Onkomafija - vreme izmedju skenera 2

• Začetnik teme Začetnik teme Afroo
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
ćao draga, kod kuće sam, napao me tlak već pet dana, dušu ispuštam, nikako da padne,a svašta nešto radim i jedva glavu držim na ramenima,
kako si ti, jesi došla zbog kontrole?

...pijes li nesto za izbacivanje tecnosti? neke lekove za snizavanje pritiska? jesi izbacila so poptuno?

...da, u ponedeljak imam skener pluca i abdomena, pa u onaj tamo kontrola sa tim nalazom...malo me hvata nervoza oko toga, ali
sta je tu je, ja vec imam kupljenu kartu za nazad :)

...pijes li nesto za izbacivanje tecnosti? neke lekove za snizavanje pritiska? jesi izbacila so poptuno?

...da, u ponedeljak imam skener pluca i abdomena, pa u onaj tamo kontrola sa tim nalazom...malo me hvata nervoza oko toga, ali
sta je tu je, ja vec imam kupljenu kartu za nazad :)

ma sve živo radim, promenila mi juče jedan lek, sad je opao načisto, polomljena sam, ovo vreme će me ubiti, dva dana mraz, pet dana 18, pa i kamen pukne a kako neću ja u ovim godinama,
jel ovo još na 3 meseca Afrojko? malo sam pobrljavila termine

ma sve živo radim, promenila mi juče jedan lek, sad je opao načisto, polomljena sam, ovo vreme će me ubiti, dva dana mraz, pet dana 18, pa i kamen pukne a kako neću ja u ovim godinama,
jel ovo još na 3 meseca Afrojko? malo sam pobrljavila termine

...jeste draga, bili su mi prebacili na 6 skener, medjutim od juna opet na 3 jer su se pojavile te promene na plucima, u junu bila jedna, u septembru vec
dve...i tako, bzvz....malo sam se danas nervirala, kad sam videla da mi je dr opste prakse na uputu za lab napisao dijagnozu C39, a to je kancer pluca
pa sam bas nesto onako...sto ne volim to, kao da mi nesto sluti...

...to sa pritiskom znam da je strasno jer se moja mama sa tim bori godinama, a mene tu i tamo kad sustigne pa imam 140 bukvalno sam pred slogom dok
ga nekako ne skinem...dobar savet mi je dala dr iz Hitne pomoci, da u takvim situacijama treba pogrickati andol i taj lek za pritisak, u mom sucaju Nifelat,
brze deluje...provereno je upravu...

...nista, to je napisao moj dr opste prakse na uput za vadjenje krvi, mislim da mu se malo pobrkalo kad je to pisao, jer koliko ja znam nemam karcinom pluca,
imam neke promene koje jos uvek ne znace bas mnogo, a jesu li se promenile, povecale u velicini ili broju znacu 25-og kad bude gotov nalaz skenera koji treba
da odradim u ponedeljak...

...jeste draga, bili su mi prebacili na 6 skener, medjutim od juna opet na 3 jer su se pojavile te promene na plucima, u junu bila jedna, u septembru vec
dve...i tako, bzvz....malo sam se danas nervirala, kad sam videla da mi je dr opste prakse na uputu za lab napisao dijagnozu C39, a to je kancer pluca
pa sam bas nesto onako...sto ne volim to, kao da mi nesto sluti...

...to sa pritiskom znam da je strasno jer se moja mama sa tim bori godinama, a mene tu i tamo kad sustigne pa imam 140 bukvalno sam pred slogom dok
ga nekako ne skinem...dobar savet mi je dala dr iz Hitne pomoci, da u takvim situacijama treba pogrickati andol i taj lek za pritisak, u mom sucaju Nifelat,
brze deluje...provereno je upravu...

za brzo skidanje imam katopil, lele gadan li je, neopisiv ukus, naterala me u ponedeljak da žvaknem dva, a nemaju vodu u ordinaciji zbog kvara na instalacijama, umirale su od smeha i doca i seka na izraze lica koje sam pravila....ma to ti je suspektna šifra, sumnjaju al nisu sigurni, kao kad napišu nespecifično pa nešto, to znači da nemaju pojma šta je u stvari.....nećemo da šizimo dok ne vidimo sad skener...:heart:

za brzo skidanje imam katopil, lele gadan li je, neopisiv ukus, naterala me u ponedeljak da žvaknem dva, a nemaju vodu u ordinaciji zbog kvara na instalacijama, umirale su od smeha i doca i seka na izraze lica koje sam pravila....ma to ti je suspektna šifra, sumnjaju al nisu sigurni, kao kad napišu nespecifično pa nešto, to znači da nemaju pojma šta je u stvari.....nećemo da šizimo dok ne vidimo sad skener...:heart:

...u ponedeljak...pa u sledeci nalaz i tog istog dana kod doce na Onkologiju...
...da to je ustvari sumnja na meta koja jos ne moze da se dokaze, a mozda ni nece biti, videcemo....samo mi je prosli put rekao da je dobro sto su stacionirane na
jednom mestu obe promene...

..pa da svi ti lekovi su grozno gorki, ali kad bolje i brze deluje pretrpi se sta ces...tako ja kad pijem one cajeve (mada bas nisam odavno) a oni gooorkiiiii da ti suze
krenu od muke...e od tad kad zaboravim da malo zasladim kafu uopste mi nije mnogo gorka, jer od onoga gorcije nesto ne postoji...strahota jedna, uvek moram da
zazmurim dok pijem to, nekako mi lakse :)

ma kafa je milina od ukusa bez šećera :lol:
zašto si prestala sa čajevima? ne mogu da škode, a možda pomažu, jes da su grdni al šta sad, kad se mora...

...zato sto su mi dojadili tako gorki, a i jaki su diuretici, ne mogu nigde da mrdnem kad ih pijem, plus otvaraju apetit, plus od toliko diuretika ne mogu da nadoknadim
magnezijum...muka ziva....pocecu sad opet da ih pijem, zimsko je doba, manje se boravi van kuce pa cu to lakse podnositi...da mozda pomazu, a ne skode sigurno,
pa se mogu piti koliko god zelis....samo sam se ja malo umorila od njih...ustvari trazim izgovor, jer mi je cini mi se i dusa pocela da ogrci od tolike gorcine...to se jedva
podnosi...

znam, meni neuropatija pravi neviđen problem, noćas nisam spavala uopšte od bolova, pila sam sve šta sam dohvatila samo da prestane bol koji je veći od porođajnog..
da znaš da mi je dosta mene same više, samo se neki andrak izdogađa i nikad mira, nek se nosi u peršun, da budem fina i politički korektna, mada mi peršun nije ništa kriv :lol:

znam, meni neuropatija pravi neviđen problem, noćas nisam spavala uopšte od bolova, pila sam sve šta sam dohvatila samo da prestane bol koji je veći od porođajnog..
da znaš da mi je dosta mene same više, samo se neki andrak izdogađa i nikad mira, nek se nosi u peršun, da budem fina i politički korektna, mada mi peršun nije ništa kriv :lol:

...jao boze :zag:

...ja sam se nervirala oko krvne slike, kad stignes pogledan na sta radis danas..da ne pisem opet ovde :mrgreen:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back