Onkologija - podrška i iskustva

Онда је важно да што пре нађете онколога који ће Вас извести на конзилијум који ће индиковати даље анализе и терапије.
Pokusavam, svi savetuju da budem na Onkologiji, ne neka druga institucija, ali jos uvek ne uspevamo da pronadjemo dobrog dr kod kog bih mogla da dobijem sto pre termin.

1.10 idemo u BG na kontrole MRI,pa kada stigne nalazi videćemo da li se išta povuklo ili je ostalo isto,ako je ostalo isto neće biti značenja,u slučaju rasta biće zračenja koliko to će radijacioni onkolog odlučiti koliko da li 5 7 ili 1Drzim fige da budu
Nadam se da ce vam rezultati biti dobri.
Ja sam uspela da dodjem na konzilijum sad cekam termin za hemio.
Da li je neko ugradjivao port za hemio , nisam naisla na informacije u prethodnim postovima?

Da li je neko ugradjivao port za hemio , nisam naisla na informacije u prethodnim postovima?
Moja mama je ugradila port,ali nismo išli na onkologiju, nego je mama sredila da joj na pulmologiji ugrade.Na IOV Sremska Kamenica košta 800€.

Moja mama je ugradila port,ali nismo išli na onkologiju, nego je mama sredila da joj na pulmologiji ugrade.Na IOV Sremska Kamenica košta 800€.
nije Afro niša platila koliko se sećam.
samo ne znam gde je ugrađeno.
kod doce neobičnog imena i prezimena, ne na onnkologiji nego uh... sad da me ubiješ ne mogu da se setim imena, i gde.

dobro, Gordani je ugrađeno, je l možeš napisati nešto što bi forumašici bilo od značaja.

Taj port se stavlja ispod kože,tu mogu da puste hemo, transfuziju krvi.....

Obavezno je ispiranje porta,mama ide u plućno na angio salu da joj port ispiraju,na promenu vremena malo joj smeta port,ali tako čuva vene na rukama.

Kada je ugrađivala nisu je totalno uspavali.

Zometu je primala preko porta,ima da se kupi igla za port u apoteci skupa je 4000din.

Ugradila ga je svojevremeno Affro.
Ali ona ga je dobila bez naknade jer je pre toga primila preko 40 hemioterapija.
Ljudi većinski plaćaju ugradnju.
Inače, dobra stvar.

Hvala na odgovorima, imala sam vec ugradjen port pre 2,5 godine i misleci da je sve to iza mene izvadila sam ga kad sam se vracala u Srbiju. Nasla sam privatnu kliniku gde cu opet ugraditi , zanima me samo kako to funkcionise na Onkoloskom,da li sestre koje daju hemio znaju da rade sa njim i da li oni imaju igle ili ja moram svaki put kupovati ?

Mamin radijacioni onkolog je rekla da je to još malo i da se ne može reći da je to metastaza i da će se ta promena pratiti,malo je to za zračenje medijastina.

Te limfne žlezde što ima na pazuhu one rastu i smanjuju se bez ičega.

Hemoterapija, zračenje je uništilo išijadikus i aduktor.

Probaćemo sa imunoterapijom iz Nemačke nešto da se uradi što se tiče pluća,ali i to je mač sa dve oštrice.

Back