Onkomafija - vreme izmedju skenera 2

• Začetnik teme Začetnik teme Afroo
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
...nisam mogla da se javim, i sad vidim ovo pa ajde jos koji red, malopre sam tamo na temi sta radite pitala nesto sto mi je bitno jako...
...mnogo vas bre volim, i mnogo mi je drago sto brinete za mene, ali me i strasno rastuzite.:sad2:

...jako sam bila lose, terapiju nisam celu uspela da primim, trebaju mi dodatni nalaz i tako svasta nesto, osecam se kao zgazeno da ne kazem sta,
nikad teze i nikad iscrpljenije u svom zivotu...

..pisacu malo vise sutra sad nemam snage ni za sta, sem da vas po malo citam divne moje devojke :zag:

pa oni tebe juče,posle našeg razgovora izguraše napolje????? :eek:
koji ludaci, kako si stigla kući uopšte???
majko moja e vala ga preteraše

...jos da si me videla sa sve kesama u pidzami po bolnici dok sam se spustila do garderobe i nacekala one gospodje koja tamo radi da mi da
moje stvari da se obucem....dosla pirja za mene pa me dovela, sama definitivno ne bi mogla doci....evo i dalje sam u krevetu veci deo dana, sutanem
nesto kao malo da pojedme i opet me krevet zove...sta bi bilo sa mnom da sam primila svih 5 dana terapiju evo pojma nemam, samo to me sigurnoceka
pa cemo videti i to....

...da uputili su me da odraim kardiologa i endokrinologa, da im donesem te nalaze pa da onda vide sta se dalje sa mnom....

...i znas sta, tamo ko nema nikog poznatog kao sto ja nemam, taj ga je ugasio, ono je strasno......da mogu i da sam u iole drugoj situraciji tamo vise ne bi usla nikad...trazila bi negde drugo da nastavim lecenje, samo gde, kad je svud isto :sad2:

Afro, nemoj da kloneš duhom. Razumem da ti je teško, kapiram da ti se čini da si najjadnija na svetu, ali korak po korak. Rešiće se sve.

Ne znam kada si počela ovde da čitaš, od kog dela Onkologije. Ali sve žene koje su pisale su bile u situaciji kao ti. Bez poznanstava, bez veze, pa su opet izgurale. Danas ovako, sutra onako, ali mic po mic, doći ćeš do cilja.

Pa gde je sada ono "imam ja zbog čega da se borim"? Hajde polako, pa na leto u Budvu. Da budemo ljubomorni na tebe kada se budeš kupala, a mi ovde crkavali od vrućine. Možeš ti to.

Afro, nemoj da kloneš duhom. Razumem da ti je teško, kapiram da ti se čini da si najjadnija na svetu, ali korak po korak. Rešiće se sve.

Ne znam kada si počela ovde da čitaš, od kog dela Onkologije. Ali sve žene koje su pisale su bile u situaciji kao ti. Bez poznanstava, bez veze, pa su opet izgurale. Danas ovako, sutra onako, ali mic po mic, doći ćeš do cilja.

Pa gde je sada ono "imam ja zbog čega da se borim"? Hajde polako, pa na leto u Budvu. Da budemo ljubomorni na tebe kada se budeš kupala, a mi ovde crkavali od vrućine. Možeš ti to.

...:zag::zag: da mogu jos jace da te zagrlim :heart:

...citala sam pa sam odustala, jer sam skoro svaku noc plakala za tim zenama koje nisam ni poznavala, dusa me je bolela zbog njihovog bola i jada kroz koji su prolazile...jeste bilo je i sale i smeha..ali se ta muka i tuga i jad osecao uprkos svemu....

...znam ja moja Domacice da moram, i hocu, naravno da hocu, samo mi treba malo vise podrske ocigledno, i neka terapija sa kojom cu lakse da preguram taj strah
i muku koju nosi sama hemoterapija, a toliko je grozna i toliko je invazivna da ne zelim da ikad saznas ni ti ni bilo ko koliko se jadno, iscedjeno, nikako ne osecas posle nje....e zamisli ja sam samo 48h to primala, a trebalo je jos toliko pa jos 24h fizioloskog da se to navodno ispere...pa ne znam verovatno ce me posle tih 5 dana
neko doneti kuci, na svojim nogama tesko da cu moci doci....:heart:

