Onkomafija - vreme izmedju skenera 2

• Začetnik teme Začetnik teme Afroo
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Upravo sam čitala sad o tome to je strasno. Naravno da doktori o tome ne pricaju, ja sam skoro sve što znam naučila ovde na temi od @LikiLee i @Софије
kod tebe je trenutno problem sa ishranom, ili već lagano prolazi.
rekla bih zbog onog metalnog ukusa, ali se na njega trebaš navići, jer prođe kad se očistiš od HT.

evo šta nađoh na tu temu, a mislim da je od značaja.
.................
U kaheksiji je poremećaj i tih citokina. U korekciji i liječenju metaboličkih poremećaja kaheksije definitivno povoljno djeluje prehrana ili nutritivni pripravci obogaćeni s w-3 nezasićenim masnim kiselinama. Nadalje, farmakološki povoljno još mogu djelovati glutamin, arginin i nukleotidi (RNA). Također, svoje mjesto u liječenju onkoloških bolesnika s kaheksijom imaju i lijekovi s apetit-stimulatornim djelovanjem .

kod tebe je trenutno problem sa ishranom, ili već lagano prolazi.
rekla bih zbog onog metalnog ukusa, ali se na njega trebaš navići, jer prođe kad se očistiš od HT.

evo šta nađoh na tu temu, a mislim da je od značaja.
.................
U kaheksiji je poremećaj i tih citokina. U korekciji i liječenju metaboličkih poremećaja kaheksije definitivno povoljno djeluje prehrana ili nutritivni pripravci obogaćeni s w-3 nezasićenim masnim kiselinama. Nadalje, farmakološki povoljno još mogu djelovati glutamin, arginin i nukleotidi (RNA). Također, svoje mjesto u liječenju onkoloških bolesnika s kaheksijom imaju i lijekovi s apetit-stimulatornim djelovanjem .
Bolje da nisam to večeras čitala

Poslaćemo nalaze na više mišljenja, pločice u BG poslati,sada ću poslati putem imejla mamine sve nalaze u Polikliniku Anova Zagreb.

Poliklinika Anova šalje u Nemačku sve nalaze tamo i pravi se vakcina od Dendritčnih ćelija i kada dođe ta vakcina u Zagreb onda idemo da primi tu vakcinu i posle 4h idemo kući.

Rečeno je da ginekološki rak na žalost daje metastaze na jetru i pluća.

Bili smo kod doktora Davora Kust-a u Zagreb, mami je krvi i sve ostalo što je trebalo da izvadi, poslaće tu krv sa svim medicinskom dokumentacijom u Nemačku i tamo će da naprave tu vakcinu koja se pravi od dendtrinskih ćelija.

Ta vakcina se pravi mesec dana,ona je eksperimentalna,do tih mesec dana doktor je rekao da proba jedno od tri vrste hemoterapija da primi.

необично ми је да је тема Онкомафија измештена.:(
подижем је у случају да неко пожели нешто написати, да не листа до ижејеси, или помисли да је нема.

п.с. не занима ме разлог, ако је некоме од значаја.

необично ми је да је тема Онкомафија измештена.:(
подижем је у случају да неко пожели нешто написати, да не листа до ижејеси, или помисли да је нема.

п.с. не занима ме разлог, ако је некоме од значаја.
Bravo, nisam ni primetila. Inače bih i te kako imala o čemu da pišem samo izbegavam jer mi to izaziva suze, a ne bih da plačem nad sobom....nije to kao kad pričamo nas dve, ne znam zašto ali tako je.
Svim obolelim želim da ozdrave, a ako imaju pitanja ili bilo koji savet tu sam, i ne samo ja....tu smo ❤️

Bravo, nisam ni primetila.
мени је прво кад дођем на Крсту да вирнем на Онкомафија, па онда редом.
7 година како си ти преузела, а пре тебе је отворила Лилихип уз благослов модерације.
да будемо ту своји на своме, при самом врху, и сад цврц...
недостаје Бела, Софке, Витез Која, Микело, и Рајка недостаје.:aha:

сећам се да нам је на Онкологију улетела форумаљка Биља, напљувала нас за медаљу,
јер се зезамо и смејемо на озбиљној теми. :fdlan:
није се више појавила.:lol:

ал ОК, нека им....

Kako ste?

