onkomafija-vreme izmedju skenera

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
...nadam se, da hoce biti.....razmisljam da pitam doktora da li ima smisla da se operise opet da bi skinuo to tkivo u kome jos ima tragova....nisam pametna, zasto nije isao sire, a mogao je...
...ajd valjda je taj tumor osetljiv na zracenje pa mozda i bude dobro....rekose na konzilijumu pratice se cesce, radice se snimci magneta i cega jos treba pa ce se znati dokle je doslo i sta
dalje treba raditi....
....i tako ispade ko jednom tamo udje ima da ih obilazi stalno:rida:

neće stalno, izlečićeš se i nećeš se tamo vraćati i pokušaj da se smiriš kad budeš razgovarala sa svojim doktorom ili zapiši sva pitanja pre odlaska pa da imaš podsetnik, blokiraš se potpuno pa izađeš sa manje informacija nego što uđeš, vrlo je bitno da znaš šta se dešava i kako sve to ide, nemaju oni puno vremena i misle da svi koji dođu znaju šta im pričaju, insistiraj na objašnjenju...drž se Arljoko :heart:

neće stalno, izlečićeš se i nećeš se tamo vraćati i pokušaj da se smiriš kad budeš razgovarala sa svojim doktorom ili zapiši sva pitanja pre odlaska pa da imaš podsetnik, blokiraš se potpuno pa izađeš sa manje informacija nego što uđeš, vrlo je bitno da znaš šta se dešava i kako sve to ide, nemaju oni puno vremena i misle da svi koji dođu znaju šta im pričaju, insistiraj na objašnjenju...drž se Arljoko :heart:

...pa i ono sto pitam oni prebacuju na mog doktora, a on vecito nesto neraspolozen za pricu, kaze sta ima i cao,zdravo....em kad odem kod njega budem sva uplasena, em se sludim dodatno
njegovim nastupom....kako i da znam sta mi je rekao..dobro znam i kucu da nadjem...
...nadam se da ce taj tumor biti osetljiv na ta zracenja pa da ce mu doci glave....a hoce li se moja nada obistitniti, videcemo....

...nego da ja vas pitam sve zajedno, ima li koja iskustva sa tom sodom bikarbonom i limunom? dete me pritiska svakodnevno da to pijem, ona je ucla, rekli joj da je to super "jace od hemio terapije",
i znam ja da se ona brine i da joj nije lako, da zeli da pomone, ali ne bih da sprzim zeludac tom kombinacijom.....m, sta mislite?

zato ja i napisah da zapišeš jer znam kakva si, a njega ko šiša, ima da objasni, to mu je posao i nemoj da se bojiš doktora, oni su tu zbog tebe a ne ti zbog njih...
što se sode tiče...ja u to ne verujem, do skoro niko o tome nije pričao, sad odjednom ispade čudotvoran lek....ne znam šta da ti kažem, to mora čovek sam da
odluči šta će uzimati i verovati u to...po meni je bitno raditi na imunitetu, da telo izdrži svo to lečenje, a soda baš i nije poznata po tome...

zato ja i napisah da zapišeš jer znam kakva si, a njega ko šiša, ima da objasni, to mu je posao i nemoj da se bojiš doktora, oni su tu zbog tebe a ne ti zbog njih...
što se sode tiče...ja u to ne verujem, do skoro niko o tome nije pričao, sad odjednom ispade čudotvoran lek....ne znam šta da ti kažem, to mora čovek sam da
odluči šta će uzimati i verovati u to...po meni je bitno raditi na imunitetu, da telo izdrži svo to lečenje, a soda baš i nije poznata po tome...

....zapisala danas pa dzaba, nemaju oni kad da pricaju sa mnom, nego rekose pitajte svog lekara...ajd pisacu novi spisak pitanja za njega sutra....
.....ne verujem ni ja u sodu,ali rekoh ajde da pitam mozda je nako pio, mozda neko imam bilo kakva iskustva....moje dete se ljuti kad ja kazem da sodu mogu jedino da sipam
u ves masinu da skine kamenac....ajde limun, ajde sve neke vitamine i cuda, al odakle iskoci ta soda kao neko novo cudo na vidjeno, pa ko sta radi svi o njoj pricaju...