...a da moram da izguram, naravno da moram, moja Cupavica pita ko ce Coku da nauci da pliva ako ti ne dodjes babice :zaljubljena:

jesu ti rekli šta da radiš ako dobiješ temperaturu' kome da se obratiš? da kontrolišeš sve tri krvne loze zbog svih onih 'penija koje se pojave posle terapije? da li možeš telefonom od svoje opšte da dobiješ nalog da laborant dođe i izvadi ti krv da ne ideš u dz po ovim virusima? kardio i endokrinu sad valjda zakazuje opšta, biće čupavo zbog termina, valjda ima mozga da traži hitne termine, ali pošto se sve radi online trebalo bi da nabaviš brojeve gde ti je zakazano pa da zoveš da se to uradi što pre jer nemaš vreme za čekanje, moraš na terapiju što pre....

ne, nisam te zatrpala podacima, to je sve ono o čemu treba da znaš i da to sve središ....i nadam se da niko nećepomisliti da preterujem jer nije tako....u moje vreme pre si sve sam zakazivao i mogao da se boriš za termin pregleda, sada su odsekli pacijenta od direktnog kontakta sa med osobljem i prepušteni su sistemu, a ova boleština ne čeka da se sistem smiluje,jer sistem brani državu i to je suva istina....

drđ se oporavi, ne siluj se kad ne možeš, pomoći ću ti koliko mogu, ako ništa bar mogu da zivkam bolnice a ti javi kako se šta bude dešavalo....i spavaj, puno spavaj i puno tečnosti uzimaj i ništa crveno ne pij i ne jedi, valjda su ti to bar tamo rekli....

Pa i ako te donesu kući, opravićeš se, ustaćeš.
Pisala sam već, imam tetku koja se bori sa rakom jajnika. Sa metastazama na jetri, i celoj trbušnoj duplji. I živi sama. I sama bude i posle hemio terapije, pa opet gura. I prepisali su joj još 6 ciklusa hemio, i ona se jedva drži na nogama, ali jedva čeka da krene. Jer dok smatraju da može da joj pomogne hemio, ona se nada da će joj biti bolje. A živi u selu, gde nema gradskog autobusa, ni taksija, udaljena 2km od prodavnice. Moja majka od 79 godina je obilazi, isto peške, jer ni ona nema kako da se preveze do nje. :( Diže mi se kosa na glavi od nadolazećeg proleća, jer će mama onda da ide biciklom. :sad2:

Nema predaje. Neke stvari ćeš rešavati u hodu, kada vidiš kako će ti biti, ali moraš napred.

- - - - - - - - - -

jesu ti rekli šta da radiš ako dobiješ temperaturu' kome da se obratiš? da kontrolišeš sve tri krvne loze zbog svih onih 'penija koje se pojave posle terapije? da li možeš telefonom od svoje opšte da dobiješ nalog da laborant dođe i izvadi ti krv da ne ideš u dz po ovim virusima? kardio i endokrinu sad valjda zakazuje opšta, biće čupavo zbog termina, valjda ima mozga da traži hitne termine, ali pošto se sve radi online trebalo bi da nabaviš brojeve gde ti je zakazano pa da zoveš da se to uradi što pre jer nemaš vreme za čekanje, moraš na terapiju što pre....

ne, nisam te zatrpala podacima, to je sve ono o čemu treba da znaš i da to sve središ....i nadam se da niko nećepomisliti da preterujem jer nije tako....u moje vreme pre si sve sam zakazivao i mogao da se boriš za termin pregleda, sada su odsekli pacijenta od direktnog kontakta sa med osobljem i prepušteni su sistemu, a ova boleština ne čeka da se sistem smiluje,jer sistem brani državu i to je suva istina....

drđ se oporavi, ne siluj se kad ne možeš, pomoći ću ti koliko mogu, ako ništa bar mogu da zivkam bolnice a ti javi kako se šta bude dešavalo....i spavaj, puno spavaj i puno tečnosti uzimaj i ništa crveno ne pij i ne jedi, valjda su ti to bar tamo rekli....

Očigledno nisu, jer juri da kupi sokovnik, da pije sok od cvekle.

A ovo su joj zakazali za sutra, ove preglede.

e pa dobro, za sutra oba pregleda? tamo kod njih? dobro, nema veze što se ja raspisala ko blesava, neće da škodi iako je možda zastarelo, al meni se kosa digne na glavi samo kad se setim gde sam sve jurila i šta sam radila, a učila sve usput

- - - - - - - - - -

pa ima blender, šta će joj sokovnik? znači pokupila tamo sve moguće savete, dobro nije ni prva ni poslednja :heart:

