OPEL

А зашто само 100км? Зашто не 346 или 538? И како знати да си сада и претходни пут насуо гориво баш до истог нивоа у резервоару? Управо због тога што је скоро не могуће насути гориво до истог нивоа у резервоару боље је прећи више км па онда досипати како би грешка била мања...

Рецимо ја кад сипам гориво и кад ми онај пиштољ ''искочи'' ја могу да доспем још 3-4л сигурно... а једном ми је искочио и досуо сам још 12л... истриповао се... :) И сад ако ја досипам до 10л (рецимо потрошња на 100км) грешка може бити рецимо и литар-два и уместо реалних 7 (колико ми је потрошио на 100км) наспем 9л и истрипујем се... а ако на рецимо 500км наспем 35л (потрошња 7х5) и још 2л преко испадне ми да троши 7,4л и онда се ја не истрипујем него оно... мало сам га стискао јаче по гасу срам ме било и нећу више :)

pa 100 km zato sto meris potrosnju na 100 km,a ne na 358......:)....mada mozda bi moglo i tako na 358 pa da podelis,ali zasto bi to radio kada ovako imas "crno na belo"...

a inace,sipas uvek do kraja,dok postolj ne iskoci ili kako god da se manifestuje da je rezervoar pun MAXIMALNO.....tacno je da nece biti bas u % ista kolicina goriva,ali neki % gore dole nije bitno.......ako mislis da mozes da sipas jos 3-4 litre sigurno,ti onda oduzmi te 3-4 litre od maximalnog kapaciteta tvog rezervoara pa racunaj...

mada ustvari,ispada da ne mozes ni na jedan nacin da utvrdis bas 100% tacnu potrosnju u mililitar.....ni samo gorivo nije uvek istog kvaliteta,sto najvise komplikuje stvar...

Ja sam računao po sledećem principu. Natočim 10l u kanister i metnem ga u gepek. :lol: Vozim se dok ne stane. Kad stane, sipam tih 10l i odmah natočim još 10l koje opet stavim u gepek i opet se vozim dok ne stane. I tako par puta i nadjem srednju vrednost koliko predje za tih 10l. Sigurnije ne mož' bit'.

ovo ni slucajno da ne pokusavaju vlasnici benzinskih TURBO masina!!

jel video neko ovu poruku??

Opel_Calibra_by_roobi.jpg

Evo ti jedna i nemoj vise da kukas z:plez:

А зашто само 100км? Зашто не 346 или 538? И како знати да си сада и претходни пут насуо гориво баш до истог нивоа у резервоару? Управо због тога што је скоро не могуће насути гориво до истог нивоа у резервоару боље је прећи више км па онда досипати како би грешка била мања...

Рецимо ја кад сипам гориво и кад ми онај пиштољ ''искочи'' ја могу да доспем још 3-4л сигурно... а једном ми је искочио и досуо сам још 12л... истриповао се... :) И сад ако ја досипам до 10л (рецимо потрошња на 100км) грешка може бити рецимо и литар-два и уместо реалних 7 (колико ми је потрошио на 100км) наспем 9л и истрипујем се... а ако на рецимо 500км наспем 35л (потрошња 7х5) и још 2л преко испадне ми да троши 7,4л и онда се ја не истрипујем него оно... мало сам га стискао јаче по гасу срам ме било и нећу више :)

Jednostavno je proveriti kao sto je gore vec rekao KNIGHT. Evo da ti pojasnim, mada si ti vec napisao ali ne ovako, dodjes da sipas pun rezer. i kada ti se prekine pistolj ti sacekas pola minuta, minut da ti se slegne,pena da nestane pa tako opet ponavljas par puta i onda ga napunis punog do cepa a videces i sam gorivo kada ti je pun bukvalno do cepa. Kada sipas iz kante tu je vec malo drugacije,nestvara se velika pena i odmah iz sipanja mozes da ga natocis do cepa.

pa 100 km zato sto meris potrosnju na 100 km,a ne na 358......:)....mada mozda bi moglo i tako na 358 pa da podelis,ali zasto bi to radio kada ovako imas "crno na belo"...

a inace,sipas uvek do kraja,dok postolj ne iskoci ili kako god da se manifestuje da je rezervoar pun MAXIMALNO.....tacno je da nece biti bas u % ista kolicina goriva,ali neki % gore dole nije bitno.......ako mislis da mozes da sipas jos 3-4 litre sigurno,ti onda oduzmi te 3-4 litre od maximalnog kapaciteta tvog rezervoara pa racunaj...

mada ustvari,ispada da ne mozes ni na jedan nacin da utvrdis bas 100% tacnu potrosnju u mililitar.....ni samo gorivo nije uvek istog kvaliteta,sto najvise komplikuje stvar...