.sutra cu ja u biljnu apoteku da kupim caj pa cu njega da pijem....to mi nekako logicnije od sode....

To bi trebala da bude skroz očišćena soda, a ne ova koju svakodnevno koristimo za sve i svašta. Možda deluje, možda ne, malo je onih koju su to probali.
Čućeš sve i svašta. I petrolej i žive svilene bube i soda bikarbona i koštice kajsije i travke pobrljavke, ma ne zna im se broj!

- - - - - - - - - -

Od lekara ćeš slabo dobiti informacije, tim pre što ti imaš 2 miliona pitanja, a oni ne žele da ih neko smara toliko dugo. Zato kad stigneš kući uzjaši google i pitaj do mile volje, a za lekara ostavi samo par pitanja i to u slučaju da ti google nije baš razjasnio. Tako ćeš najbolje upoznati ono sa čim se boriš i bolje ćeš razumeti zašto je to baš tako u pogledu lečenja.

...dobro znam da ima 1001 narodni lek, neki ima smisla neki ama bas nikakva....sto se sode tice tu je i naglaseno da je to soda za ljudsku upotrebu, ali svejedno meni nekako sama rec
dosta da me odbije....
...nisam ni mislila da pitam dr o tome ista, ne pada mi na pamet, znam ja da oni ne vole da odgovaraju na ptanja, moj se cak postavi tako da ne treba nista ni da ga pitam, samo kaze ono
sto on misli da treba reci....skrt je na recima, a inace nije takav, vidjala sam ga van ordinacije po bolnici prica "ne zaklapa" , znaci nije neko ko ne voli da prica, vec ga mrzi da objasnajava
pacijentu sta mu je i tako dalje...
....trenutno sam totalno sludjena da ni ne znam ni sta bi google pitala, a ne doktora, samo imam jedno pitanje, kao i moje dete, ZASTO????....ali posto to niko ne zna suludo je i pitati....

....zapisala danas pa dzaba, nemaju oni kad da pricaju sa mnom, nego rekose pitajte svog lekara...ajd pisacu novi spisak pitanja za njega sutra....
.....ne verujem ni ja u sodu,ali rekoh ajde da pitam mozda je nako pio, mozda neko imam bilo kakva iskustva....moje dete se ljuti kad ja kazem da sodu mogu jedino da sipam
u ves masinu da skine kamenac....ajde limun, ajde sve neke vitamine i cuda, al odakle iskoci ta soda kao neko novo cudo na vidjeno, pa ko sta radi svi o njoj pricaju...

.sutra cu ja u biljnu apoteku da kupim caj pa cu njega da pijem....to mi nekako logicnije od sode....
Sofija ce ti tacno objasniti tu dijagnozu, ja sam pokusala da guglam, ali tu ima stotine objasnjenja tako
da nemoj ni da se smaras guglanjem, a sto se tice limuna i sode bikarbone slobodno pocni to da uzimas,
da ti skodi sigurno nece. Ne bih ni ja licno nikada lekara pitala za te alternativne lekove jer to nije u opisu njihovih radnih mesta, sve sto ne skodi ( a to je ova soda bikrabona i limun) svakako da je u redu.
Ne znam od kud toliki odboj kod tebe od te sode bikarbone, a opet je svi ljudi koriste svaki dan za peciva jer joj je drugo
ime prasak za pecivo ili bakin prashak..

Sofija ce ti tacno objasniti tu dijagnozu, ja sam pokusala da guglam, ali tu ima stotine objasnjenja tako
da nemoj ni da se smaras guglanjem, a sto se tice limuna i sode bikarbone slobodno pocni to da uzimas,
da ti skodi sigurno nece. Ne bih ni ja licno nikada lekara pitala za te alternativne lekove jer to nije u opisu njihovih radnih mesta, sve sto ne skodi ( a to je ova soda bikrabona i limun) svakako da je u redu.
Ne znam od kud toliki odboj kod tebe od te sode bikarbone, a opet je svi ljudi koriste svaki dan za peciva jer joj je drugo
ime prasak za pecivo ili bakin prashak..

