Onkomafija - vreme izmedju skenera 2

• Začetnik teme Začetnik teme Afroo
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Radost Mala Kuhinijica, je ime restorana, napravljen od tri sobe, rustično modernog enterijera, sa starinskim ogromnim prozorima, U Pariskoj ulici,

hrana sjajna, vege stil, sa puno namaza raznih ukusa,svežeg i dinstanog povrća, kolači fenomenalni, čokoladni, voćni, sa nanom, vrlo neobični za mene starovremsku ženu, oduševljena sam,

atmosfera domaćinska, osoblje skroz amaterskog tipa ali to daje šmek celom utisku,svi veseli, pričljivi, nasmejani, pića se baziraju na vinu, pivu i rakiji, ništa od uobičajene ponude, kafa ne postoji na meniju,

jedna od pet najboljih večeri u mom životu, iskreno

...oooo..pa bas lepo, da i takvih mesta ima u gradu, da nije sve ustogljeno i prezategnuto....bas mi je drago da si uzivala...

...oooo..pa bas lepo, da i takvih mesta ima u gradu, da nije sve ustogljeno i prezategnuto....bas mi je drago da si uzivala...[/QUOT

kad pogledaš spolja nikad ne bi rekla da je tu restoran, ulazna vrata obična, kao da je stan, nije kafić stil, tu se dolazi uveče, sa društvom, svi se guraju zbog manjka prostora, ma sasvim neobično,

ne bi ni bilo ovako lepo da je veće, izgubio bi se smisao

šta si uradila s mamom, dokle se stiglo?

...oooo..pa bas lepo, da i takvih mesta ima u gradu, da nije sve ustogljeno i prezategnuto....bas mi je drago da si uzivala...[/QUOT

kad pogledaš spolja nikad ne bi rekla da je tu restoran, ulazna vrata obična, kao da je stan, nije kafić stil, tu se dolazi uveče, sa društvom, svi se guraju zbog manjka prostora, ma sasvim neobično,

ne bi ni bilo ovako lepo da je veće, izgubio bi se smisao

šta si uradila s mamom, dokle se stiglo?

...danas je odradjen pregled interniste, koji inace nije imao pojma zasto to ovima u Domu treba....a otisli su da traze doktroku koja treba da napise
nalaz vezano za pluca (opet ne saznah koja je sfera njene specijalnosti), posto gdja nije dosla na posao i nece ko zna do kad....da je mole da to
napise...ajde prednost malog mesta, ali i zbog toga sto nemamo jos pono vremena da cekamo da se ona smisli i pocne da radi....
...ako uspeju to da zavrse, onda ce danas i predati te nalazeu Centar...ne bti trebalo to onda duggo da traje..ali ne smem nista vise da kazem dok
ne bude...

budi si ga bog s njima, koji manijaci, ma ništa novo u ovoj stradiji, niko ništa ne zna i ne odgovara a vi se narode snađite
ajd valjda će pre tvog termina da se to završi da mirna odeš i lečiš se

...da..
..jos je sva sreca pa je to malo mesto, a moje tamo svi poznaju, pa su uspeli i da joj jutros odmah odrade pregled kod interniste, sa sve sanitetskim vozilom..pa se
nije mucila...
....to su te prednosti u malim mestima koje mi ovde nemamo, i o kojima oni ne razmisljaju, misle lako je vama u Bgd...
...trebalo bi da je prime najasnije do ponedeljka....ja onda imam taman fino vremena da se pripremim za to sto me ceka..

...zavrsen pregled kod interniste, kaze da je mama imala infarkt sto ona nije znala, a nije ni bilo kod interniste sigurno zadnih 20 godina....drugi pregled se jos
ceka verovatno ce je voditi na pregled u Sabac jer od ove dr nema nista do ponedelja....a njima se to ne ceka....

