Ево на овој теми да напишем мало о Опел Астри Х.

Наиме, ишао сам са Опел Астром Х 1,4 караван до Будве и назад (од Београда) па реко' да напишем неки утисак пошто нисам до сада имао толико искуство са овим аутом.

Елем, укупно 1140км, потрошња 7,5л/км при чему нисам пазио на потрошњу ни брзину већ што би Северина рекла - ГАС ГАС :) а познато је да иначе нисам претерано лаган на гасу чак напротив. Путања је била стандардна Ибарском магистралом, преко Златибора и Подгорице чувеним Созинским тунелом, вожња је трајала 8 и по (у одласку) односно 8 сати (у повратку).

Прво што сам приметио је врло удобно седиште, квалитетан кожни волан и команде за музику на волану (за које се касније испоставило да су врло корисне). У опреми имала је и Аух улаз тако да смо музику пуштали са иПОД-а и врло квалитетан звучни систем који је за мој укус и више него довољан за просечног возача... чак смо добар део пута држали јачину звука на максимуму и ни у једном тренутку ми то није засметало, а иначе ми смета гласна музика дужа од 3 песме. Свиђа ми се она фенси варијанта да се ручице за мигавце и брисаче не 'ломе' него се укључују електронски... Свиђа ми се како лежи на путу, с обзиром да је караван стварно се сјајно понаша и уопште није као истриповани А4 авант који се љуља као љуљашка кад га само мало занесеш...

Постоје само две ствари које ми се нимало нису свиделе... прва је нешто што и ја мрзим да чујем али ово је стварно истина - недостатак преграда за ситнице... у овом ауто тако нешто буквално НЕ ПОСТОЈИ. Дакле постоји неки мали простор испод ручне где сам ставио мобилни и то је то... прво следеће место где се нешто може ставити су врата на којима постоје оне стандардне преграде... дакле НУЛА, НИШТА што се тиче рецимо места за остављање жвака, картица за путарину и сл. Друга ствар је снага мотора... овај мотор има 90КС а мртав је потпуно. Значи убрзање од 60-100 у било којој брзини при било којим обртајима је најблаже речено - КАТАСТРФА!!! Моја Брава ће одрати ту Астру УВЕК у тој категорији... заиста сам се непријатно изненадио када нисам добио очекивано убрзање које је 90КС морало да обезбеди.

Све у свему, било је пријатно путовање што се тиче аутомобила, замрке које имам се исправљају јачим мотором тј. коришћењем преграда у вратима :) Све у свему, оцена од менекада се сабере све заједно (потрошња, удобност, позданост, функционалност) је 3,92. :)

Za razliku od Astre moja Vectra B ima dosta odeljaka za sitnice pa čak i dva držača za piće koji se po potrebi uvlače ispod CD-a. Tu je i naslon za desnu ruku koji se otvara i u njega može da stane dosta korisnih sitničica. Motor 1.8 16v od 116 HP je po meni sasvim dovoljan za ovaj auto, a potrošnja plina (Sekvent) od 7 na otvorenom do 10 u gradu je više nego zadovoljavajuća. Ja čak nisam mogao da poverujem da će tako malo da troši. Oprema u vektri je CD, znači full sem kožnih sedišta koja su po meni strašna po letnjim vrućinama čak i u autima sa klimom.
Zaključak: Ko ima astru neka je zameni jednom vektrom i popuniće sve one praznine gore navedene.

Koja je lepsa crna ili siva?:D

opeli-1.jpg

opeli1-1.jpg

da vas pitam.. imam vektru b pa me interesuje koje su maksimalne dimenzije felni, guma koje se mogu namontirati na ovaj auto... na netu sam vidjao neke sa 18, 19 felnama ali sam negde procitao da fabrika propisuje maksimalno 16,,,, da li neko zna nesto vise o ovome ... inace ja bih nabacio neke 215/45 r17

Није нешто битно лошија прегледност од обичног модела са 5 врата... задњи прозори јесу знатно мањи, али су зато и предњи прозори знатно већи од стандарних... задње стакло је на нивоу стандардног тако да мој субјективни утисак је да је разлика занемарљива и да Астра ГТЦ нема неки превелики проблем са прегледношћу у односу на стандардни модел ;)

Онај 1,4 лафо има 90КС а уствари сваки Југо који има печурку га добије к'о од шале :neutral: Мртвило тешко... писао сам о томе на претходној страни...

Imam Opel Vectru GTS Sport 2.2L - PREZADOVOLJAN SAM
Nikad veci kvar niti zamenu nisam imao, samo ono jelte sto je potrosno. Najveci kvar ako mogu tako da nazovem je bio sa automatskom klimom...sitni neki problemi.. to je sve

Ovako, auto bombona :))

Back