Оnkologija 1

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Gledaj na sve nacine da odes ponovo,
meni je jedino Zlatibor popravljao krvnu sliku nakon terapija
setnja i kiseonik...mozda i hrana,ne znam.
Ma nizak mi pritisak,
pa i neka napetost u stomaku,dr misli da sam
pod nekim stresom,a ja pod stresom od rodjenja.....
Sad mi je malo bolje,pijem nesto za zeludac sto mi internista preoisao,
mada i dalje mi se non stop spava....al bolje je u svakom slucaju..
Pozzic tebi,veeeeliki:zag:
Ti domaćice da povećaš dozu bananosa za duplo! pa kad se stanje malo popravi onda opet da smanjiš. Ili svakog petka kod Gluvaća na posmatranje :zper:

Evo ja se vratila iz Beograda.Konzilijum traje dva minuta .Jeste li vi ta i ta?jel vasa ulica ta i ta? mi smo odlucili da idete na zracnu terapiju.Dobicete telegram kad da dodjete.Bukvalno toliko.Sacekali izvestaj i kuci.Mogla sam i bez majke da dodjem ili samo telegram da posalju kad da dodje na terapiju.Ali dobro,nista strasno i nista sto vec nismo navikli.ct kroz g.abd nodus 1,4 x1,2 u L glsren adenim.Sprovesti palijativnu terapiju u IORS.Tako pise u izvestaju sta god to znacilo.

doktorska posla,nadmeni i naduveni,više štete nego koristi od njih,uz izvinjenje iskrenim,ali takvih je malo...
pokušaj malo da joj ojačaš imunitet dok traje terapija,da ona postane snažnije i lakše izdrži...

A šta sam ti ja pričala skoro? Samo zube da pokažeš sve će da radi! Ne vredi biti fin sa takvim ljudima. Sve kontru udara makar i na svoju štetu. Isti ko moj brat! Samo oštro, pa će i kuću da ti sređuje videćeš :zper: Pitaće čak i vazduh da udahne :zper:
Iskoristi malo svoju domaćinsku titulu :zcepanje: Vežbaj strogoću na bratu :hahaha:
I sad si našla da farbaš ogradu po ovoj vrućini. Nisi mogla da sačekaš septembar da zahladi malo? Ma i tebi treba neko da izigrava domaćina...
da bas tako , jao sto sam umorna

tu desno 6,1 cm lgllpreaortnol,1,4x1 i bronhopulm 1,3x1 dex .Nista mi sad nije jesno.Palijativno lecenje. Jel Zracenje palijativno ili je ona slucaj za palijativno?

Zračenje je palijativno. A mama ima 3 tumora. Koliko zračenja su joj odredili?

Ма нема три тумора него има увећане жлезде које су лоциране парааортално (поред аорте), и у медијастинуму тј. у пределу где бронх улази у плућа (ту има много жлезда).;)
Немојте никад да се хватате за клиничку дијагнозу док патолог не потврди. Они неодговорно лупетају и само стресирају људе. Имају микроскопски вид па пре анализе ткива знају да је нешто карцином , а не пуко реактивно увећање жлезда. :roll:
Нормално, не знам шта је са женом конкретно, одакле је кренуо канцер, да ли је имао метастазе...али ако је одређена палијатива то значи да зраче зарад побољшања квалитета живота. Сад треба да се негује и брине о себи.

Дакле, нико не може да вам постави дијагнозу карцинома помоћу средстава визуализације као што су : ултра-звук, магнет, цт, рентген, пет !
Могу само да виде да ли постоји туморска маса али каква је, бенигна, малигна и о ком се ткиву конкретно ради- то може само патолог.

Poslednja izmena:
Ма нема три тумора него има увећане жлезде које су лоциране парааортално (поред аорте), и у медијастинуму тј. у пределу где бронх улази у плућа (ту има много жлезда).;)
Немојте никад да се хватате за клиничку дијагнозу док патолог не потврди. Они неодговорно лупетају и само стресирају људе. Имају микроскопски вид па пре анализе ткива знају да је нешто карцином , а не пуко реактивно увећање жлезда. :roll:
Нормално, не знам шта је са женом конкретно, одакле је кренуо канцер, да ли је имао метастазе...али ако је одређена палијатива то значи да зраче зарад побољшања квалитета живота. Сад треба да се негује и брине о себи.

Дакле, нико не може да вам постави дијагнозу карцинома помоћу средстава визуализације као што су : ултра-звук, магнет, цт, рентген, пет !
Могу само да виде да ли постоји туморска маса али каква је, бенигна, малигна и о ком се ткиву конкретно ради- то може само патолог.
to istina , dok ne ode na patalogiju nalaz nista samo oni vec odlucili na konz sta je , znam ja njih jako dobro :evil:

Изигравају магове али то је зато што је код нас у здравству све наопачке. :roll:

То је толико неодговорно и несувисло да ја немам речи.
Скоро је другарици моје мајке једна тако дијагностиковала ултра-звуком метастазу карцинома јајника, те димензије, те жали случај...лудило...жена пала у депресију...да би се на крају испоставило да је било реактивно увећање лимфне жлезде у абдомену.
Што се не нађох у близини да јој поставим пар питања.:evil:

Изигравају магове али то је зато што је код нас у здравству све наопачке. :roll:

То је толико неодговорно и несувисло да ја немам речи.
Скоро је другарици моје мајке једна тако дијагностиковала ултра-звуком метастазу карцинома јајника, те димензије, те жали случај...лудило...жена пала у депресију...да би се на крају испоставило да је било реактивно увећање лимфне жлезде у абдомену.
Што се не нађох у близини да јој поставим пар питања.:evil:

Ma to velika većina lekara radi. Oguglali verovatno, pa sve nekako ofrlje odrade.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back