...mene malo hvala prpa sto mi se vise primice bolnica:mrgreen:

mene bi brinulo da se ne bojiš, važno je da sebi utuviš u glavu da nisu svi isti, da nemaju svi iste reakcije,

šta god da čuješ ili ti neko pametno prepriča tuđe iskustvo ne znači da će se i tebi to desiti, valjda sam dovoljno jasna,

svaki čovek je priča za sebe u svemu.....strah ima svoj uspon i pad, kad dođeš do granice i pomisliš da više ne možeš,

polomi nešto staro, olupaj ga o terasu....taman da oni odozgo čuju da i kod tebe može biti bučno :heart: :heart:

mene bi brinulo da se ne bojiš, važno je da sebi utuviš u glavu da nisu svi isti, da nemaju svi iste reakcije,

šta god da čuješ ili ti neko pametno prepriča tuđe iskustvo ne znači da će se i tebi to desiti, valjda sam dovoljno jasna,

svaki čovek je priča za sebe u svemu.....strah ima svoj uspon i pad, kad dođeš do granice i pomisliš da više ne možeš,

polomi nešto staro, olupaj ga o terasu....taman da oni odozgo čuju da i kod tebe može biti bučno :heart: :heart:

...:heart: jos nisam u zivotu bila u fazi da imam zelju da slomim bilo sta....ja obicno imam zelju da se nekom izjadam ili da se isplacem...ili da se svadjam ako imam
sa kim...:)

...znam da smo svi razliciti, i znam da svako drugacije reaguje, i nadam se da cu proci solidno, da ne kazem dobro, ali mi se malo uvrne u stomaku kako koji
dan se primice taj dan kad moram tamo....

...:heart: jos nisam u zivotu bila u fazi da imam zelju da slomim bilo sta....ja obicno imam zelju da se nekom izjadam ili da se isplacem...ili da se svadjam ako imam
sa kim...:)

...znam da smo svi razliciti, i znam da svako drugacije reaguje, i nadam se da cu proci solidno, da ne kazem dobro, ali mi se malo uvrne u stomaku kako koji
dan se primice taj dan kad moram tamo....

moš se svađaš sa mnom, baš umem lepo i kulturno da se svađam :cmok2:

znam draga moja sve o uvrtanju, zaato se ti lepo iskukaj ovde, rečeno ili napisano ...sve je to isto

ovde neće, samo nek neko proba :evil:

..u jako losem stanju sam, zbog maminog stanja koje se dnevno menja i sve je losije i losije...uzasno se osecam sto nisam sa njom i sto se sve to njoj
uopste desava...odlazak u dom se oduzio zbog ne znanja radnika iz Centra za soc.rad...jako, jako se lomim sta da uradim i da li da odlozim terapiju za neko
drugo vreme i odem da budem sa njom...ne znam koliko je to pametno, a ovako sahoreh od tuge i muke....

..u jako losem stanju sam, zbog maminog stanja koje se dnevno menja i sve je losije i losije...uzasno se osecam sto nisam sa njom i sto se sve to njoj
uopste desava...odlazak u dom se oduzio zbog ne znanja radnika iz Centra za soc.rad...jako, jako se lomim sta da uradim i da li da odlozim terapiju za neko
drugo vreme i odem da budem sa njom...ne znam koliko je to pametno, a ovako sahoreh od tuge i muke....

Pisala sam ti na temi o demenciji. Ne igraj se sa onim što nije za igranje.

Pisala sam ti na temi o demenciji. Ne igraj se sa onim što nije za igranje.

...videla, i odgovorila ti...(evo se jurimo po temama) ....znam da nije za igranje i sve mi je jasno, ali mi je pretesko samoj da podnosim toliku tugu i toliku njenu
muku...to niko nije zasluzio, narocito ne osoba kakva je moja majka...bas nije, dusa me boli sto se sve to tako sastavilo da sam bukvalno nemocna da joj
ista pomognem...

...pritom znam da ona to ne bi ni zelela da ne odem u bolnicu zbog nje...danas u jenom momentu kaze, nemoj da places slucajno za mnom, ja sam stara i
treba da ide po redu, misli o sebi i o deci :sad2:

...videla, i odgovorila ti...(evo se jurimo po temama) ....znam da nije za igranje i sve mi je jasno, ali mi je pretesko samoj da podnosim toliku tugu i toliku njenu
muku...to niko nije zasluzio, narocito ne osoba kakva je moja majka...bas nije, dusa me boli sto se sve to tako sastavilo da sam bukvalno nemocna da joj
ista pomognem...