U vezi moje mame, stali smo na 15 zračenju nema više snage, iscrpljena je,a i sigurno je tih 15 zračenja metastaze na limfnim čvorovima uništilo,pa idemo da ih hirurg izvadi iz prepona,pa ćemo biti 3 meseca na odmoru, i posle ćemo videti šta ćemo da imunoterapijom.

Bili smo poslali nalaze i kalupe sa uzorcima raka u Zagreb oni su poslali u Nemačku, stigle su rezultati ispitivanja i utvrđeno da je mama hemoterapiju primila koja uopšte nije imala efekta,FDA,EMA je za njen tip raka odobrila 3 leka.

Evo i ja da se javim i prinesem rezultate sa zadnjeg CTa

IMG_20240925_070803645.jpg

ukratko i sažeto, da ne postavljam ceo izveštaj radiologa.

Od odlaska kod izabrane doktorke (6. februara), odlaska kod urologa, zakazivanja skenera (28. maj) do ponovnog odlaska kod urologa i zaključno kod izabrane (29 jul), dosta prođe.

Kažu, jednom godišnje skener a da bih sve obavio prođe skoro pola godine.
Već za koji mesec krv i urin, pa početkom 2025 da se spremamo lagano za skener.

Evo i ja da se javim i prinesem rezultate sa zadnjeg CTa

Pogledajte prilog 1615572

ukratko i sažeto, da ne postavljam ceo izveštaj radiologa.

Od odlaska kod izabrane doktorke (6. februara), odlaska kod urologa, zakazivanja skenera (28. maj) do ponovnog odlaska kod urologa i zaključno kod izabrane (29 jul), dosta prođe.

Kažu, jednom godišnje skener a da bih sve obavio prođe skoro pola godine.
Već za koji mesec krv i urin, pa početkom 2025 da se spremamo lagano za skener.

sećam se da si prijavio maj za CT na nekoj drugoj temi koja se zagubila, a sa temom i ti. :lol:
važno je da je nalaz dobar, sve druge muke oko zakazivanja su manje važne.

bravo, super nalaz! :D

Bravo, nisam ni primetila. Inače bih i te kako imala o čemu da pišem samo izbegavam jer mi to izaziva suze, a ne bih da plačem nad sobom....nije to kao kad pričamo nas dve, ne znam zašto ali tako je.
Svim obolelim želim da ozdrave, a ako imaju pitanja ili bilo koji savet tu sam, i ne samo ja....tu smo ❤️
lepo, ko će primetiti, ako neću ja. :lol:
oprošteno ti je. ;)

p.s. kod mene oluja u najavi. :fdlan:
ide, rekla bih i na prestonicu.

Kako ste?

U vezi moje mame, stali smo na 15 zračenju nema više snage, iscrpljena je,a i sigurno je tih 15 zračenja metastaze na limfnim čvorovima uništilo,pa idemo da ih hirurg izvadi iz prepona,pa ćemo biti 3 meseca na odmoru, i posle ćemo videti šta ćemo da imunoterapijom.

Bili smo poslali nalaze i kalupe sa uzorcima raka u Zagreb oni su poslali u Nemačku, stigle su rezultati ispitivanja i utvrđeno da je mama hemoterapiju primila koja uopšte nije imala efekta,FDA,EMA je za njen tip raka odobrila 3 leka.
Beočinac, ako su metastaze uništene sa 15 zračenja, pitam se šta će hirurg da vadi iz prepona.

priznajem da ne razumem šta pišeš, al ajd...

mami svako dobro.

sećam se da si prijavio maj za CT na nekoj drugoj temi koja se zagubila, a sa temom i ti. :lol:
važno je da je nalaz dobar, sve druge muke oko zakazivanja su manje važne.

bravo, super nalaz! :D

Nestanem jer me ne drži mesto tj forum.
Sada samo svratim, letimice pogledam teme na Zdravlju da li je nešto vredno čitanja, posetim Svet životinja, postavim slike svojih dragih životinja (čitaj mačaka) 🥰 i to je to.

I zaista šteta što je neko otkačio temu sa vrha da je proguta vreme.
Ali kako je Afro jednom napisala, što mi se zauvek urezalo u sećanje i vrti se:
"Trebao bi svako jednom da poseti odeljenje onkologije i vidi ljude kako se bore, provede jedan dan tamo, verovatno bi onda postali bolji ljudi."

I tako...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back