onkomafija-vreme izmedju skenera

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Drage moje dobro vam vecer zelim..da vas pozdravim od mene i Dragane puno..salje vam bezbroj :heart:!!!Kako smo...hmmm..to i same sigurno ste nazalost prosle te raznorazne faze..uspona i padova..sto psihicki,sto fizicki,pa stoga naprosto mislim da i ne smijem reci da je bolje ili dobro...kad vec u nekom drugom satu je drasticno sve losije..ali to je tako valjda i tako mora biti,pa zivimo da se obradujemo onim boljim trenucima,ma koliko rijetki bili.Svasta sam isprobala da joj malo barem olaksam sve popratne tegobe,ali na zalost sve to nesto slabo ide i pomaze...uz svemoguce stomak joj je otecen jako puno,nekad vise,nekad manje,sam bog zna od cega to ovisi,pazim joj puno na hranu,ali valjda to i nema neke veze..noge rastu li rastu..kao dva betonska stupa tesko ih uopce savija u koljenima..nista ni tu ne pomaze...oblozi...krema od brsljana..noge smo uspili montirati na zid nekako..od ispod poduprla nekim tabureom da ih ona ne drzi sama..pa tako iz vise navrata po sat uz ledene obloge i mucaaaaaak..nista:(Naravno da je onda i psihicki lose jako,a sto joj i reci zapravo..bice bolje malo glupo zazvuci..u svakom slucaju borimo se..trudimo..mislim da je i hranjenje postalo problem...eee to ne bih nikad vjerovala...jako malo ima zelju jesti,pa svasta po malo necega.pojesti..popiti..cak i meni to izgleda kao mucenje,ali moram..prestane li jesti..sta li ce tek onda biti...eto drage moje...nadam se da ce sutra neki malo bolji dan biti...vama zelim ugodnu noc i lipe snove;)

Dobar dan drage moje,hvala vam svima na dobrim zeljama i pozdravima..ljubimo i nas dvije cas...sto bi mi..a narocito Dragana bez vase podrske i ljubavi!!!Veliko vala je sigurno jako malo...ali od srca je!
Eto da krenem sa vijestima..noc je bila boze sacuvaj..nigdje njoj mira ni sna...pa jutro jos gore..ali nam je nas buntovnik poceo odbijati i hranu :(..stoga ja napravih sto se mora d aumirim i sebe i nju i dovedem stvari redu,pa sam ppzvala kucnu njegu,ljudi dosli odmah...ospregledali joj..meni dali jako puno kosricnih savjeta i informacija..evo ovako..stanje stabilno i ocekivano u njenoj bolesti...sve u relativnom redu..otok nogu ce biti stalan i nekad manji ili veci...stokam...tek nakon uzv se moze znati sto je i zasto..ali i tada..sto promjeniti?nekad je i bolje manje znati to je sigurno...pluca cista,bez tekucina..kasalj ..cista astma..dobila je ulut kardiologu na ekg da se ustanovi zasto poviseni puls koji je konstatan oko 130 u min..tek tada ce kardiolog odrediti dijuretik koji smije koristi i u kojoj kolicini..naravno upuit je za dez bolnicu...mislim spasila me je dr za mnogo toga sto tim putem cemo preskakati..dr opce prakse..upisivanja i svasta ostalo..dogovorila sam sa njom tablete za smirenje koliko moze uzeti kao i trodone...a i saznala put i nacin kako cemo kad ode na bezanijsku kosu prebaciti je na kucnu njegu novog beograda..ipak oni ce biti ti koji ce joj davati terapiju...uputnice..vaditi krv i ne dao bog jednom infuziju i ostalo..u svakom slucaju ici cu na novi beograd u blok 45 u dom zdravlja pitati ima li tko od dr koji je voljan d ajoj primi karton,da prebacim iz zemunskog doma zdravlja...ako znate koga vicite..ako ne..nema veze naci cu ga ja vec nekako..milom ili silom hahah;)
Nakon ove ep[izode doktorske Gagili nam je puno bolje..smirila se i ona ajdna...strasan je sigurno put misli..ovako..ipak lakse...ruckala je fino..kasljuca tu kraj mene...zabrabjujem joj pusto lezanja i izlezavanje..sta ona misli...da cu da je teglim i vucem stalno hahah.pa ja sam upola laksa od nje cccc..salal mala..ali probacemo da malo duze sjedi i ponesto hoda...
u svakom slucaju raspricala sam se strasno :zcepanje:..puno vas pozdravljamo..ljubimo i volimo!!

Veliki pozdrav i poljubac za vas dve posebno tebi Olivera! Kako sad sve može da se uradi? I lekari i saveti i lekovi! Kod Dragane je večito nešto falilo, te ne može ovako, ne može onako, tačno sam znala da samo iznalazi razloge!!! Njoj samo čvrsta ruka treba i hvala Bogu da si došla da je dovedeš u red! A i njoj će se stanje popraviti drastično bez obzira na bolest, jer joj samo treba dobra nega. Znači ona je čudo!!! Ama samo da nešto ne uradi kako treba i kako joj se kaže!!! Večito kod nje nešto ne može! E sad nek mi kaže kako sve može?