...pravo da ti kazem, najvise imam otpor prema sodi jos od vremena kad mi je masina za ves nesto trokirala pa mi majstor rekao "kupite kilo sode pa svaki put kad ukljucite masinu,
a vi jednu kasiku sipajte", i tad je masina izvacivala vodu u kadu (nekad bese davno) pa lepo vidis koja je to kolicina kamenca, posle toga mi je masina bila pred otpisom totalno, pa
smo menjali sve gume (pojela ih soda)....eto verovatno od tad ne znam.....
...a kosristim i sodu i pzp, redovno kad mesim, ne izbegavam ih u toj varijanti....

- - - - - - - - - -

...da i cekam Sofku da mi kaze sta tu pise, mada i laik po nesto vidi....no dobro jedno je moje laicko tumacenje, jedno njeno strucno..
..probala sam da trazim na goglu pa me sludi i samo jos vise uplasi....

Pa i limunom cistimo kojesta, nego nije to sada za tebe najvaznije.
Najvaznije da ti Sofija rastumaci tu dijagnozu, ono sto sam ja razabrala guglajuci bilo bi
da i nema veze sto ti nisu celo maligno tkivo skinuli jer hirurg nije ni mogao da zna koliko je,
ali da je zaista tako da problem nastaje samo u slucaju metastaza na plucima, a ti ih nemas, snimali su te.

Pa i limunom cistimo kojesta, nego nije to sada za tebe najvaznije.
Najvaznije da ti Sofija rastumaci tu dijagnozu, ono sto sam ja razabrala guglajuci bilo bi
da i nema veze sto ti nisu celo maligno tkivo skinuli jer hirurg nije ni mogao da zna koliko je,
ali da je zaista tako da problem nastaje samo u slucaju metastaza na plucima, a ti ih nemas, snimali su te.

..da najvaznije je da Sofka kaze sta i kako, ja mogu da gledam do prekosutra i da se zderem, uzaludno....logicno mi je da on nije mogao znati dokle ide to maligno tkivo,
ali me zanima recimo moze li on ponovo da operise...ako smatra da treba i u kom periodu....
...meni su snimali pluca rangenom, ne znam koliko se na tom snimku moze nesto videti, ali znacu sutra da li ce doktor to predlagati kao opciju radi neke sigurnosti...
...nekako mi je vazno da sto pre pocnem ta zracenja kad su vec neophodna, inace cu ziva sebe pojesti cekajuci to...

Mom tati rezultat ni danas nije gotov. Sledeće što očekujem je da mi kažu da su zagubili uzorak, ili da nije uspela bronhoskopija, ili tako neku budalaštinu...

Afro, jel imaš pojma koliko dugo se čeka na zračenje?

...ne bi me nista iznenadilo...pravo da ti kazem...

...nemam pojma, idem sutra pa cu videti...danas na konzilijumu rekose kao malo da sacekamo da se jos ta rana smiri i tako neka prica...e sad sta to znaci, koliko je to, cucu sutra....da li na
psihickoj bazi ili sta vec, mene noga od danas boli spod reza ka zglobu...

Poslednja izmena od moderatora:
ZD, ne zezaj se više sa njima, nego lepo idi u bolnicu podigni uzorak sa bronhoskopije na revers i odnesi kod privatnika, biće gotovo za par dana

Likita, to možda nije loša ideja, ali čemu? Nema svrhe. On je polumrtav čovek. Od juče ujutro ne jede, uglavnom spava, i jedina srećna okolnost u svemu ovome je što nema bolove. Odjutros je opet počeo da prima lek od kog je prošli put profunkcionisao, i ako bude živ, primaće ga do nedelje. Pa ćemo videti da li će mu biti bolje. Mada ja sumnjam, mislim da se ili tumor povećao, ili je opet otok u mozgu, jer trenutno izgleda najgore od kada se razboleo. Mislim da ovu krizu neće pregurati.

