Onkologija - podrška i iskustva

све читам нешто десето да не мислим на Афро, али не иде.
не могу написати ни оно уобичајено "почивала у миру" иако се спасила муке.
једино, жао ми је.... :(
Nisam dugo bio na temi nekako se trudim teške teme preskakati mada mi je kristalno jasno da ljudima koji se bore za život svaka info ili iskustvo dodje kao melem.Svaka čast za tvoju empatiju, sve je manje takvih ljudi.Za Afro mi je žao, nadam se da se nije namučila previše, pretpostavljam da je bolest metastazirala na vitalne organe.Svi ćemo jednog dana umreti, život je relativno kratak, tako smo mali i prolazni , ta spoznaja bi trebala svima da nam bude vodilja kada krenemo da se nerviramo i koprcamo oko svakodnevnih gluposti.

14. 01. '25 god sam bio kod izabrane da uzmem uput za urologa. Danas (28. 02.) je taj dan kada sam bio kod urologa, da uzmem uput za CT.
I onda shvatim, imao sam uput da bih dobio uput. 😃
Elem, iznenađen sam brzinom zakazivanja, dobio sam datum 24. 04.
Nije tako puno da se čeka kako to već može i zna.
Ovoga puta radim komplet tj CT glave, stomaka, male karlice i grudnog koša.

Još na ovoj temi nisam bila iz sopstvenog osećaja pripadnosti nego samo kao podrška.
Ali, evo, pre par dana, svekrvi dijagnostikovali leukemiju. Ide još na neka ispitivanja u NS, ali kaže lekarka da jeste akutna leukemija.
Ima ogromne modrice po telu i natekline po nogama.
Nemam predstavu ni kako ni šta dalje ide.
Postoji li tu neka terapija? Koliko je progresivno ?

Još na ovoj temi nisam bila iz sopstvenog osećaja pripadnosti nego samo kao podrška.
Ali, evo, pre par dana, svekrvi dijagnostikovali leukemiju. Ide još na neka ispitivanja u NS, ali kaže lekarka da jeste akutna leukemija.
Ima ogromne modrice po telu i natekline po nogama.
Nemam predstavu ni kako ni šta dalje ide.
Postoji li tu neka terapija? Koliko je progresivno ?
ajoj, tebe ništa ne zaobilazi. :zag:

na ovo ti jedino Sofija može odgovoriti.

Danas drugi put pokušaj za hemoterapiju,juče je primila infuziju i Zarzio,danas ako uspemo zbog leukocita 12 hemo biće dobro,onda 3 nedelje pauza pa MRI kontroli,pa će doktorica iz Oncomeda u Beogradu doneti odluku da li treba još hemoterapija ili ne,ako ne onda će piti terapiju za održavanje.

Back