likita12
Poznat
- Poruka
- 8.736
Baš mi je žao Afro. Zaista. Mogu samo da ti kažem da budeš jaka i da se držiš. Pred tobom je period pun izazova, ali prebrodićeš to i čvrsto verujem, izaći ćeš kao pobednik.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
...ajd da se i ovde upisem, kao malo sam se sabrala, ali ustvari bas i nisam....
...ph nalaz kaze maligni tumor sarkom lipom, ili lipom sarkom ili kako se vec zove
...konci jos nisu svi povadjeni, tamo gde je nekroza od tumora, u samoj sredini rane tesko zarasta, pa ce stajati jos neko vreme,
ostali sklonjeni, i dalje oktonisept i voda sapun...sto se rane tice...
..u cetvrtak konzilijum u 8h, pa da vidim sta ce mi oni reci, koliko zracenja, kakvih i sta sve jos treba da znam, verovatno ce bar
imati strpljenja da ih pitam sta treba da znam, a moracu to da zapisem ako mislim da se "setim", u protivnom izaci cu odande
a da nista ne znam gore nego sada....jedino sto znam je da za te takve malignitete ne daju hemio terapiju nego samo zracenje
da li je to bolje ili gore ni to ne znam..
...definitivno ne znam nista sem da me je strasno strah svega sto mi predstoji u narednom periodu...
...ako imate bilo kakav savet, proveren, sto se tice ishrane, nekih pomocnih lekovitih sredstava,tipa aloja, ili bilo cega, recite bicu vam zahvalna,
svaki savet nekog ko je sve to prosao je vise nego dobrodosao...
![]()
Афро, шта му пише за градус?
Добро или лоше диферентован (low grade или high grade) ?
- - - - - - - - - -
Ако те не мрзи, препиши ми дијагнозу.
Липосарком има врло добру прогнозу, чак и високоградусни.То није малигнитете ''отрован'' на онај ружни, класични начин.
Pa znaš kako. Svi obično kad saznaju takvu dijagnozu kreću sa nekim rigoroznim načinom ishrane, izbacuju meso i ubacuju sve i svašta za šta čuju da može da pomogne. Generalno, gledaj da održiš krvnu sliku dobrom jer od zračenja ona opada, hrani se onako kako ti organizam traži i ono uopšteno bez jake, teške hrane, sa puno svežeg voća i povrća.
Javiće se još neko pa će ti dati bolje smernice. Prvo ojačaj psihu. Pozitivan stav je pola izlečenja![]()
Napisala sam ti poruku,
A za krvnu sliku dobila sam sledece preporuke:
- od sestara u bolnici gde sam primala hemoterapiju da jedem suvu slaninu i crni luk ( jela svako vece po malo)
- od sestara na zracenju: C vitamin, orasi, lesnici, badem, caj od kamilice i da sto vise budem na svezem vazduhu
- izguglala da cink utice na povecanje leukocita, narocito T-celija ubica a ima ga i u pilecoj supici
Sve sam koristila i krvna slika mi je celo vreme bila odlicna, nikad mi nisu leukociti pali ispod 4,7 miliona a sve ostalo je bilo ok
Slanina da, ali od mangulice![]()
A dobra je i ona Bikicina bomba sa medom i zrnevljem, pisalo se ovde x puta.
Ma da, ima gomila recepta, samo polako, ne moze se sve odjednom uvesti u ishranu...a sigurna sam da ce te svi zatrpati gomilom recepata i nema sanse da se svaki dan sve od toga sto se preporucuje protiv tumora jede... nego jedno vreme jedno, posle drugo
I najvaznije je ne predati se, nema neizlacivih bolesti. Ali ne padaj u bedak ako u prvo vreme budes uplasena i demoralisana, normalno je to, vremenom ce ti biti bolje
Neda je ostala bez neta. Javiće se kad bude mogla.
Daj sebi dva tri dana za tugovanje i proklinjanje sudbine, a onda se saberi i kreni napred.
Ka što ti je Sofi rekla, a ona to odlično zna, jeste rak ali ima izuzetno visoke stope preživljavanja, koje se kreću između 60 i 100% . To ti se sada ne čini možda mnogo, ali veruj mi da su devojke sa ove teme imale mnoooogo manje šanse, a sada su itekako žive i zdrave!
Biće sve dobro na kraju, videćeš. I upamti, i šut u duupe je korak napred![]()
Nije mi dao doktor, samo mi je procitao nalaz i poslao me da odmah sto pre zakazujem konzilijum. Kad sam pitala mogu li da dobijem nalaz
rekao mi je da cu sve dobiti konzilijumu. Znaci tek u cetvrtak bi trebalo da mi daju, ako opet ne prebace lopticu na doktora pa da moram da
cekam da mi on sve to odstampa, otkuca, sta vec.
Toliko sam se zbunila i sludela da sam potpuno zaboravila da pitam kad opet da dodjem na previjanje, ustvari vise idem zbog konaca jer su mi danas
skinuli samo 4 i opet ostalo jos jedno 4-5 onih sredisnjih, jer je tu nekroza i kao da se ucvrsti i ne otvori rana, a mene zanima sad ovako kad razmisljam
malo smirenije, sto on tu nekrozu nije skinuo, zasto je ostavio, kad je ona bila prisutna jos dok je tumor bio unutra. Videcu da ptiam na konzilijumu za
to mozda ce oni imati neki razlozan pravi odgovor, jer mi nije bas logicno da se to ostavi, ako je moglo da se skine, a sigurno je moglo..
Чим није скинуто, значи да није ни требало бити.
У сваком случају, ако је липосарком, само се зрачи, нема никакве хемије.
И говори се о десетогодишњем враћању на исто место или евентуално метастази. Другим речима, немаш превише разлога за бригу.![]()
Ono što ti je rekla je da taj oblik koji ti imaš nije razlog za preteranu brigu, jer se tu ne govori o preživljavanju već o potpunom izlečenju. U pitanju je tumor niskog maligniteta koji se toliko sporo razvija da se eventualno može pojaviti na istom mestu tek posle 10 godina ili dati neku metastazu.
Да, баш како написа Лики.
Ако је ЛИПОсарком, таква је прогноза.
Значи, ако је пореклом од масног ткива.
Sofija, dr mog tate mi je rekla da njegov rezultat nije gotov, jer je verovatno uzorak poslat na dodatno bojenje. Šta to znači?
...ja sam cula maligni L i sarkom, i to je to, posle je nesto pricao nisam nista cula
...videcu u cetvrtak, a verovatno cu otici i u utorak jer od soka ne znam kad mi je rekao da opet dodjem da vade preostale konce,
niti da li je ista i rekao....a nesto mi dugacko da cekam od petka do cetvrtka kad idem na konzilijum pa da tad vidim sta ce sa koncima....
...pukla sam totalno![]()
То значи да имунохистохемијским методама (апликовање анти-тела на ткиво па тамо где се веже, ако се веже, боји ткиво у браонкасто) или хистохемијским (боји се само ткиво специјалном бојом, без апликовања анти-тела) морају да докажу порекло тумора или сам тип.
А где је твој тата оперисан?