Veliki pozdrav i poljubac za vas dve posebno tebi Olivera! Kako sad sve može da se uradi? I lekari i saveti i lekovi! Kod Dragane je večito nešto falilo, te ne može ovako, ne može onako, tačno sam znala da samo iznalazi razloge!!! Njoj samo čvrsta ruka treba i hvala Bogu da si došla da je dovedeš u red! A i njoj će se stanje popraviti drastično bez obzira na bolest, jer joj samo treba dobra nega. Znači ona je čudo!!! Ama samo da nešto ne uradi kako treba i kako joj se kaže!!! Večito kod nje nešto ne može! E sad nek mi kaže kako sve može?
Pozdrav i tebi veliki stize..znam ja da si poprilicno u pravu ovo sto rece...samo ima jedan mali ispravak netacnog navoda...sto bi to volili reci svi nasi politicari hahah...ipak je nama nasa dragana skoro pa sama bila u svem mogucem trzenju nekih barem svojih osnovnih prava..a to je velika razlika u odnosu na vecine drugih,kojima su zdravi ljudi..prijatelji..rodbina trazili i nalazili moguce i nemoguce...ona sama i bolesna sigurno nije imala ni snage ni volje raspravljati se niti mudrovati i nadmudrivati..a nije ni takva ni po naravi//zao mi je sto sam je mozda predugo slusala o svim mogucnostima i nemogucnostima na koje je nailazila...ipak ja slabo poznajem ovaj celokupni sistem...i zaista mislim da sam puno ranije trebala kad sam dolazila preuzeti neke drukcije korake u svezi njenog lijecenja..ali selavi...nema smisla kukati za onim sto je proslo..bitno da sredim koliko mogu nju i kasnije brigu o njoj:)

Jeste u pravu si. Ona je sve ćutala i nikad nije htela da se raspravlja sa bilo kim u ovom sistemu našem nikakvom. Sad ok to stoji, ali je ona ranije bila dobro i nije je toliko preuzela bolest i sve je drugo mogla da završi i sredi samo je zdravlje uvek bilo na čekanju!! Ma bre zaslužila je batine o koliko god je ti branila ne možeš njenu tvrdoglavost da opravdaš.
Ma samo nek se ona oporavi i dođe u ono stanje od recimo prošle godine, sve ćemo drugo da sredimo! samo da njoj bude bolje!!

Jeste u pravu si. Ona je sve ćutala i nikad nije htela da se raspravlja sa bilo kim u ovom sistemu našem nikakvom. Sad ok to stoji, ali je ona ranije bila dobro i nije je toliko preuzela bolest i sve je drugo mogla da završi i sredi samo je zdravlje uvek bilo na čekanju!! Ma bre zaslužila je batine o koliko god je ti branila ne možeš njenu tvrdoglavost da opravdaš.
Ma samo nek se ona oporavi i dođe u ono stanje od recimo prošle godine, sve ćemo drugo da sredimo! samo da njoj bude bolje!!

Nije nekako u redu pominjati njenu tvrdoglavost i te batine. Znam da je to i shala, na neki nacin i iskazivanje beskrajne ljubavi prema njoij ( koju svi mi imamo),
ali ajde, budimo ozbiljni. Sta bi njoj pomoglo da kao nije tvrdoglava. Svaki covek uvek najbolje zna sta je za njega u datom momentu i jedina prava stvar,
raspolozenje, zelja.

Seka je genijalna, preuzela je cak i nas:heart:.
Ja bih svakome pozelela da ima ovakvog coveka pored sebe kada je u velikoj nevolji.

a genijalne moje,i ne znate koliko vas ja volim i cijenim..i svi smo na neki nacin u pravu sto se tice nase Dragane..ali je i ona vjerovatno bila u nekom svom svijetu prioriteta u pravu...ne znam i tesko mogu zamisliti iz pozicije zdrave osobe kako se osjeca onaj tko je ipak smrtno bolestan...da li je tada on sam sebi u prvom planu ili sve ono sto proleti mislima koliko je toga nezavrsenog ostalo iza nas..i kojom brzinom to zeli rijesiti dok je koliko toliko sposoban i mobilan...a vjerovatno to ovisi i od osobe do osobe...ja znam da su njoj sve oko djece milujun i tri puta vazniji od nje...vikala ja ..ne vikala na nju iz mojih daljina..dzaba..cak ni ona teorija da jedino ona zdravija moze i svojopj djeci pomoci i dici ih na noge slabo dopirala do njene vizije...nema tu komentara..ljude prihvatimo takvi kakvi su..mozda opcenito je njen taj nacin razmisljanja gotovo do negiranja stanja i bolesti dao njoj ipak snage da naprosto bolest i gotovo negira,..sjecate se struje njene sigurnoooooooooo hahahah...a sta mozemo..volimo je ipak i svi pomognemo tamo gdi ona zastane..
a sto se tice nedo bolnice..naravno da nece lezati u bolnici..mislim da i nema potrebe..kuci su joj barem sada puno bolji uslovi..to je uputnica za pregled kod kardiologa..ali da ne bi cekali red za upis na spec.pregled data je pod hitno za dezurne bolnice i specijaliste...eto moze se svasta kad se ima volje...pa kako ima zelju ici u zem.bolnicu idemo prekosutra popodne kad rade dodje sa posla da je odvezemo.
curice moje lipi vam pozz stize i da vam kazem gagili je popodne punoooooooooooooo bolje yessssssssssssssssss!:p

mnogo je prepreka ,uz svo lecenje i ono sto ono nosi,Dragana morala da prebrodi,
retki su ljudi koji to mogu tako da nose i ostanu zdrave pameti,zato je ona ovde
simbol zivota,snage,ljudskosti i zato svi toliko brinemo,svaki pomak na bolje je
jos jedna njena pobeda....samo ti teraj tim putem,vidis da deluje,nju ne slusaj,
a mi saljemo pozitivnu energiju,a i poneku pretnju,tek da se nadje tu negde ako zatreba :heart:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back