...pritom znam da ona to ne bi ni zelela da ne odem u bolnicu zbog nje...danas u jenom momentu kaze, nemoj da places slucajno za mnom, ja sam stara i
treba da ide po redu, misli o sebi i o deci :sad2:

I potpuno je u pravu. Verujem da ti je teško, i da ti se čini da je kraj sveta, ali nije. Da bude sve dobro sa tvojim terapijama, pa da dočekaš godine svoje majke, da poudaješ unuke i budeš prababa.

I potpuno je u pravu. Verujem da ti je teško, i da ti se čini da je kraj sveta, ali nije. Da bude sve dobro sa tvojim terapijama, pa da dočekaš godine svoje majke, da poudaješ unuke i budeš prababa.

Znam da jeste.
Hvala ti puno, i ja bi to zelela i to je naravno moja zelja, ali ovo sa mamom je trenutno toliko tesko da ja ne umem da ti objasnim, mada na zalost prosla si to sa
tatom pa sigurno znas :(

Znam da jeste.
Hvala ti puno, i ja bi to zelela i to je naravno moja zelja, ali ovo sa mamom je trenutno toliko tesko da ja ne umem da ti objasnim, mada na zalost prosla si to sa
tatom pa sigurno znas :(

pročitala sam sve što ste sinoć pisale, ne znam Afro, meni ta mamina promena ponašanja ne liči na demenciju već na strah od promene,

ipak ona ima dosta godina, navika je dugogodišnji život na jednom mestu i sad se sve komplet menja, strah je veliki bedem koji treba preskočiti a ona je u godinama kad se

teško privikava......kad se jednom smesti u domu i upozna sa svime, sa ljudima, kad to legne na svoje mesto, biće ona opet ona stara, mada da se ne lažemo može od svega

toga pokrenuti i pravu demenciju, ali na to može samo da se utiče stalnim zivkanjem više puta dnevno.....teška bre situacija sa vas dve koje ste obe u problemu a ne možete

pomoći jedna drugoj...

pročitala sam sve što ste sinoć pisale, ne znam Afro, meni ta mamina promena ponašanja ne liči na demenciju već na strah od promene,

ipak ona ima dosta godina, navika je dugogodišnji život na jednom mestu i sad se sve komplet menja, strah je veliki bedem koji treba preskočiti a ona je u godinama kad se

teško privikava......kad se jednom smesti u domu i upozna sa svime, sa ljudima, kad to legne na svoje mesto, biće ona opet ona stara, mada da se ne lažemo može od svega

toga pokrenuti i pravu demenciju, ali na to može samo da se utiče stalnim zivkanjem više puta dnevno.....teška bre situacija sa vas dve koje ste obe u problemu a ne možete

pomoći jedna drugoj...

..kako mislis stalnim zivkanjem vise puta, pa mi se cujemo kad je sve ok po 5-6-7x dnevno nekad cak i vise od toga...mislis da je to dobro ili ne?
..ako mislis da je lose ja to ne mogu da promenim, jer ona dok me ne dobije ne odustaje kad je sve ok, kad nije onda spava, cuti, ne moze da prica,
i onda ja pucam, jer nisam navikla da bude takva, ne mogu to da prihvatim da pola dana prespava od lekova i strah me je sta je i koliko popila jer se
nekad ne seca....:(

...e i to cemo ostaviti iza sebe, ja se nadam da ce se ona oporaviti u tom Domu, u ponedeljak ce je primiti...ponecu joj telefon da mozemo da se cujemo
kad god pozeli...

da, na to sam mislila, da je zoveš više puta dnevno,

ne znam ja da se vi i čujete toliko,zato sam to i napisala,

što češći kontakt je za mamu dobra stvar, eto valjda sam sad jasnija, umem ja da zapletem pa ni samu sebe ne razumem šta sam napisala

..da, da, cujemo se, ona je prosto takva sto puta u toku dana ima nesto da mi kaze ili da pita....kad nisam tu i kad sam isla kod dece i tamo je zvala
briga nju koliki ce racun doci ako je zacrtala da me cuje onda ce zvati preko okana ako treba...zato mi je bilo vazno da ima telefon da ja mogu da je zovem
bar nekoliko puta dnevno po par minuta...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back