onkomafija-vreme izmedju skenera

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
То значи да имунохистохемијским методама (апликовање анти-тела на ткиво па тамо где се веже, ако се веже, боји ткиво у браонкасто) или хистохемијским (боји се само ткиво специјалном бојом, без апликовања анти-тела) морају да докажу порекло тумора или сам тип.

А где је твој тата оперисан?

- - - - - - - - - -

Ок, да сачекамо да добијеш налаз у руке. :)

..hvala Sofke, srce si to sam ti vec rekla cini mi se :zag:

- - - - - - - - - -

Ništa bez Sofi, divne naše! :)

Afro, ljuuuubac i grlac! Uz tebe smo svi! :)

..hvala, hvala, poljupci sto lece su uvek dobro dosli :)

Nije on operisan. Njemu je bronhoskopija rađena na B. kosi, a ležao je u bolnici u Zemunu. Pa iz nekog razloga ne znam kog, npr. deo aparata koji je bio potreban za taj zahvat nije ispravan u Zemunu, prebačen je na B. kosu, urađeno je, i on je vraćen u Zemun. Sutradan je otpušten kući, rečeno mi da zovem za 10 - 15 dana, a sada u sredu će biti 4 nedelje od intervencije.

Čekam da bude gotov rezultat, pa ću ti onda zajedno prepisati i to, i nalaz CT glave, da mi rastumačiš kakva je situacija.

А анализу ткива ће радити патолози на Бежанији?

- - - - - - - - - -

Ništa bez Sofi, divne naše! :)

Afro, ljuuuubac i grlac! Uz tebe smo svi! :)

'де си Петре! :D

Како напредује учење?

А анализу ткива ће радити патолози на Бежанији?

Ma to ne zna niko. Njegova dr iz zemunske bolnice do četvrtka nije znala ni da li se hp analiza radi na B. kosi gde mu je rađena bronhoskopija, ili je uzorak poslat u Zemun, ni gde će rezultat stići...Sutra treba da je zovem, da je podsetim da vidi šta se događa, ali kako trenutno stvari stoje, on će taj rezultat možda dobiti posthumno. :(

šta se svašta izdešavalo ovde ne mogu da verujem šta čitam, kakvi preokreti,
Afro mislim da smeš da mažeš ožiljak Šaljićem bez obzira na konce, nama
su na plućnom posle obe operacije rekli da krenemo s tim čim se izvade drenovi i
dođemo kući, ali ti pitaj ipak za svaki slučaj, melem omekšava ožiljno tkivo i rana brže zarasta,
Domaćice baš sam se nadala da nije tumor, palijativno zračenje olakšava simptome i smanjuje bolove,
bar nekako da pomognu tvom tati,
Bikice i Gago ljubim vas i grlim i da ponovim ako nisam već rekla vi ste zdrave žene bre !
Petre, mršavi muški stvore, ma jesi li se ti to zaljubio, hmmm????? ;)
meni je ovaj period bio jeziv, svaki neki jadi me sastavili al se nekako provukoh kao kamila kroz iglene uši,
dala mi drugarica njen modem na dopunu pa sad imam net, al moram da pazim kako trošim kuku meni,
ali svaki kraj godine bude neki pičvajz, na sve još i mašina za veš poluuginula od jutros,
dođem kasnije opet

...Domacice, jesi li uspela da saznas da li su gotovi nalazi i kakvi su?

Ne, juče nije bio gotov rezultat, danas je neradni dan, rekla mi je da zovem sutra.

I juče mi njegova dr u DZ kaže kako je to predugo da rezultat ne bude gotov 4 nedelje ('ajde :roll: ), da ja to treba malo da poguram. Pitala sam je kako, kada do juče njegova dr u bolnici nije znala ni u kojoj bolnici na patologiji se radi analiza. A da ne pričam kako sam ogorčena što mu nisu još dok je bio u Zemunu uradili skener glave, jer bi možda do sada bio na listi čekanja za zračenje, bez obzira što hp bronhoskopije nije gotov. Njemu ionako veći problem pravi tumor u glavi, nego taj na plućima.

