А зашто само 100км? Зашто не 346 или 538? И како знати да си сада и претходни пут насуо гориво баш до истог нивоа у резервоару? Управо због тога што је скоро не могуће насути гориво до истог нивоа у резервоару боље је прећи више км па онда досипати како би грешка била мања...
Рецимо ја кад сипам гориво и кад ми онај пиштољ ''искочи'' ја могу да доспем још 3-4л сигурно... а једном ми је искочио и досуо сам још 12л... истриповао се...И сад ако ја досипам до 10л (рецимо потрошња на 100км) грешка може бити рецимо и литар-два и уместо реалних 7 (колико ми је потрошио на 100км) наспем 9л и истрипујем се... а ако на рецимо 500км наспем 35л (потрошња 7х5) и још 2л преко испадне ми да троши 7,4л и онда се ја не истрипујем него оно... мало сам га стискао јаче по гасу срам ме било и нећу више
![]()
pa 100 km zato sto meris potrosnju na 100 km,a ne na 358......
....mada mozda bi moglo i tako na 358 pa da podelis,ali zasto bi to radio kada ovako imas "crno na belo"...a inace,sipas uvek do kraja,dok postolj ne iskoci ili kako god da se manifestuje da je rezervoar pun MAXIMALNO.....tacno je da nece biti bas u % ista kolicina goriva,ali neki % gore dole nije bitno.......ako mislis da mozes da sipas jos 3-4 litre sigurno,ti onda oduzmi te 3-4 litre od maximalnog kapaciteta tvog rezervoara pa racunaj...
mada ustvari,ispada da ne mozes ni na jedan nacin da utvrdis bas 100% tacnu potrosnju u mililitar.....ni samo gorivo nije uvek istog kvaliteta,sto najvise komplikuje stvar...
Vozim se dok ne stane. Kad stane, sipam tih 10l i odmah natočim još 10l koje opet stavim u gepek i opet se vozim dok ne stane. I tako par puta i nadjem srednju vrednost koliko predje za tih 10l. Sigurnije ne mož' bit'.