onkomafija-vreme izmedju skenera

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Svaki dan uđem ovde u nadi da ću pročitati makar jednu lepu vest, tračak nade, da će Liliki biti bolje ali....
ne zna šta da kažem, ne znam ni šta da napišem, osećam se kao i svi na ovom našem forumu......tuga

Ostalim devojkama poljubac :kiss:
i onom našem momku takođe :heart:

Ovo sam prosto morala da prepišem ... osećam se isto ovako i prosto ne znam šta da dodam ... svaki dan zavirim na naš forum, ali prosto nemam snage da bilo šta napišem.
Svaki dan sam u mislima sa našom Lili.

Ja sam imala kontrolu na tri meseca nakon završetka hemioterapije i sve je OK. Naredna kontrola mi je u decembru.

Sve vas puno ljubim i pozdravljam !!!

Jesi je već ispila ?
Dragana danas seli na Bezaniju , nisu je primili u bolnicu ,
nije zivotno ugrozena :eek: nema mesta , mogla bi samo da primi krv,
ali pošto ima temperaturu ni to nije moguće, tako sam razumela Olju.
Pozdrav za sve....Gvirim ali nemam sta da pisem.Kada je moja mam primala krv one je dobijala temperaturu 39.Vrovatno zbog toga i ne smeju da pocnu ni da joj daju.Kako je Lili inace,jel se cuo neko sa njenom sestrom?

Pozdrav za sve....Gvirim ali nemam sta da pisem.Kada je moja mam primala krv one je dobijala temperaturu 39.Vrovatno zbog toga i ne smeju da pocnu ni da joj daju.Kako je Lili inace,jel se cuo neko sa njenom sestrom?

A ja ne mogu da zovem , telefon mi nije u funkciji , jbg.
Olja mi je jutros na fb napisala da se stanje stalno menja , malo bolje pa gore
umorna je i sve slabija ... ona i kćeri večeras putuju ...

Jesi je već ispila ?
Dragana danas seli na Bezaniju , nisu je primili u bolnicu ,
nije zivotno ugrozena :eek: nema mesta , mogla bi samo da primi krv,
ali pošto ima temperaturu ni to nije moguće, tako sam razumela Olju.

znači nisu normalni,pa neka zaustave temperaturu,to im je posao pobogu,mogu to sigurna sam,
zvala si Olju? meni mob neće raditi još neko vreme,ne mogu da zovem nikako,pojedoh se živa,
kad nemaš vezu,ne poznaješ nikoga,ništa nije dostupno,aman više dokle ovako,oni u Africi i ne
znaju za bolje,pa im sve jedno,a mi kao civilizovani,fuj fuj fuj zemljo

znači nisu normalni,pa neka zaustave temperaturu,to im je posao pobogu,mogu to sigurna sam,
zvala si Olju? meni mob neće raditi još neko vreme,ne mogu da zovem nikako,pojedoh se živa,
kad nemaš vezu,ne poznaješ nikoga,ništa nije dostupno,aman više dokle ovako,oni u Africi i ne
znaju za bolje,pa im sve jedno,a mi kao civilizovani,fuj fuj fuj zemljo

Pisala sam joj jutros na fb , jutros mi odgovorila
a ni meni ovo sranje od fiksnog nije u funkciji , zaebavaju me od jutros da ja
nešto čačkam po toj kutiji od ADSL i sad čekam da dođu i promene . jbt., strašno bez telefona

skuvaj čaj od nane,pijuckaj i kuliraj,nema vajde od neuroze,mirno čekaj,a kad dođu raspali sa vriskom,ne ide na prazno

haha , naročito čaj
ma , majstori ok svet , Telekom nudi svašta , a kod nas teren izgleda nije pripremljen
tako sam razumela majstore . Zvao me neki iz Mitrovice pa je sad nešto nalozio:zcepanje:
msm., pi.darije
a sad da bi se vratila na stari broj opet zahtev, čekanje, odobrenje
e , njega ću da zivkam, ali nemam pojma sa čijeg broja :lol:
potrošila sam sto novaca za mobilni , a na ovo se prebacila kako bi uštedela :lol:

Poslednja izmena:
ovde sve ide naopako,vidiš kako Lili šetaju,dođi kažu,a kad dođe,e pa šalili smo se,
i za šta god se uhvatiš,sve je suprotno od onog što očekuješ i smatraš za normalno,
više nemam snage ni da se svađam,samo gledam i trepćem kao šaran na suvom,
pa dokle traje nek traje,ja se ič ne bunim

Nije zivotno ugrozena?

