OPEL

2.0 ?
2.0 16V ?
2.0 4x4 Turbo ?
2.5 V6 ?

vozio sam ih sve :)
od klasicne 115 ks, 8 v, 2.o
pa do bi turbo od 282 ks
najjaci opel koji sam vozio je bila lotus omega :):):)

pre mesec dana sam pozajmio od zelje, od drugara za duzi put, opel calibru 4x4 turbo 204 ks
pravio sam smesne ove nove autice po autoputu, navucem ih na obilazenje pa ih drzim u levoj traci do 160-180 km/h pa onda dodam gas...tek da vide :);)

niko se od njih nije vise ni pokusao da mi se zavuce pod rep :)

inace, najvise sam se vozio sa calibrom 2.0 16 v mating, sredjena fabricki, 183 ks, 17"" felne /imam ih jos 6 na lageru, sa 4 rupe, na prodaju su, petokrake ATV / napred 215/35/17 a pozadi 255/40/17 /ako se dobro secam/ napred uze i nize a nazad sire i vise, pa uz njenu liniju jos i to....lezala je kao pegla :)

najvecu satisfakciju sam dobio od moje dece, sve i jedno zeli je za svoj prvi auto :)
ali to nije auto za pocetnike, jednu od mojih calibri, kupac je zakucao u kucu par dana posle kupovine :0 mirna, ne cuje se a gas reaguje totalno :):)

inace i sad vozim opela, zadnji model restilizovane omege, tabla od zadnje vectre, 2.5 dti fuul
gps, navigacija, bord comp, koza, 17"", cd chardzer, ugradjen telefon, el sedista, kao i sva 4 prozora, ma bas sve sto moze i sto se ima....2002 god, motor je izuzetno zahvalan, mali potrosac za svoju velicinu, na otovrenom oko 8 l na 100 km dizela....a da, imam i fabricki ugradjenu euro kuku, koja se skida i stavlja na dugme, inace je i karavan, tamna stakla /auto je crn metalik/ a sofersajbna je ultraviolet :):):):)'

Opel Kadet 1.3 zvani "suza"... Celih 55ks na plin...oprema ful (radio, prozori na ruku, piksle pozadi, 4x vintere, servo, 5 brzina...:lol:)...
Inače veoma startan...od 0 do 100 za manje od 60 sek... Mali potrošač...13,5 graCka (minimum), otvoreno 10ka...

posto se vec prica o calibri,da li neko ima iskustva sa naslednokom calibre opel astrom bertone?

kakva je za odrzavanje?

koji motor je najbolji i najdugotrajniji?.......1.8 16 v 125 ks,2.2 16 v 150ks ili turbo od oko 200 ks?

po meni,iako je calibra specifican auto,mislim da ga sada vec gazi vreme....i po dizajnu a i u tehnickom smislu......ali zato je tu astra bertone....:)

mada,jako je malo ponuda ovog modela u Srbiji....

Ma,da....astra....niza kategorija....ti si zalutao z:dm2:

Astra jeste klasa Kadetta, ali Astra Bertone se smatra naslednikom Calibre, iako to nije to:

opel-astra-coupe-bertone-6.jpg

pa dobro,sto "to nije to"??

cak i vizuelno podsecaju.....naravno,uz moderniji izgled astre bertone.......calibra sada nekako postaje classics......a i nije cudo kada ima vec 18-19 godina od kada je prva calibra predstavljena,a vise od 10 godina od kako se ne proizvodi

a zasto ne moze da je zameni?

koje su to nedostizne prednosti koje,po tvom misljenju ima calibra nad astrom bertone?....(ovako cu mozda i dobiti odgovor na prvobitno pitanje o astri)

Evo ti jedan odgovor koji ces ,mozda , smatrati tipicno zenskim,al to je tako :D;)

Ne moze nista da je zameni u srcu :zaljubljena:

a,evo i manje bitan...prenos,ogibljenje,vesanje,linija....ima jednu od najboljih "gooza" :D kao gepard na putu :vatromet::bob:

Evo ti jedan odgovor koji ces ,mozda , smatrati tipicno zenskim,al to je tako :D;)

Ne moze nista da je zameni u srcu :zaljubljena:

a,evo i manje bitan...prenos,ogibljenje,vesanje,linija....ima jednu od najboljih "gooza" :D kao gepard na putu :vatromet::bob:

pa dobro,jesi li ti na nekoj auto pisti vozila prvo jedan pa drugi auto,i na osnovu toga si zakljucila to o npr prenosu i ogibljenju astre bertone?........ustvari,da li si nekada vozila astru bertone?.....ako da,koji je bio u pitanju?

i zasto mislis da je bolji prenos?......kraci hod menjaca?.....kraca i meksa rucica menjaca?......pa performase su im manje vise iste npr kada se meri ubrzanje od 0 do 100....

objasni malo detaljnije zasto nesto tvrdis.....mislim,neke malo vise tehnicke momente,a ne tipicno zenske....

pa dobro,jesi li ti na nekoj auto pisti vozila prvo jedan pa drugi auto,i na osnovu toga si zakljucila to o npr prenosu i ogibljenju astre bertone?........ustvari,da li si nekada vozila astru bertone?.....ako da,koji je bio u pitanju?

i zasto mislis da je bolji prenos?......kraci hod menjaca?.....kraca i meksa rucica menjaca?......pa performase su im manje vise iste npr kada se meri ubrzanje od 0 do 100....

objasni malo detaljnije zasto nesto tvrdis.....mislim,neke malo vise tehnicke momente,a ne tipicno zenske....

