onkomafija-vreme izmedju skenera

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
E hvala bogu da joj je dosla sestra...Ona ce sve to da sredi.A verujem i da je njoj lakse sa sestrom nego sa decom.Moja mama je stalno insistirala da moja strina bude sa nama...Htela je da me postedi,da manje gledam,da se manje sekiram i verovatno da joj ostanem u lepsoj uspomeni.Sada imam jos dve uspomene na mamu...Poslala mi Lili :heart:.Ljubim je. Morfijumi i flasteri su juce stigli kod nje.Za sada ima....Ja joj poslala i nekoliko greb-greb srecki ,kaze nije nista izgrebala..Nece je pa nece.
Pa ti si neponovljiva:worth: Mozda joj se pozlati.
Nijue bas tako sve crno kod nje. Ona se vec duze vremena bori kao tigrica, njen je duh nesalomljiv , a sigurno je i to jako vazno.

citam i ostadoh bez reci
ni u najludjim snovima nisam pomislila da ce posle svih intervencija ovo da se desava sa nasom dragom Lili
jedino sto mi pada na pamet je da se njenoj sestri prosledi informacija o centru za palijativno zbrinjavanje
link je ,,http://www.belhospice.org/pacijenti/,,
neka izcita sve o njima i neka ih kontaktira
ako neko moze da joj pomogne onda su to oni
a uz sve to jedan deo ekipe znam i licno pa mogu samo da kazem da su DIVNI
i uvek su na raspolaganju pacijetima u tim situacijama u kojoj je Lili

E hvala bogu da joj je dosla sestra...Ona ce sve to da sredi.A verujem i da je njoj lakse sa sestrom nego sa decom.Moja mama je stalno insistirala da moja strina bude sa nama...Htela je da me postedi,da manje gledam,da se manje sekiram i verovatno da joj ostanem u lepsoj uspomeni.Sada imam jos dve uspomene na mamu...Poslala mi Lili :heart:.Ljubim je. Morfijumi i flasteri su juce stigli kod nje.Za sada ima....Ja joj poslala i nekoliko greb-greb srecki ,kaze nije nista izgrebala..Nece je pa nece.
:heart:

Pozdrav svima :)

Juce smo zvali hitnu pomoc da dodju da pregledaju mamu zbog bolova koje ima, kaslja, nenormalno naduvenog stomaka i nedostatka lekova... Dobila je injekciju diklofena i deksazona, bilo joj je dosta bolje posle toga, mogla je da dise dosta bolje s obzirom da je imala problema ovih dana. Za naduven stomak su rekli da su u pitanju gasovi, a ne tecnost ili tumorne mase kao sto joj je receno u bolnici.
Uzimala je diuretik tri dana, sto apsulutno nikako nije pomoglo, osim za otecenu nogu malo, ali opet ima taj problem. Jako malo spava vec nekoliko dana, zbog bolova, kaslja... Sinoc sam joj dala i valerijanu pa nije pomoglo, celu noc je bila budna. Pre oko sat vremena je konacno uspela da zaspi.
Sada idem da joj overim knjizicu, da uzmem neki lek za gasove, pa da vidimo kako ce to da deluje.

Juce smo zvali hitnu pomoc da dodju da pregledaju mamu zbog bolova koje ima, kaslja, nenormalno naduvenog stomaka i nedostatka lekova... Dobila je injekciju diklofena i deksazona, bilo joj je dosta bolje posle toga, mogla je da dise dosta bolje s obzirom da je imala problema ovih dana. Za naduven stomak su rekli da su u pitanju gasovi, a ne tecnost ili tumorne mase kao sto joj je receno u bolnici.
Uzimala je diuretik tri dana, sto apsulutno nikako nije pomoglo, osim za otecenu nogu malo, ali opet ima taj problem. Jako malo spava vec nekoliko dana, zbog bolova, kaslja... Sinoc sam joj dala i valerijanu pa nije pomoglo, celu noc je bila budna. Pre oko sat vremena je konacno uspela da zaspi.
Sada idem da joj overim knjizicu, da uzmem neki lek za gasove, pa da vidimo kako ce to da deluje.

irena procitaj moj predhodni post o centru za palijativno zbrinjavanje http://www.belhospice.org/pacijenti/
pozovi ih i pitaj sve sto te zanima stvarno su super
da ne kupujes ,,napamet,, lekove za gasove ipak oni imaju jako puno iskustva sa tim problemima
i pozzz mamu jako punooooo

Jao, pa ja joj pričala da je moja mama imala toliki stomak , bila puna gasova, lenja creva rekoše na ultrazvuku , a
zaboravila sam šta joj je pomoglo . Nadam se da ćeš se setiti i reći u apoteci od čega je bolesna , a ono uputstvo iz leka
obavezno pročitaj .
Dobro je da je došla Hitna :D

Sad proverih , ostalo mi je u pameti , RUPURUT NIJE ZA ONKOLOŠKE BOLESNIKE.

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back