Ја напуним свој резервоар, ресетујем бројач и трошим до резерве... онда одем наспем пун резервоар погледам колико је то литара, погледам у бројач колико сам прешао километара и то је то... врло је једноставно поделити тј. израчинати потрошњу тако што број литара поделиш са пређеним километрима умањеним 100 пута :)

ma nasandrljis vodomer na crevo sto ide od rezervoara prema motoru......hahahaha
o cemu vi raspravljate...ima trilion nacina da se to preracuna, svako koristi svoj i to je to.....

Ja predjem u cugu 1300 km,prosek potrosnje 7,5 litara dizela motor Pasat 2.0tdi ::::: 10 litara benzina Bravo 1.8 GT ( ni na tren ispod 130 km,Batrovci - Bg pun gas i 30-ak minuta)

A ova gore sto kaze da Calibra trosi 5,5 litara.....laze ili je merila kad ga je lerala jedno 100 km ( i tad bi vise potrosila, meni je Bravo na leru za sat vremena potrosio na Kosutnjaku oko 5 litara ...hahahaha...)!!!

Koji je ono gore auto, lici na neku ALFU 159 KUPE

.

Poslednja izmena:
Pozdraviće te druk-lager vrlo brzo, a sa njim će ti pozdrave poslati i korpa.

Znam mnoge ljude koji su ceo svoj vožači staž (preko 30 godina) redovno i svakodnevno vozili auto na leru.
Pa nisu imali nijedan sudar. Niti im se bilo šta strašno desilo.
Umeće je ipak umeće.

Kvacilo uvek....drzim sisnuto z;)
Mislila sam da toliko znate...ler voznja je voznja u kojoj ti kvacilo ne treba,a ni gas...samo break....i kakva je to voznja? U prazno...

Tim ljudima se nista nije desilo,pa ni voznja....z;)

Moja korpa,lamela i druk-lezaj prelaze puno....puno kilometara.Umece jeste umece z:girl:

Kvacilo uvek....drzim sisnuto z;)
Kažem ti da to nije preporučljivo iz gorepomenutih razloga.

Mislila sam da toliko znate...ler voznja je voznja u kojoj ti kvacilo ne treba,a ni gas...samo break....i kakva je to voznja? U prazno...
Tim ljudima se nista nije desilo,pa ni voznja....z;)
Mislio sam na vožnju sa menjačem izbačenim iz brzine. I ugašenim motorom.

Moja korpa,lamela i druk-lezaj prelaze puno....puno kilometara.Umece jeste umece z:girl:
Ne znam koliko to puno, ali sumnjam da će ti i novi Sasch set kvačila izdržati više od 100.000 km sa takvom vožnjom. Otići će ti druk-lager i spalićeš lamelu (ne proklizati već spaliti).

Tzv. slobodna voznja....Hmm....za to treba biti majstor,ali bas majstor....umetnik...

Ne znam koliko to puno, ali sumnjam da će ti i novi Sasch set kvačila izdržati više od 100.000 km sa takvom vožnjom. Otići će ti druk-lager i spalićeš lamelu (ne proklizati već spaliti).
To i nije najbolja marka...ali ja sam dobar vozac...;) Odlicno mi je kvacilo i vec dugo traje.

Sukhoi, pretpostavljam...
I ja bi njega...

Pa,ko prezivi :bob:

Kažem ti da to nije preporučljivo iz gorepomenutih razloga.

А Sasch је најбољи? Иххх па ја сам онда на коњу, ја баш тај ставио кад сам мењао сет квачила :)

Back