Svesna sam ja da bi to njemu produžilo život možda nekoliko nedelja, u najboljem slučaju nekoliko meseci, ali ponašati se tako neodgovorno, raditi šablonski, i otpisati pacijenta unapred, to ne mogu da shvatim. Ja verujem da postoje časni doktori, entuzijasti, zaljubljenici u svoj posao, ali od kako je počelo sve ovo sa tatom, nailazim samo na one druge.

Rekoh li vam da u aprilu isticu mojih 5 godina, da je onkolog rekao da ce mi ukinuti lek, ne zato sto sam ja sad sigurna nego sto nase zdravstvo
finansira samo 5 godina....ostalo je sve na nama samima, da, zdusno mi svi preporucuju da nastavim da uzimam taj lek koliko god
mogu duze, minimum jos 5 god.
juce sam saznala da kosta 8,500 din, hahahaha...vaaaaaaziii...kupovacu ga redovno!
Sad jurim zakazujem tu sintegrafiju kostiju, nemam pojma ali ne dopada mi se sto mi sad to trazi, nisam do sad radila nijednom, radila sam onu dexu za osteoporozu i sve je ok, sta ce mi sad ova je6ada?!

Evo me sa hp nalazom u krilu, citam i nista mu nije jasno. I ime mu je drugacije od onog sto sam ja onda cula:dash:
Vretenastocelijski tumor malignih morfoloskih karakteristika koju pokazuje glatjomisicnu diferencijaciju (leiomyosarkoma) IHC fenotip tumorskog tkuva vimentin-/+, S-100(nesecificna cutoplazmatska obojenost), HMB45-,melanA-, NSE+,actin+,destim+/-,CD31-, CD34-, EMA-/+,Ki67-30%
Tumorsko tkivo prisutno u isečcima uzetim iz donjeg resekcionog ruba.

Eto to je ta "presuda":(

..nema hemio terapije samo zracenje....

- - - - - - - - - -

.jeste drugi tip, to sam ja kriva sto sam lose cula, a doktor nije hteo da ponovi...i onda sam se ja uzdala u ono sto sam kao ucla.....

..ne dopada mi se nalaz uopste, narocito sto pise da ima tragova tumorskog tkiva u tom donjem rubu....i tako :(

...nadam se, da hoce biti.....razmisljam da pitam doktora da li ima smisla da se operise opet da bi skinuo to tkivo u kome jos ima tragova....nisam pametna, zasto nije isao sire, a mogao je...
...ajd valjda je taj tumor osetljiv na zracenje pa mozda i bude dobro....rekose na konzilijumu pratice se cesce, radice se snimci magneta i cega jos treba pa ce se znati dokle je doslo i sta
dalje treba raditi....
....i tako ispade ko jednom tamo udje ima da ih obilazi stalno:rida:

Rekoh li vam da u aprilu isticu mojih 5 godina, da je onkolog rekao da ce mi ukinuti lek, ne zato sto sam ja sad sigurna nego sto nase zdravstvo
finansira samo 5 godina....ostalo je sve na nama samima, da, zdusno mi svi preporucuju da nastavim da uzimam taj lek koliko god
mogu duze, minimum jos 5 god.
juce sam saznala da kosta 8,500 din, hahahaha...vaaaaaaziii...kupovacu ga redovno!
Sad jurim zakazujem tu sintegrafiju kostiju, nemam pojma ali ne dopada mi se sto mi sad to trazi, nisam do sad radila nijednom, radila sam onu dexu za osteoporozu i sve je ok, sta ce mi sad ova je6ada?!

a da se raspitaš pošto je u Makedoniji ili RS? možda je jeftinije, znam da su ljudi nabavljali lekove po dosta nižim cenama nego kod nas...
scintigrafija je definitivno naj dijagnostika za svaku sigurnost, ono jeste da ćeš da sijaš 24h kao lampa i ne smeš u blizinu male dece, ali imaš pametnog doktora koji dobro razmišlja

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back