...zakazala sam kod kardiologa i endokrilonoga za sutra jednog u 13h, drugog u 15h....da to zavrsim pa cu u cetvrtak ako se ikako budem dobro osecala otici i
odneti im tamo n akliniku, dr je rekao da ga nadjem i to mu dam da vide sta ce dalje sa mnom...:mrgreen:kao da sam ja sad neki bas vanredan slucaj, a mozda i jesam
jer nisam gutala sedative ko bombone i uletela u stah i stres od nepoznatog, ili ko zna cega....svakako nisam nikad imala kardioloskih problema pa me vidim sad
bas razlog da ih naprasno dobijem....
...nista mi nisu rekli, nista da pratim nikakvu krv da vadim, oni su mi izvadili krv juce, nalaz je bio dobar, leukociti preko 7, netrofili isto dobri bas, trombociti 170...to vidim da oni forsiraju...
..nije mi palo na pamet da setam po bolnicama i da zakazujem sve to, jer bi to trajalo i trajalo, drugo ja snage nemam da setamo od do, i ovo sto sam zakazala je nedaleko od mene, mogu mojim busom par stanica i tako da se vratim, da izdrzim da se ne skljokam....
..receno mi je da ne pijem nista crveno i ne jedem, ali ne da to ne smem da radim dok celu terapiju ne isprimam vec koliko sam ja razumela samo dok to tamo tece u ruku, nisam nista crveno ni jela, pa nema nekih problema sa tim....bar ja mislim da nemam...

- - - - - - - - - -

Pa i ako te donesu kući, opravićeš se, ustaćeš.
Pisala sam već, imam tetku koja se bori sa rakom jajnika. Sa metastazama na jetri, i celoj trbušnoj duplji. I živi sama. I sama bude i posle hemio terapije, pa opet gura. I prepisali su joj još 6 ciklusa hemio, i ona se jedva drži na nogama, ali jedva čeka da krene. Jer dok smatraju da može da joj pomogne hemio, ona se nada da će joj biti bolje. A živi u selu, gde nema gradskog autobusa, ni taksija, udaljena 2km od prodavnice. Moja majka od 79 godina je obilazi, isto peške, jer ni ona nema kako da se preveze do nje. :( Diže mi se kosa na glavi od nadolazećeg proleća, jer će mama onda da ide biciklom. :sad2:

Nema predaje. Neke stvari ćeš rešavati u hodu, kada vidiš kako će ti biti, ali moraš napred.

- - - - - - - - - -

Očigledno nisu, jer juri da kupi sokovnik, da pije sok od cvekle.

A ovo su joj zakazali za sutra, ove preglede.

Da secam se da si pisala za tetku, strasne su to stvari i strasno je sto apsulutno nikog nije briga da iole olaksa takvim pacijentima.
Jeste u pravu si, odlezacu kao sto sam i juce i danas, pa idemo dalje, nije smak sveta, samo nisam ocekivala ovoliku nemoc, ovolikuu iscrpljenost u zivotu
osetila nsiam nikad, bas sam bila zatecena koliko ustvari nemam snage za nista, al potpuno, jedva sam se sinoc pokrila, sve mi tesko i rodjene ruke da pomerim.

Necu piti taj sok od cvekle dok to ne prodje, ali mogu jabuku, mogu nesto drugo sto isto moze biti korisno.

- - - - - - - - - -

e pa dobro, za sutra oba pregleda? tamo kod njih? dobro, nema veze što se ja raspisala ko blesava, neće da škodi iako je možda zastarelo, al meni se kosa digne na glavi samo kad se setim gde sam sve jurila i šta sam radila, a učila sve usput

- - - - - - - - - -

pa ima blender, šta će joj sokovnik? znači pokupila tamo sve moguće savete, dobro nije ni prva ni poslednja :heart:

..ma kakvi kod njih, privatno oba pregleda...jes bas se ubise da mi oni kod njih to otranizuju rekli su mi da oni nemaju ni kardiologa ni endokrinologa da to moram sama da odradim i donesem im misljenja lekara....

pa zato sam i pitala, znam da nema al ajde da ne budem večito babaroga koja se u sve gura....kad stigneš i odmoriš samo nabaci ovde šta su ti rekli, a ja sad odoh da se ugasim, mrtvosana sam a u četvrtak ću opet morati gore kod dece zbog hebenog osmog marta, prošli put sam dobila takvu dijareju kad smo se vratile u kancelariju, ubiće me ti odlasci tamo a ne mogu da pustim koleginicu samu....

pa zato sam i pitala, znam da nema al ajde da ne budem večito babaroga koja se u sve gura....kad stigneš i odmoriš samo nabaci ovde šta su ti rekli, a ja sad odoh da se ugasim, mrtvosana sam a u četvrtak ću opet morati gore kod dece zbog hebenog osmog marta, prošli put sam dobila takvu dijareju kad smo se vratile u kancelariju, ubiće me ti odlasci tamo a ne mogu da pustim koleginicu samu....

...vazi, a da mi obecas da ces i kod mene da dodjes kad sledeci put budem tamo :heart:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back