Zagor BG:
mario80:
to sto se sad ebes sa kolima...to ti je sto nisi hteo da dodas pare i da kupis vagena...
diskovi kad se istanje...dobiju devijaciju...
pa si ti otisao i kupio turske nove diskove...koji su od tako lose legure da se iskrive novi na kolima posle kjratkog vremena...
kod vagena, diskovi traju od 150.000 do 200.000 predjenih kilometara.sto je u principu vek trajanja vozila ali se on moze voziti sa minimalnim ulaganjima jos ....
e zato se opel rastavi sam od sebe jos kad krene sa proizvodne trake...
opel je djubriste.
Mario, preteruješ sa Vagenom. Imam drugara koji drži servis i prodavnicu Vagenovih delova. Radio je u sarajevskom TAS-u i lično misli da je Vagen precenjen od Golfova pa do Audija 8. Još mi je u poverenju rekao da je prodaja Vagena u SCG u konstantnom padu iz godine u godinu. U odnosu na kvalitet nekadašnjeg Krajslera, Jaguara, Maseratija pa i Opela Vagen je inferioran. Vagen, koliko ja znam nije imao nikakvih reli uspeha kao recimo Lancia Delta Integrale, Pežo 205, Reno 18. Uporedi na primer, jedan Kadet C i Golfa jedinicu iako nisu baš vršnjaci pa će ti dosta biti jasnije. Recimo , motor Kadeta C možeš nositi pod mišku a ima dosta primeraka koji i posle 30 godina fenomenalno funkcionišu. Čak je Fiat 1300 po mnogo čemu bolji od Golfa I ili recimo Bube. ''Ali nemac je to napravio''. Ako nisi znao samo je Simca 1307/1308 (radi se o minimalnim razlikama) dva puta uzastopce proglašena auto godine u Evropi.To nije ponovio ni jedan model Vagena.Simca je i kupljena od stane Pežoa samo zbog motora te Simce koji se kasnije ugrađivao u generacije i varijacije Pežoa 309. Corado se nigde ne spominje u anketama, niti ga nešto posebno izdvajaju mada je solidan auto. Svako ima mogućnosti da hvali svoj auto a i priče ko je od koga brži mi deluju pubertetski. Ovo shvati kao dobronamernu kritiku. Pozdrav!
mislis na auto godine simku horizon? taj toster?

hehehhee....vagen je uvek bio ruzan, grub ali kvalitetan i funkcionalan! o tome ja pricam!
prodaja vagena mora da pada kad se pojavilo jato korejskih smradova po niskim cenama i dobrim kreditima...a vagen je skup zato sto te posle ne boli glava...kapiras? ali ovde je gorivo ocajno tako da se desavaju raznorazni problemi jer u kolima sada ima i po 20-ak senzora koji kad vide super ili d1 za traktore polude...zar ne?
ja sam vozio audija a8 4,2 i omegu mv6 3000....tako da znam razliku....covece!
omega se raspala!
a krajsler (nov) 2,5 td nam je umro do cg...tdi...na 7,5 hiljada kilometara! to nije auto, to je korejanac!
grand vojadzer....cvrc...
a sto se tice starih automobila...imam u garazi fiat topolina 500a iz 40 godine koga sam sam restaurirao...tako da znam sta su bili nekad automobili a sta su sad...
sada ga projektuje kompjuter da bude samo malo jaci nego sto treba(deo) nekada se to odokativno pravilo i bilo je 2x jace nego sto treba...
toliko od mene...nadam se da ste nesto naucili iz mojih redova.neka se niko ne ljuti, nije nista licno. 8)