NIJE ZIVOTNO UGROZENA?

A sta znaci po jebenim kretenima biti zivotno ugrozen?

Tim jadnim ljudima je potrebna strucna nega! Toj jadnoj Olji je potreban predah! Svako ko je gledao svoje bliznje u takvom stanju, jednom nehumanom stanju, treba mu psihoterapeut posle.

A ta goveda nece prstom da mrdnu, a mi ih placamo

Poslednja izmena:
Nije zivotno ugrozena?

NIJE ZIVOTNO UGROZENA?

A sta znaci po jebenim kretenima biti zivotno ugrozen?

Tim jadnim ljudima je potrebna strucna nega! Toj jadnoj Olji je potreban predah! Svako ko je gledao svoje bliznje u takvom stanju, jednom nehumanom stanju, treba mu psihoterapeut posle.

A ta goveda nece prstom da mrdnu, a mi ih placamo

Mislim da je doktorica iz kućne ok .. mozda ona preduzme nešt0
sad kad je na Bezaniji , to je sređeno kad Olja ode ...
i nema mesta , prvi smo u EU po broju novoobolelih od karcinoma , kaze Sofija

troje sam negovala,od toga jedno paralizovano,nikad primljeni u neku bolnicu da im se pruži
stručna pomoć i olakša stanje,za naše bolnice oni su samo trošak,koliko god to grubo zvučalo,tako je,
sva nega je na porodici i domovima zdravlja,pa ko se kako snađe i koliko zna i ume,
21 vek,Evropa,civilizacija,a nas uče u školama da je Mengele mrtav

Shvatam. Razumem. O, nemoj Liki, evo pusticu suzu zbog naseg zdravstva. Sto se tice kucne nege, trebalo im je deset dana da dodju, kad su dosli, dr mi je rekla: o, pa tek ce njoj biti tesko, nije ovo nista. Prepisala mi morfijum i flastere, moram da napomenem da nismo nista od toga ni uzeli jer mi je majka umrla sledeceg jutra.

I još nešto,od kad je sazidana zgrada kliničkog centra ni jedna druga bolnica nije podignuta u ovom gradu.
Za to vreme na svakoj opštini je nikla crkva. Gde je ta naša tzv pravoslavna humanost,nisu li crkveni direktori
mogli da ulože novac koji cede od nas i sazidaju bar jedan hospis kao poklon narodu??? Da pokažu brigu za
one kojima pripadaju???? Ili je sve ostavljeno bogu,on i tako sve oprašta unapred.

Ne zelim da neko pogresno protumaci moju ojadjenost. Nije poenta u tome da ja ili vecina nas necemo i ne mozemo da negujemo svoje bliznje. Poenta je u tome sto nismo STRUCNI. A svako zivo bice zasluzuje da umre u humanim uslovima.

Upravo to.Previjala sam dekubit veličine dva kičmena pršljena i još mnogo drugih gorih stvari sam radila i stalno umirala od straha da ne napravim neko još veće zlo,samo kad se setim iz glasa bih kukala.
Ko je prošao kroz taj pakao neće shvatiti pogrešno,a za sve druge,najiskrenije me baš briga šta misle.

Dina slažem se sa tobom potpuno. Svi lekari polaze od dijagnoze. Kad je medicinsko lečenje iscrpljeno, kad se zna da pacijent umire i da više nema pomoći, onda se teži ka tome da se obolelom omogući sav komfor znači lekovi za bolove i najčešće briga porodice, jer kad već umire nek bar bude okružen porodicom i ljudima koji ga vole, ali tad nastupa problem, jer bližnji kako i koliko god činili sve i svašta nisu pripremljeni na ono što ih čeka... a nema ničeg potresnijeg od toga dok gledaš kako voljeno biće umire pred tvojim očima...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back