OPEL

HEMI 426:
:lol:

Razvoj "pijacarskih" automobila u srbiji kroz decenije : Skoda Octavia karavan ( stara naravno )
Wartburg Karavan
Opel Kadett suza karavan ( pa kad crkne )
Opel Kadett suza karavan

:lol: :lol: :lol:
Preskočio si ovde vrlo važna vozila: Opel Blitz (1,5 tona) zakon za pijacu, Opel Capitan karavan...Sve u svemu Opeli su bili pijačni zakon i razlog da komšije dobijaju "srčke". Vartburg je bio boza...

opel blitz su imali jaci i bogatiji pijacari...zaboravio sam na onaj IMV-ov kombi sa duzim medjuosovinskim rastojanjem, uvek ofarban u neku "institucionalnu" sivu boju sa elemetima rdje... :lo: :lol: :lol:

HEMI 426:
opel blitz su imali jaci i bogatiji pijacari...zaboravio sam na onaj IMV-ov kombi sa duzim medjuosovinskim rastojanjem, uvek ofarban u neku "institucionalnu" sivu boju sa elemetima rdje... :lo: :lol: :lol:
Daaaaaaaaaa, Blitz je bio dokaz posebne uspešnosti. Sorry obožavaocima Opela, ali isti je decenijama važio za seljosko- pijačarsko vozilo, i niko ko je držao do sebe nije vozio Opel...

Espanol:
Preskočio si ovde vrlo važna vozila: Opel Blitz (1,5 tona) zakon za pijacu, Opel Capitan karavan...Sve u svemu Opeli su bili pijačni zakon i razlog da komšije dobijaju "srčke". Vartburg je bio boza...

Drugar koji ima kadeta iz 73. se uvijek hvali kako može tele stati u gepek :) , a kad otvoriš haubu nigdje motora :)

Espanol:
Opel je decenijama važio za seljobersko pijačno vozilo. Ne vidim gde je problem i čemu takva reakcija?
Opet se ljutiš, ne mogu da verujem! A ''problem'' ako ga uopšte ima je u onome ''seljobersko''. Hoćeš da kažeš da je to korektan komentar prema vlasnicima Opela??? :confused:

jomini:
Opet se ljutiš, ne mogu da verujem! A ''problem'' ako ga uopšte ima je u onome ''seljobersko''. Hoćeš da kažeš da je to korektan komentar prema vlasnicima Opela??? :confused:
Odakle ti ideja da se ljutim? I uopšte ne vidim nikakav problem u celoj priči o Opelu. Mlad si i ne kapiraš priču koju sam ispričao. Opel su zaista decenijama vozile određene grupe ljudi (uglavnom pijačari) i ljudi sa sela. Pogotovo su u modi bili "karavani", pa još ako su bili i crveni, ajooooooooooooooooj...To je suva istina koju može da potvrdi i tvoj tata ako ga pitaš i nema nikakve veze sa sadašnjim vlasnicima Opela. Jednostavno, Opel je uvek bio pojam automobila vezan za selo i pijacu

UltraZvuk:
Pazi kad sam se setio tih opela... jos sredinom '80-tih sam ih vidjao po ulicama :)) A tek onih IMV kombija... pa to su kome :))
Tom IMV-u je ručica menjača bila praktično iza vozača! Dobro se sećam da se moralo rukom posegnuti dobro unazad da se dohvati. Praktično iza linije dup..a... :lol:

brise poruke koje su bile daleko pristojnije od njegovih postova.

sinoc je bila 4 vece za izbor najboljeg auta svih vremena na nemackoj tv KABEL 1 i u saradnji sa najjacim auto magazinom u nemackoj AUTO BILD

opel je uzeo u klasi limuzina 2 mesto sa modelom OPEL DIPLOMAT 8V a u klasi sportski auta svih vremena, 8 mesto sa OPEL GT i 15 mesto sa OPEL MANTOM. inace sinoc smo culi da je opel manta proizvedena u vise od 1.000.000 primeraka do 1988 god dok se proizvodila :)

upravo ide na rtl-u film "manta manta", jedan od brojnih filmova sa OPEL MANTOM u glavnoj ulozi.

da podsetim, pre par nedelja OPEL MANTA je zauzela 15 mesto u izboru za sportski auto auto svih vremena!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

proka1:
sinoc je bila 4 vece za izbor najboljeg auta svih vremena na nemackoj tv KABEL 1 i u saradnji sa najjacim auto magazinom u nemackoj AUTO BILD

opel je uzeo u klasi limuzina 2 mesto sa modelom OPEL DIPLOMAT 8V a u klasi sportski auta svih vremena, 8 mesto sa OPEL GT i 15 mesto sa OPEL MANTOM. inace sinoc smo culi da je opel manta proizvedena u vise od 1.000.000 primeraka do 1988 god dok se proizvodila :)

jel to bio izbor za naj auto svih vremena nemacke proizvodnje ?

brera:
jel to bio izbor za naj auto svih vremena nemacke proizvodnje ?
To sve govori o čuvenom švapskom ukusu, sako na kocke, kravata roze na štrafte, kratke pantalone ispod kojih su bele čarape, Opel Manta i pravac Jadransko more da se producira...Pa ako je Manta neki uzor za sportski auto, priznajem da pojma nemam o automobilima!

I da se vratimo na drugi "sportski" uzor Opel GT. Bio mi je simpatičan oblikom kao "precrtani" mini Corvette. Sve ostalo je bilo BOZA, klasični pogon, kruta zadnja osovina sa lisnatim gibnjevima...Sa motorom od 1100 ccm drali su ga Zastavini "tristaći", sa snažnijim od 1900 ccm svaka pristojna limuzina... Kakav sport, kakvi bakrači? Mogu Švabe da prave kakve god hoće izbore a Opel da plaća neka izmišljena mesta, ali Manta i GT nemaju blage veze sa sportom, i to je jasno svakom poznavaocu!

Back