P.S. Čak i kada bih dobila rezultat za par dana, tek treba da ga nosim na onkološki konzilijum, a dr mi je već napomenula da je zračenje jedina moguća opcija. A i sama si afro napisala da se zračenje zakazuje za maj. Ja ne znam koliko će živeti moj tata, ali maj dočekati neće. :(

Mene taj rezultat sada više interesuje u smislu da vidim šta ga je to pokosilo za mesec dana.

Poslednja izmena:
...ne bi me nista iznenadilo...pravo da ti kazem...

...nemam pojma, idem sutra pa cu videti...danas na konzilijumu rekose kao malo da sacekamo da se jos ta rana smiri i tako neka prica...e sad sta to znaci, koliko je to, cucu sutra....da li na
psihickoj bazi ili sta vec, mene noga od danas boli spod reza ka zglobu...

otprilike se čeka tri nedelje do mesec dana, šalju telegram kao i za operaciju, a za to vreme će i rez da zaraste,
ne sme se zračiti dok je rana sasvim sveža zbog opekotina od radijacije....imaš li još temperaturu?

otprilike se čeka tri nedelje do mesec dana, šalju telegram kao i za operaciju, a za to vreme će i rez da zaraste,
ne sme se zračiti dok je rana sasvim sveža zbog opekotina od radijacije....imaš li još temperaturu?

...nemam, to sam samo juce imala, mene stres sprzi, ustvari sama se sprzim kad se sikiram ...ludak....
...e pa da, tako nekako su i oni rekli, da mora malo jos da prodje od operacije, i da ce to tako biti taman neko vreme dok
se sve pripremi za zracenje....sta se i kako priprema ja pojma nemam, a nije ni vazno da ja znam, neka znaju oni i neka
sprze zlotvora, a naka ja mogu da hodam i da trcim, meni dosta....

Likita, to možda nije loša ideja, ali čemu? Nema svrhe. On je polumrtav čovek. Od juče ujutro ne jede, uglavnom spava, i jedina srećna okolnost u svemu ovome je što nema bolove. Odjutros je opet počeo da prima lek od kog je prošli put profunkcionisao, i ako bude živ, primaće ga do nedelje. Pa ćemo videti da li će mu biti bolje. Mada ja sumnjam, mislim da se ili tumor povećao, ili je opet otok u mozgu, jer trenutno izgleda najgore od kada se razboleo. Mislim da ovu krizu neće pregurati.

P.S. Čak i kada bih dobila rezultat za par dana, tek treba da ga nosim na onkološki konzilijum, a dr mi je već napomenula da je zračenje jedina moguća opcija. A i sama si afro napisala da se zračenje zakazuje za maj. Ja ne znam koliko će živeti moj tata, ali maj dočekati neće. :(

Mene taj rezultat sada više interesuje u smislu da vidim šta ga je to pokosilo za mesec dana.

...ne mora da znaci da se toliko ceka niti da bi on toliko cekao, kad je neko hitan oni rade odmah, sta treba, danas su zenu bukvalno direktno sa konzilijuma poslali na odelenje pa na operaciju...pokusam
sve sto smatras da treba...

...ne mora da znaci da se toliko ceka niti da bi on toliko cekao, kad je neko hitan oni rade odmah, sta treba, danas su zenu bukvalno direktno sa konzilijuma poslali na odelenje pa na operaciju...pokusam
sve sto smatras da treba...

Ma znaš kako bi im on od 76 godina bio hitan. Prosto bi poleteli da ga zrače, da ga izleče...:( Kada sam u četvrtak pričala sa tom njegovom (polu)doktorkom i rekla joj za koga tražim rezultat, bila je zbunjena, da sam u jednom trenutku pomislila da će me pitati: "Pa zar je on još živ?" :sad2:

Au. To kod njega baš brzo ide...
Pa ništa onda. Nema svrhe i da stignu rezultati. Jedino što kažeš da vidiš kakav je to tumor.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back