onkomafija-vreme izmedju skenera

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Uh bre...ne znam, ajde pitacu ima li neko, ja sam joj prosli put poslala ono sto je ostalo mom dedi,
mozda mama nesto nadje....uh breee Lili...
Nemam vise zelju ni da ulazim ovde, nekako me strah i nedostaje mi onaj period kad je lilika bila skroz ok
i kad smo se onoliko salili kao da smo svi zdravi pravi i normalni...bas mi nedostaje sve to...
Likita hvala...:heart:

Isto veruj mi.... Ne ulazi mi se ovde i kad vidim da ima neko obaveštenje sva se stresem.... Mnogo mi nedostaje ono naše druženje i često se vraćam unazad i čitam Liline umotvorine i smejem se i onda se setim kako je njoj loše i pripadne mi muka... I onda se čujem sa njom i ne znam šta da joj kažem.. Šta da kažem, a ne mogu ništa da promenim..
Ja sam pre njene operacije uzela od kolegenice tih 5 trodona i stajao mi je upakovan u kovertu u kancelariji i nisam ga slala jer sam sve čekala da joj bude bolje i molila boga da joj i ne treba nikad više. Ne znam nikog ko uzima trodon... Mom ocu nikad nije trebao, svekrva je posle svekrove smrti od muke pobacala sve lekove koje je on koristio, a tu je bilo i trodona...

Čula sam se sa Lili, sve vas puno pozdravlja. Ona leži, nije dobro, taj otečeni stomak joj pritiska rebra pa je to puno boli i ne može normalno da se namesti da leži. Stomak je ogroman, veoma tvrd i jako natečen. Noću ne spava zbog bolova, pila je tu zamenu za trodon što ide bez recepta ali joj ne pomaže uopšte...
Ne želi još da počne sa morfijumom jer kako kaže kad ga uzima totalno se izgubi i ne liči na sebe i želi to da odloži što je moguće više..
Ako neko ima zaostale tablete trodona neka joj pošalje. Ja sam joj malopre poslala 5 tableta trodona od 50mg, to je sve što sam imala, i ne znam koliko će to dugo da joj traje. Ona je na Bežaniji do daljnjeg.
Brine je kako bi prošla kod lekara kad bi neko otišao za te tablete jer su joj do sada uvek pravili probleme pa se brine kako bi sad taj neko prošao da ode.
Da sam tamo ja bih nasla nacina da joj nabavim te tablete.
Morfijum jeste strashan, ali da sam na njenom mestu ja bih ga ipak uzimala. Tu je najveci problem to individualno doziranje jer je svaki organizam, ali
i svaka bol, drugacija. Imam prijateljicu koja tvrdi da je njen muz "upropascen" morfijumom, zapravo visokom dozom.

Zar je toliko komplikovano nabaviti taj Trodon u nekoj jacoj dozi?

- - - - - - - - - -

I sad kad bi trebalo da dođem za Beograd, setim se onog našeg druženja kod nje pre dve godine i bude mi puno srce, a onda pomislim kako je teško da se opet sastavimo i okupimo sad kad njoj nije dobro, i onda mi bude baš tužno..

Sada je juli, skoro i avgust, ce se druzimo u prestoLnicu krajem oktobra. Sa sve Draganom, naravno.

Da sam tamo ja bih nasla nacina da joj nabavim te tablete.
Morfijum jeste strashan, ali da sam na njenom mestu ja bih ga ipak uzimala. Tu je najveci problem to individualno doziranje jer je svaki organizam, ali
i svaka bol, drugacija. Imam prijateljicu koja tvrdi da je njen muz "upropascen" morfijumom, zapravo visokom dozom.

Zar je toliko komplikovano nabaviti taj Trodon u nekoj jacoj dozi?

- - - - - - - - - -

Sada je juli, skoro i avgust, ce se druzimo u prestoLnicu krajem oktobra. Sa sve Draganom, naravno.

Rayela , trodon ide na dupli recept i nema načina da ja dođem do njega, bez dg
mogu danas pitati apotekarku, ko zna, mozda se i moze , nije mi ni palo na pamet ,
ali isto tako mislim da , ako Irena ili Rade odu kod izabranog lekara sa sve papirima
da će morati dati . Dragana je slabo pokretna , a oni su njeni ...
ebo ih Trodon , kao da voli da ga pije :besna:
Mojoj drugarici je njen prijatelj, ali dr uz njene papire , donosio ove lekiće , uh ...ala me ovo ras.izdi .

Pozdravite Lili, ona je nas heroj. :heart:

Trodon moze iskljucivo na dupli recept, bar za nas obicne smrtnike.