Prvo,mislim da se na pisti ne vide prave mogucnosti automobila,vec na putu i to sa saobracajem,krivinama i svim drugim elementima koji izvlace i od vozaca i od kola maximum.

Dalje,vozila sam obicnu astru i ne verujem da je menjac drugaciji kod bertone.Kod calibre je jednostavno bolji.Bolji je i od vectrinog.Precizniji,laksi.Krivine koje savladjuje calibra pri prilicno velikoj brzini,nisam sigurna da bi bertone uspela.Manja je ,laksa,manji medjuosovinski raspon.Calibra je jednostavno stabilna i u vrlo ostrim krivinama i ulazi u njih sa poprilicno velikom brzinom i "ne bezi".

Jedini problem koji bih izdvojila kod calibre su srednja svetla....vrlo losa.

Brzinske perfomanse? Pa,razlika u tezini ova dva modela je verovatno 500kg.Da li ti to nesto govori.Calibra je jedan od retkih cupea koji su i veliki i konforni kao limuzina.Svi kupei su prcvonjci.Laki,mali,a kad im je jos dat i veliki broj konja,neadekvatno njihovoj velicini,sta se dobija ? Potencijalna opasnost na putu.Ne znam,jednostavno ne volim mala kola.Zato sam rekla da to ni u kom slucaju ne moze biti naslednik calibre.Jok.

Prvo,mislim da se na pisti ne vide prave mogucnosti automobila,vec na putu i to sa saobracajem,krivinama i svim drugim elementima koji izvlace i od vozaca i od kola maximum.

Dalje,vozila sam obicnu astru i ne verujem da je menjac drugaciji kod bertone.Kod calibre je jednostavno bolji.Bolji je i od vectrinog.Precizniji,laksi.Krivine koje savladjuje calibra pri prilicno velikoj brzini,nisam sigurna da bi bertone uspela.Manja je ,laksa,manji medjuosovinski raspon.Calibra je jednostavno stabilna i u vrlo ostrim krivinama i ulazi u njih sa poprilicno velikom brzinom i "ne bezi".

Brzinske perfomanse? Pa,razlika u tezini ova dva modela je verovatno 500kg.Da li ti to nesto govori.Calibra je jedan od retkih cupea koji su i veliki i konforni kao limuzina.Svi kupei su prcvonjci.Laki,mali,a kad im je jos dat i veliki broj konja,neadekvatno njihovoj velicini,sta se dobija ? Potencijalna opasnost na putu.Ne znam,jednostavno ne volim mala kola.Zato sam rekla da to ni u kom slucaju ne moze biti naslednik calibre.Jok.

:rumenko: ono moje je bilo baš sve isto kao zatamnjeno...ipak sam ga mnogo voleo...
Kalibra...nisam je vozio, ali ono što prvo upada u oči i što mi se možda jedino ne sviđa je veliko zadnje staklo, koje leti može da pravi probleme u smislu da se zbog toga previše greje kabina...ne znam...postoje one "roletne"...

Calibra nije coupe, već sporty hatchback.
Za one koji ne znaju:
A coupé or coupe (from the French verb couper, to cut) is a closed car body style, the precise definition of which varies from manufacturer to manufacturer, and over time. Coupés are often hardtopped sports cars or sporty variants of sedan (also known as saloon — see American and British English spelling differences) body styles, with doors commonly reduced from 4 to 2
A Calibra ima troje vrata.

pa i pista ima krivine.....a i nadam se da ne mislis na saobracaj tipa u beogradu?.....:)....tu stvarno mozes da vidis "performase" auta.....

znaci nisi vozila ni jedan model astre bertone,i tako samouvereno tvrdis da je kalibrin menjac bolji?.......bas interesantno....

zar stvarno mislis da npr astra bertone TURBO sa 192ks ima ISTI menjac kao obicna astra G 1.6 ili 1.4 ili koju si vec vozila?.........ajde,budimo realni...

nadji negde na netu dimenzije astre bertone i calibre......nema bas puno razlike....to su vrlo slicni automobili po dimenzijama.....

odakle ti ideja da je razlika 500kg???..mrzi me sad da trazim podatke,ali zista je mala razlika u tezini ova dva modela......doduse zavisi koji motor je u pitanju......i da,calibra je bas konforna na zadnjim sedistima....

znaci,verovatno vidis da je besmisleno da pricas nesto napamet i nesto sto ti verujes ili ne verujes.......pricamo o cinjenicama.....ja sam te zato pitao o razlikama astre i calibre,posto si tako samouvereno tvrdila da je calibra bolja,ali ispada da ti tvoje utiske o astri bertone zasnivas na obicnoj astri G....i na pretpostavkama.....

bolje ostani kod onog tipicnog zenskog objasnjenja tipa "volim moju calibru najvise na svetu i ona je najbolja,jer je moja i ja je volim"....:)

Back