Meni uoste nije pomogao. Orimorph sirup jeste. Flasteri bi bili bolji, njih nema na listi, ali ima u Apoteci 1. maj (bar je bilo) :dash:

Tog dr sto Lili nece da prepise lekove protiv bolova treba prijaviti. I umlatiti, ali to je protiv zakona.:evil:

Da li neko nekako moze da joj nabavi ulje kanabisa, znam da ga ima u Sloveniji?

Pozdravite Lili, ona je nas heroj. :heart:

Trodon moze iskljucivo na dupli recept, bar za nas obicne smrtnike.

Meni uoste nije pomogao. Orimorph sirup jeste. Flasteri bi bili bolji, njih nema na listi, ali ima u Apoteci 1. maj (bar je bilo) :dash:

Tog dr sto Lili nece da prepise lekove protiv bolova treba prijaviti. I umlatiti, ali to je protiv zakona.:evil:

Da li neko nekako moze da joj nabavi ulje kanabisa, znam da ga ima u Sloveniji?

Tesko je i to dozirati. Mom je muzu ( diskus hernia) prepisan kanabis, ali se to pravilo u apoteci samo za "njegov slucaj".
Usput nije mu pomoglo, morao je na operaciju

Ja ne mogu da zamislim (a u Srbiji me zaista nista ne cudi) da neko nece da joj prepise taj trodon.
Pa na ovom PDFu ima nekoliko lekara, da li je moguce da niko nece zeni nekako da pomogne?

Tesko je i to dozirati. Mom je muzu ( diskus hernia) prepisan kanabis, ali se to pravilo u apoteci samo za "njegov slucaj".
Usput nije mu pomoglo, morao je na operaciju

Ja ne mogu da zamislim (a u Srbiji me zaista nista ne cudi) da neko nece da joj prepise taj trodon.
Pa na ovom PDFu ima nekoliko lekara, da li je moguce da niko nece zeni nekako da pomogne?

jbg., Rayela, kako da pomognu više ... pomogli su
postoje pravila kada su ti lekovi u pitanju i ,
meni stvarno nije jasno da dr neće da prepiše.
Moraš kod izabranog dr , to je lekar opšte prakse koji te vodi ,
daje upute, recepte , i leči te od "normalnih " bolesti. Kontaš ?

Lekari opste prakse su pretvoreni u administrativne sluzbenike, daju upute i pisu recepte.

Ukoliko Lilina porodica ima njenu dokumentaciju i misljenje specijaliste, lekar opste prakse je DUZAN da joj prepise pain killers.

Ako nece, neka se obrate pravnoj sluzbi.

ma znam ... našem doci odbijali od plate jer je pacijentima davao odgovarajuće lekove, a ne preporučene od Fonda , jbg.,
pacijenti se ,na sreću, solidarisali , znaš kako ga poštuju, samo , ni njemu nije lako , očas moze da naebe ...
a to da su ih sveli na administratore je katastrofa , a još veća da oni na to pristaju .

Može li neko da pronjuška malo i da pronađe čistu marihuanu to bi joj pomoglo za bolove i apetit. Sprečilo bi povraćanje. Ja sam pitala kod mene ali niko ne može da garantuje da je trava baš čista. A i kako bi joj poslala? Ne bi smela poštom.
Moj je muz dobijao marihuanu kada je imao nepodnosljive bolove. Ali u tabletama i pravljene u apoteci.
Medjutim, nisu mu pomogle, morao je na operaciju. Pitanje je da li bi Dragani to tek tako bilo od pomoci.
Zar nije moguce da u bolnici ( koliko sma razumela , ona je sada u bolnici) dobija odredjenu dozu morfijuma?

Ja sam Lili poslala morfijum i flastere,nadam se da ce danas to da bude kod nje....Sto se mucnine tice mojoj mami nije nista pomagalo.Nabavila sam cak i neke ampule iz soka ali nista nije bilo bolje.Bas sam se potresla....Kod mene je to bas sveze.Moraju njeni da odu do kucne nege,to je jedino resenje.Oni dolaze i izdaju lekove.Da ne brine bar za lekove protiv bolove.Bar meni za mamu nisu pravili probleme,sve su davali...Ja sam poslala 6 flastera.Oni se menjaju na 3 dana tako da ima za neke dve nedelje....

malopre me zvala Lili...Lose je...Prosto je nemoguce da dodje do lekova i do neke medicinske pomoci kod kuce.Uzas.Problem je ta adresa i doktorke koje prebacuju loptu jedna na drugu.Da ne poverujes.Mozda bi neko iz Bg-a mogao da pogura da dodje do nege...Trebalo bi malo da primi infuziju,to rade sestre na terenu.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back